מוסקה צמחונית

מוסקה צמחונית
מצרכים:
2 חצילים קטנים/ 1 גדול
מעט שמן זית
1 כוס עדשים ירוקות מונבטות
1 בצל
1 כף שמן זית
2 שיני שום
3 עגבניות קלופות
קורט קינמון
קורט פלפל אנגלי
קורט כמון
¼ כפית מלח
חופן אגוזי קשיו לא קלויים
300 מ"ל מים (כוס ורבע)
¼ כפית מלח
2 כפות שמן זית
2 כפות שטוחות קמח מלא
קורט אגוז מוסקט
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
אופן ההכנה:
1. לפרוס את החצילים, להניח בתבנית ולהתיז מעט שמן זית. לקלות בגריל עד השחמה משני הצדדים.
2. לחתוך את הבצל לקוביות ולהשחים בעדינות בכף שמן זית, אם צריך - להוסיף מעט מים. לבצל המושחם להוסיף שום קצוץ וקוביות של עגבניות קלופות, לערבב ולהוסיף את העדשים, לבשל 10 דקות, לתבל, לטעום ולתקן תיבול.
3. לטחון את הקשיו עם המים ורבע כפית מלח בבלנדר מוט. לחמם 2 כפות שמן זית עם 2 כפות קמח. כשמתחיל לבעבע להוסיף את חלב הקשיו ולטרוף, להרתיח ולתבל באגוז מוסקט.
4. לסדר בתבנית מלבנית קטנה ועמוקה חצי מפרוסות החצילים, להניח עליהם את העדשים ומעל לסדר את שאר פרוסות החציל. לשפוך את רוטב הקשיו מעל ולאפות בחום של 190 מעלות כ-30 דקות, עד שמשחים ומבעבע.
בתאבון!
גלי לופו אלטרץ - סדנאות בישול בריא www.cookingcoach.co.il 052-8924766
לקהילת אוכל:
לחצו
לכל מתכוני מוטק'ה:
לחצו
בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...
חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...
אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....