חזרה למגזין אוכל

מתכון: טרטר דג מקסיקני

מתכון טעים, בריא וקיצי של טרטר דג על מצע מרק אבטיח, וגם טיפים לעבודה נכונה עם דגים
רעיה הנרי 10/08/14
מתכון: טרטר דג מקסיקני
מתכון: טרטר דג מקסיקני

צילום: דנה קרן 

 

בקיץ לא מתחשק לאכול תבשילים כבדים. זה קשור לאינסטינקט הטבעי שלנו, ואנחנו מחפשים מזון שישמור עלינו קלים ולא יגזול מאיתנו אנרגיה מיותרת (גם בהכנה). הסינים קוראים לזה "אוכל מקרר". דג הוא אוכל מקרר, ויחד עם זה מזין, טעים ובריא. אבל חשוב לבחור את הדג נכון, במיוחד בקיץ כשהמזון מתקלקל בקלות. אז יש לנו כאן מתכון של טרטר מקסיקני קיצי על מצע מרק אבטיח של השפים אור מיכאלי ומוטי טיטמן מבר הדגים ופירות הים "מלגו ומלבר" בתל אביב, אבל לפני זה יש לנו גם כמה הנחיות חשובות.

טיפים לעבודה נכונה עם דגים:

ודאו כי הדג נשמר במקרר בטמפרטורה של 1-4 מעלות צלזיוס. דגים חייבים להיות בקירור ומכוסים בפתיתי קרח, אך לא קפואים. כך נשמרת טריותם.


מגע הדג צריך להיות גמיש וקפיצי. כשאתם ממששים את הדג, לחצו באצבעותיכם על עור הדג ובדקו כי הוא חוזר במהירות למצבו הקודם.


בישול דגים בתנור צריך להיות איטי. גדי לבדוק אם הדג מוכן, חתכו בזהירות חתך קטן לאורכן. אם הצבע הפנימי אחיד, הדג מוכן לאכילה.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 

בצליית פילה דג עם עור יש לצלות את הדג כך שצדו של העור יהיה על הגריל, ורק לקראת סוף הצלייה להפוך למספר שניות לצלייה בצדו השני, וזאת על מנת לשמור על עסיסיות הדג ועל הנוזלים שבו.

 

טרטר מקסיקני על מצע של מרק אבטיח

 

מרכיבי המצע:
אבטיח טרי חתוך גס
שאטה גרוס (פלפל מקסיקני אדום וחריף)
חומץ מירין (סוג של יין אורז מתקתק)
4 עגבניות שרי תמר
חומץ פטל /חומץ בן יין אדום
3 טיפות טבסקו


אופן הכנת המצע:

טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר ולאחר מכן מסננים את המרק למרקם חלק. חשוב לשמור בקירור!

 

מרכיבי הטרטר:

דג ים טרי חתוך לקוביות
קוביות אבוקדו לא רך מדי
עגבניות חתוכות לקוביות (ללא הזרעים)
גרעיני תירס טרי
שמן זית
מיץ לימון
מלח ים
צ'ילי חלפניו קצוץ לפי מידת חריפות רצויה (צ'ילי אופייני למטבח המקסיקני)

 

לקישוט:
כוסברה
בצל ירוק
בזיליקום

 

אופן הכנת הטרטר:
מערבבים את הדג עם האבוקדו, העגבניות והתירס. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ים וצ'ילי.

אופן ההגשה:
מניחים בצלחת קעורה את מרק האבטיח (חשוב שיהיה קר). מניחים מעל המרק את הטרטר, ומקשטים למעלה עם סלט קטן מעלי כוסברה טריים, בצל ירוק ועלי בזיליקום. 

 

עוד על אוכל ומתכונים:

גרטן תפוחי אדמה דל כולסטרול

טפנד זיתים בסגנון פרובנס

סלט חסה סלנובה

פקילה עם פרגיות

סלט כרובית

  

לקהילת אוכל: לחצו 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה