מתכוני סוכות מ-7 המינים: ענבים וזיתים
זוג סלטים ששניים משבעת המינים מצויים בהם: סלט עוף קר עם ענבים, טרגון ואגוזים, וסלט חצילים עם זיתים - שניהם נהדרים לפני כל ארוחה
עדי יהלום
25/09/07
[u]
סלט עוף קר עם ענבים, טרגון ואגוזים
[/u]
מצרכים
כ-1 ק"ג בשר עוף מבושל או צלוי בגריל (שילוב של חזה עוף ובשר הכרעיים מומלץ במיוחד), ללא העור, חתוך לקוביות גדולות 1 כוס ענבים ירוקים ללא חרצנים, חצויים לשניים 1 כוס ענבים שחורים ללא חרצנים, חצויים לשניים 1 כוס מיונז משובח 1 כוס שמנת צימחית 2 כפות חומץ יין אדום 1 בצל אדום קטן, חצוי ופרוס דק מאוד 2 כפות טרגון טרי קצוץ מלח פלפל שחור טחון טרי אגוז מוסקט מגורר טרי ½ כוס אגוזי מלך או פקאנים קצוצים, לא קלויים
אופן ההכנה
1. מניחים בקערה את קוביות העוף ואת הענבים ומערבבים קלות. 2. בקערה נפרדת מערבבים היטב את המיונז והשמנת. מוסיפים את החומץ, הבצל והטרגון ומתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט, לפי הטעם. יוצקים את הרוטב על העוף והענבים ומערבבים קלות. זורים מעל את האגוזים ומערבבים שוב. 3. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר למשך ארבע שעות לפחות. מגישים קר.

[u]
סלט חצילים עם זיתים
[/u]
המצרכים
2 בצלים חציל אחד גדול או שניים קטנים קופסת זיתים ללא גרעינים קופסת רסק עגבניות מעט חומץ קורט מלח סוכר פפריקה חריפה
אופן ההכנה
1. מטגנים קוביות בצל עד שהוא הופך לזהוב/שקוף. 2. מוסיפים את החציל, מקולף וחתוך לקוביות. 3. מבשלים תוך כדי בחישה עם מעט מים. 4. מרתיחים את הזיתים במים רגילים ומסננים. 5. כאשר החצילים מתרככים מעט, מוסיפים את הזיתים ושאר התבלינים. 6. משיכים לבשל עוד מעט, תוך כדי בחישה - והסלט מוכן. מגישים פושר או קר.

סלט עוף קר עם ענבים, טרגון ואגוזים
[/u]
מצרכים
כ-1 ק"ג בשר עוף מבושל או צלוי בגריל (שילוב של חזה עוף ובשר הכרעיים מומלץ במיוחד), ללא העור, חתוך לקוביות גדולות 1 כוס ענבים ירוקים ללא חרצנים, חצויים לשניים 1 כוס ענבים שחורים ללא חרצנים, חצויים לשניים 1 כוס מיונז משובח 1 כוס שמנת צימחית 2 כפות חומץ יין אדום 1 בצל אדום קטן, חצוי ופרוס דק מאוד 2 כפות טרגון טרי קצוץ מלח פלפל שחור טחון טרי אגוז מוסקט מגורר טרי ½ כוס אגוזי מלך או פקאנים קצוצים, לא קלויים
אופן ההכנה
1. מניחים בקערה את קוביות העוף ואת הענבים ומערבבים קלות. 2. בקערה נפרדת מערבבים היטב את המיונז והשמנת. מוסיפים את החומץ, הבצל והטרגון ומתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט, לפי הטעם. יוצקים את הרוטב על העוף והענבים ומערבבים קלות. זורים מעל את האגוזים ומערבבים שוב. 3. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר למשך ארבע שעות לפחות. מגישים קר.

סלט חצילים עם זיתים
[/u]
המצרכים
2 בצלים חציל אחד גדול או שניים קטנים קופסת זיתים ללא גרעינים קופסת רסק עגבניות מעט חומץ קורט מלח סוכר פפריקה חריפה
אופן ההכנה
1. מטגנים קוביות בצל עד שהוא הופך לזהוב/שקוף. 2. מוסיפים את החציל, מקולף וחתוך לקוביות. 3. מבשלים תוך כדי בחישה עם מעט מים. 4. מרתיחים את הזיתים במים רגילים ומסננים. 5. כאשר החצילים מתרככים מעט, מוסיפים את הזיתים ושאר התבלינים. 6. משיכים לבשל עוד מעט, תוך כדי בחישה - והסלט מוכן. מגישים פושר או קר.

תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
רוח סתיו: 5 מתכונים שמתאימים לתקופה
אנחנו אולי מסתובבים עדיין עם בגדים קצרים במשך היום, אבל הערבים הקרירים והשקיעות המוקדמות לא מותירות מקום...
מנות לסוכות: 3 מתכונים חגיגיים
ראש השנה עם מנות הדגים מאחורינו, ועכשיו הזמן לחשוב על ארוחת החג הבאה – סוכות. סוכות הוא החג היהודי היחיד...
טיפים ומתכונים לארוחה מפסקת
אם אתם מתכננים לצום בכיפור, אתם בוודאי יודעים שהארוחה המפסקת שונה מכל ארוחה אחרת, שכן עליה לספק לגוף...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות