חזרה למגזין אוכל

מרק עוף ודגים תאילנדי: טום קה גאי

חשבנו שבימי החורף הקרים יתאים לכם מרק עם טעם מיוחד וביקשנו מהשף ארז שטרן ללמד אותנו כיצד להכינו. חברים יקרים, שימו לב - השליטה על דרגת החריפות נתונה בידיכם, היו זהירים... בתאבון!
מערכת BeOK 29/11/11
מרק עוף ודגים תאילנדי: טום קה גאי
צילום: Shutterstock

כמות: 8-10 סועדים זמן הכנה: 20 דקות זמן בישול:20-25 דקות
מצרכים:
4 עגבניות שלמות בשלות חתוכות לפלחים של שמיניות

1/2 ק"ג חזה עוף

1 ליטר ציר דגים

3 גבעולי בצל ירוק

1 גבעול סלרי חתוך לקוביות בינוניות

2 שיני שום פרוסות

2 סלסלות פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות

1 גבעול למון גראס חתוך באלכסון לפרוסות

1 שימורי חלב קוקוס עשיר

2-3 עלי כפיר

1 פלפל אדום חריף חתוך לחצאים

2 כפות רוטב סויה מיץ לימון פלפל צ'ילי יבש גרוס  

לקישוט: כוסברה טרייה קצוצה 

אופציונלי: שימוש בשמנת / הוספת נודלס אורז או נודלס ביצים 

תיבול נוסף: עלי בזיליקום 



רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק


אופן ההכנה:
1. בסיר גדול מחממים עד לרתיחה את כל הנוזלים (ציר דגים וחלב קוקוס).

2. מוסיפים את הבצל הירוק, הסלרי והשום, העגבניות והפטריות.

3. מבשלים על אש בינונית עד לבעבוע קל ומוסיפים את פיסות העוף.

4. מוסיפים את שאר הירקות החתוכים. מתבלים ובודקים טעם.

5. אם יש צורך מדללים במעט מים (או שמנת - אם רוצים מרק סמיך יותר) לפי הסמיכות הרצויה.

6. מבשלים תוך ערבוב קל מפעם לפעם עד לריכוך הירקות ודרגת המוכנות של פיסות העוף.

הגשה:
1. מגישים את המרק בקערות אישיות עמוקות.

2. אפשר להוסיף בשלב ההגשה גם נודלס ביצים או אורז.

3. מקשטים בכוסברה טרייה קצוצה.

 

אתר השף ארז שטרן - www.erez-stern.co.il, טלפון : 050-5852785



לכל מתכוני מוטק'ה:
לחצו


מרק עוף עם מעוף


תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה