חזרה למגזין אוכל

מתכון מצולם: פאי פירות טריים

התארחנו בממלכתה של השף-קונדיטורית סיגל וקסלר ולמדנו להכין פאי פירות טריים. נדרשה סבלנות רבה לחכות לגמר הצילומים על מנת שנוכל לעבור לשלב הטעימות. מצורפים המתכונים, נגמרו התירוצים, אנו ממליצים!!
מערכת BeOK 17/02/09
מתכון מצולם: פאי פירות טריים

פאי פירות טריים

 


בצק פריך
100 גר' סוכר(חצי כוס)
200 גר' חמאה/מרגרינה בטמפ' חדר
25 גר' ביצה(חצי ביצה)
300 גר' קמח(שתיים וחצי כוסות)
סוכר וניל - 1 שקית

1. לערבב במקסר עם גיטרה(לא מטרפה) את החמאה, סוכר, וניל וחצי ביצה, עד לקבלת עיסה הומוגנית. אין צורך להקציף.
2. להוסיף למקסר את הקמח ולעבד רק עד לקבלת בצק.
3. לרדד על גבי משטח מקומח, בעובי של כ- 3-4 מ"מ .
4.לקרוץ עיגול בגודל טבעת האפיה ולהניח בתוכה.
5. ליצור גליל בצק ובעזרת האגודל, יש ליצור את דופן הפאי.
6. לדקור עם מזלג את תחתית הפאי, הפעולה מונעת התנפחות הבצק.
המתכון מתאים לקלתית בצק בקוטר 24 ס"מ או למספר מנות אישיות.
לאפות בתנור שחומם מראש לטמפ' 220 מעלות צלזיוס, עד לקבלת גוון זהוב- חום. (כ-10-12 דקות).


מלית קרם וניל
200 סמ"ק חלב(כוס)
50 גר' סוכר(רבע כוס)
1 מקל וניל 
50 סמ"ק חלב נוסף(רבע כוס)
15 גר' קורנפלור(כ- 1 כף גדושה)
1 חלמון
250 גר' שמנת מתוקה( 1 מיכל)+ 2 כפות סוכר

1.להביא לידי רתיחה, חלב, סוכר וקל וניל. לאחר הרתיחח, להוציא את מקל הוניל ולסנן את החלב.
2.לערבב בקערית את החלב הנוסף, הקורנפלור והחלמון עד שנוצרת בלילה חלקה.
3.לצקת בזרם דק חלב הרותח,לעבב היטב עם מטרפה עד שנוצרות בועות.
4.להכניס למקסר ולערבב עד לקירור.
5.להקציף שמנת מתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצפת סמיכה אך לא שבורה.
6.להבליע בקרם הוניל בתנועות עטיפה ולמרוח על גבי תחתית הפאי האפויה.
7. מומלץ לשים במקרר לשעה וחצי עד להתקשות קלה של הקרם.


לסדר פירות טריים על פי פירות העונה, בהתאם להעדפתכם.
לזגג במעט ג'לי משמש או גלזורה לעוגות( להשיג בחנויות מתמחות. במקום, אפשר גם ריבת משמש מחוממת קלות.


המלצה : להגשה במנה אישית: לצקת מעט רוטב פירות יער בצלחת.


רוטב פירות יער
250 גר' פירות יער טריים/קפואים
50 גר' אבקת סוכר(חצי כוס)
לבשל על סיר כפול(בן מארי), על אדי מים,עד לריכוך.
לקצוץ במעבד מזון, והרוטב מוכן..

בהצלחה!!

סיגל וקסלר - שף קונדיטורית, בעלת קייטרינג בוטיק חלבי
[email protected]
052-3290913



הכתבה צולמה על-ידי BeOK - בריאות ואיכות חיים

 

 

לקהילת אוכל, בישול ואפייה:
לחצו

לכל מתכוני מוטק'ה: 
מתכונים



תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה