מתכון: טרטר דג מקסיקני

צילום: דנה קרן
בקיץ לא מתחשק לאכול תבשילים כבדים. זה קשור לאינסטינקט הטבעי שלנו, ואנחנו מחפשים מזון שישמור עלינו קלים ולא יגזול מאיתנו אנרגיה מיותרת (גם בהכנה). הסינים קוראים לזה "אוכל מקרר". דג הוא אוכל מקרר, ויחד עם זה מזין, טעים ובריא. אבל חשוב לבחור את הדג נכון, במיוחד בקיץ כשהמזון מתקלקל בקלות. אז יש לנו כאן מתכון של טרטר מקסיקני קיצי על מצע מרק אבטיח של השפים אור מיכאלי ומוטי טיטמן מבר הדגים ופירות הים "מלגו ומלבר" בתל אביב, אבל לפני זה יש לנו גם כמה הנחיות חשובות. ודאו כי הדג נשמר במקרר בטמפרטורה של 1-4 מעלות צלזיוס. דגים חייבים להיות בקירור ומכוסים בפתיתי קרח, אך לא קפואים. כך נשמרת טריותם.
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
בצליית פילה דג עם עור יש לצלות את הדג כך שצדו של העור יהיה על הגריל, ורק לקראת סוף הצלייה להפוך למספר שניות לצלייה בצדו השני, וזאת על מנת לשמור על עסיסיות הדג ועל הנוזלים שבו.
טרטר מקסיקני על מצע של מרק אבטיח
מרכיבי המצע:
טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר ולאחר מכן מסננים את המרק למרקם חלק. חשוב לשמור בקירור!
מרכיבי הטרטר: דג ים טרי חתוך לקוביות
לקישוט:
אופן הכנת הטרטר: אופן ההגשה:
עוד על אוכל ומתכונים:
|
בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...
חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...
אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....