חזרה למגזין אוכל

מתכון: מרק סיני מהיר וטעים

ששת שצ נכנס למטבח עם הספר של רות סירקיס ויצר וריאציה משלו למרק האסיאתי שלה - מרק חם עם ירקות פריכים. פשוט חגיגה
ששת שצ 04/01/15
מתכון: מרק  סיני  מהיר וטעים
מתכון: מרק סיני מהיר וטעים

צילום: ששת שצ

  

איזה כיף עם הספר "ארוחות חגיגיות" של רות סירקיס. כדאי לקנות בשביל ליהנות במטבח משפע רעיונות בקלי קלות. הוספתי מיסו למרק האסיאתי שלה וקיבלתי את המרק הבא.

 

המרכיבים:
4 כוסות ציר ירקות
4+4 פטריות שיטאקה או שמפיניון (עדיף שיטאקה)
3 כפות סויה
כף צ'ילי מתוק
כף חומץ אורז
כף מיסו
כפית ג'ינג'ר מרוסק
בצל ירוק
3 חופנים של נבטים טריים עבים
גזר חתוך לגפרורים (בגיטרה)
מעט כרוב פרוס
5 טיפות שמן שומשום (הכי חשוב)
מלח
פלפל שחור

 

אופן ההכנה:
מרתיחים את ציר הירקות: מכניסים את החלקים הלבנים של הבצלים הירוקים חתוכים גס, 4 פטריות פרוסות, את הג'ינג'ר, הסויה, הצ'ילי, המיסו וחומץ האורז. מביאים לרתיחה, מוסיפים מלח ופלפל ובודקים טעמים.

 ממש בסמוך להגשה מכניסים לסיר את הגזר, הכרוב, הפטריות הנותרות והנבטים. מטפטפים שמן שומשום שמעניק למרק טעם מיוחד, ומגישים מיד.
כן, הירקות פריכים, המרק רותח והחגיגה - זיקוקי דינור.

  

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

   

ששת שצ הוא מנהל קהילת אוכל

  

עוד על אוכל ומתכונים:

דייסת שיבולת שועל מהירה ובריאה

לביבות סלק ולביבות גזר וג'ינג'ר

תבשיל פתיתים וירקות

מרק חרירה חורפי

מתכון למרק ברוקולי עשיר ומזין

                           

יש לכם שאלה על בישול? רוצים לשתף מתכון מנצח? לקהילת אוכל: לחצו 

  

תגובות  1  אהבו 

תודה ששת. עושה תאבון להכין ולאכול. שמת קישורית בקהילת אוכל??


כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה