חזרה למגזין אוכל

מוסקה צמחונית

גלי לופו אלטרץ כבר "סוגרת" 25 שנות בישולים. מגיל 16 היא במטבח המקצועי. לאחר השלמת תואר ראשון ושני חזרה לתחום אהבתה. לתחום הבישול הבריא הגיעה דרך שתי סוכרות הריון שלקתה בהן. "כשמצאתי את עצמי נותנת מתכונים לתזונאית שייעצה לי הבנתי שיש כאן כוח שאני יכול
מערכת BeOK 29/04/12
מוסקה צמחונית

מוסקה צמחונית

מצרכים:
2 חצילים קטנים/ 1 גדול
מעט שמן זית
1 כוס עדשים ירוקות מונבטות
1 בצל
1 כף שמן זית
2 שיני שום
3 עגבניות קלופות 
קורט קינמון
קורט פלפל אנגלי
קורט כמון
¼ כפית מלח
חופן אגוזי קשיו לא קלויים
300 מ"ל מים (כוס ורבע)
¼ כפית מלח
2 כפות שמן זית
2 כפות שטוחות קמח מלא
קורט אגוז מוסקט


רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק


אופן ההכנה:
1. לפרוס את החצילים, להניח בתבנית ולהתיז מעט שמן זית. לקלות בגריל עד השחמה משני הצדדים.
2. לחתוך את הבצל לקוביות ולהשחים בעדינות בכף שמן זית, אם צריך - להוסיף מעט מים. לבצל המושחם להוסיף שום קצוץ וקוביות של עגבניות קלופות, לערבב ולהוסיף את העדשים, לבשל 10 דקות, לתבל, לטעום ולתקן תיבול.
3. לטחון את הקשיו עם המים ורבע כפית מלח בבלנדר מוט. לחמם 2 כפות שמן זית עם 2 כפות קמח. כשמתחיל לבעבע להוסיף את חלב הקשיו ולטרוף, להרתיח ולתבל באגוז מוסקט.
4. לסדר בתבנית מלבנית קטנה ועמוקה חצי מפרוסות החצילים, להניח עליהם את העדשים ומעל לסדר את שאר פרוסות החציל. לשפוך את רוטב הקשיו מעל ולאפות בחום של 190 מעלות כ-30 דקות, עד שמשחים ומבעבע.

בתאבון!

גלי לופו אלטרץ - סדנאות בישול בריא www.cookingcoach.co.il 052-8924766




לקהילת אוכל:
לחצו

לכל מתכוני מוטק'ה
לחצו



תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה