מתכון: טרטר דג מקסיקני

צילום: דנה קרן
בקיץ לא מתחשק לאכול תבשילים כבדים. זה קשור לאינסטינקט הטבעי שלנו, ואנחנו מחפשים מזון שישמור עלינו קלים ולא יגזול מאיתנו אנרגיה מיותרת (גם בהכנה). הסינים קוראים לזה "אוכל מקרר". דג הוא אוכל מקרר, ויחד עם זה מזין, טעים ובריא. אבל חשוב לבחור את הדג נכון, במיוחד בקיץ כשהמזון מתקלקל בקלות. אז יש לנו כאן מתכון של טרטר מקסיקני קיצי על מצע מרק אבטיח של השפים אור מיכאלי ומוטי טיטמן מבר הדגים ופירות הים "מלגו ומלבר" בתל אביב, אבל לפני זה יש לנו גם כמה הנחיות חשובות. ודאו כי הדג נשמר במקרר בטמפרטורה של 1-4 מעלות צלזיוס. דגים חייבים להיות בקירור ומכוסים בפתיתי קרח, אך לא קפואים. כך נשמרת טריותם.
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
בצליית פילה דג עם עור יש לצלות את הדג כך שצדו של העור יהיה על הגריל, ורק לקראת סוף הצלייה להפוך למספר שניות לצלייה בצדו השני, וזאת על מנת לשמור על עסיסיות הדג ועל הנוזלים שבו.
טרטר מקסיקני על מצע של מרק אבטיח
מרכיבי המצע:
טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר ולאחר מכן מסננים את המרק למרקם חלק. חשוב לשמור בקירור!
מרכיבי הטרטר: דג ים טרי חתוך לקוביות
לקישוט:
אופן הכנת הטרטר: אופן ההגשה:
עוד על אוכל ומתכונים:
|
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...