חזרה למגזין אוכל

מתכון: פודינג טפיוקה ופירות

פניני הטפיוקה יכולות להוות חומר גלם למגוון מנות ובעיקר לקינוחים טבעוניים ונטולי גלוטן וכולסטרול. מתכון פשוט ומהיר לפודינג
עדי כץ 30/09/14
מתכון: פודינג טפיוקה ופירות
פודינג טפיוקה ופירות

צילומים: Shutterstock 

 

למרקם החלקלק והצמיגי של ה"פנינים" השקופות יש להתרגל, אבל ברגע שעושים את הסוויץ', טפיוקה יכולה להתאזרח במטבח כחומר גלם ליצירת מנות אחרונות שהן גם פרווה, גם טבעוניות וגם נטולות גלוטן וכולסטרול. נכון שהערך הגליקמי של הטפיוקה גבוה יחסית, אבל אם שומרים על מינון, הכול בסדר.

 

הטפיוקה היא מיצוי של עמילנים משורש המניהוט, צמח טרופי הקרוי גם קסאווה או יוקה, ומשמעות שמה הוא "המיץ נסחט". בברזיל, שם גילו לראשונה את האפשרויות הגלומות בשורש, מייצרים ממנו גם משקאות אלכוהוליים וחביתיות ומשתמשים בו גם בתעשיית הדבק. גם לאסיה הגיעו הפנינים הלבנות והשתלבו בקינוחים של המטבח האסיאתי.

 

חמיצת סלק ופירות קיץ

ט"ו בשבט הגיע: 3 מתכונים עם פירות יבשים

    

לקהילת אוכל: לחצו

תגובות  2  אהבו 

חלב אורז,חלב סויה, חלב פרה, חלב שקדים, שילוב בין 2 סוגים או יותר ,מים עםתמצית וניל, מים עם סירופ מייפל, כיד דמיון!
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה