מרק עוף ודגים תאילנדי: טום קה גאי

כמות: 8-10 סועדים זמן הכנה: 20 דקות זמן בישול:20-25 דקות
מצרכים:
4 עגבניות שלמות בשלות חתוכות לפלחים של שמיניות
1/2 ק"ג חזה עוף
1 ליטר ציר דגים
3 גבעולי בצל ירוק
1 גבעול סלרי חתוך לקוביות בינוניות
2 שיני שום פרוסות
2 סלסלות פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות
1 גבעול למון גראס חתוך באלכסון לפרוסות
1 שימורי חלב קוקוס עשיר
2-3 עלי כפיר
1 פלפל אדום חריף חתוך לחצאים
2 כפות רוטב סויה מיץ לימון פלפל צ'ילי יבש גרוס
לקישוט: כוסברה טרייה קצוצה
אופציונלי: שימוש בשמנת / הוספת נודלס אורז או נודלס ביצים
תיבול נוסף: עלי בזיליקום
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול מחממים עד לרתיחה את כל הנוזלים (ציר דגים וחלב קוקוס).
2. מוסיפים את הבצל הירוק, הסלרי והשום, העגבניות והפטריות.
3. מבשלים על אש בינונית עד לבעבוע קל ומוסיפים את פיסות העוף.
4. מוסיפים את שאר הירקות החתוכים. מתבלים ובודקים טעם.
5. אם יש צורך מדללים במעט מים (או שמנת - אם רוצים מרק סמיך יותר) לפי הסמיכות הרצויה.
6. מבשלים תוך ערבוב קל מפעם לפעם עד לריכוך הירקות ודרגת המוכנות של פיסות העוף.
הגשה:
1. מגישים את המרק בקערות אישיות עמוקות.
2. אפשר להוסיף בשלב ההגשה גם נודלס ביצים או אורז.
3. מקשטים בכוסברה טרייה קצוצה.
אתר השף ארז שטרן - www.erez-stern.co.il, טלפון : 050-5852785
לכל מתכוני מוטק'ה:
לחצו
בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...
חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...
אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....