חזרה למגזין אוכל

מתכוני סילאן (דבש תמרים) לראש השנה

עם תחילת גדיד התמרים ולקראת ראש השנה ממליצים ב"חצר כנרת", יצרני מוצרי תמרים, על הכנת מאכלים בריאותיים על בסיס תמר וסילאן, הידועים כ"עניים" בשומן ובקלוריות: ב- 100 גרם שוקולד יש 503 קלוריות לעומת 163 קלוריות ב- 100 גרם תמרים, המכילים גם סיבים, מינרלים כמו מגנזיום ואשלגן וכן ברזל, סידן ועוד.
עדי יהלום 06/09/08
מתכוני סילאן (דבש תמרים) לראש השנה
[u]
תכונותיו הבריאותיות של התמר:
[/u] כיום קיימת מודעות להפחתת הצריכה בסוכר הלבן ואכילת מזון עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. התמרים עונים לדרישות אלו ולכן מומלץ להרבות בצריכתם: - התמר עשיר בסיבים תזונתיים היעילים לתהליך העיכול. לדוגמה: ב - 100 גרם תמרים יש 5.5 גרם סיבים. - בתמרים יש כמות ניכרת של סוכר פירות וענבים - מקור לאנרגיה זמינה ומיידית. - התמרים מכילים מינרלים חיוניים כמו אשלגן. - בתמר כמות גדולה של מגנזיום, העוזר להורדת מתח, מניעת מחלות לב, אלרגיה, בריחת סידן ועוד. [u]התמרים "עניים" בשומן ובקלוריות:[/u] ב- 100 גרם שוקולד יש 503 קלוריות לעומת 163 קלוריות ב - 100 גרם תמרים. ב- 100 גרם שוקולד יש 24.3 גרם שומן לעומת 0.2 גרם שומן ב - 100 גרם תמרים. [u]
תכונותיו של הסילאן - דבש התמרים
[/u] הסילן מכיל את כל מה שיש בתמרים: סידן, ברזל, ויטמין A , ויטמיני B ו- C. את הסילאן מייצרים על ידי הליך בישול פשוט של תמרים טריים וסינונם. מרקמו נוזלי, דומה לזה של דבש, אולם טעמו עדין ומתוק יותר. בכדי לאזן את מרקמו וצבעו, מוסיפים תוספת קטנה של סוכר, ובכך מתאימים את הסילאן לכל מטבח. מקור הסילאן הגיע לישראל עם עליית יהודי עיראק בסוף שנות ה-40. בעיראק בזמנו לא היה דבש דבורים, ולכן נהגו להגיש לשולחן חמאה, טחינה גולמנית וסילאן עם לחם טרי שיצא מהטבון. עד היום מוסיפים יוצאי עיראק לתבשילים אתניים עיראקים סילן במקום סוכר.


[u]
פילה סלמון ברוטב סילאן "גריל"
[/u] (ל-4 סועדים) [u]מצרכים:[/u] 4 יח' נתחי סלמון (כ-180 גר' כל יחידה) 8 כפות שמן זית מלח גס 3/4 כוס רוטב סילאן "גריל" 1/2 כוס שמיר קצוץ [u]אופן ההכנה:[/u] - לשטוף את נתחי הסלמון היטב - למרוח על תבנית האפייה 4 כפות שמן זית ולפזר מעט מלח גס - להניח את נתחי הסלמון על התבנית (הצד הנקי כלפי מעלה) - למרוח על הדג 4 כפות שמן זית נוספים ומעט מלח גס - לאפות בתנור שחומם מראש בחום של 200 מעלות למשך 8-10 דקות - להוציא את התבנית מהתנור ולצקת על נתחי הסלמון רוטב סילאן "גריל" לפזר מעל שמיר קצוץ ולהגיש [u]
פסטה ברוטב סילאן
[/u] (ל - 10 סועדים) [u]מצרכים:[/u] 600 גר' פסטה פנה 350 גר' רוטב חום (להכין מאבקת רוטב צלי) 120 גר' סילאן (4 כפות) 60 גר' עלי בזיליקום טריים 40 גר' עלי נענע טריים 60 גר' עגבניות מיובשות חתוכות לפסים 100 גר' גזר חתוך לרצועות דקות [u]אופן ההכנה:[/u] - את הפסטה מבשלים לפי הוראות - מרתיחים את הרוטב ומוסיפים לו את כל החומרים - מרתיחים פעם נוספת ויוצקים על הפסטה


[u]
עוגת ממרח תמרים בטעם אגוזים, חלבה או שוקולד
[/u] [u]מצרכים:[/u] 3 ביצים ½ כוס סוכר ¾ כוס שמן ½ כוס נוזל: חלב/מיץ/יין/מים כף תמצית וניל ½ 2 כוסות קמח 1 כפית אפיון 1 צנצנת ממרח תמרים בטעמי אגוזים, חלבה או שוקולד של חצר כנרת [u]אופן ההכנה:[/u] - לחמם תנור מראש לחום בינוני º150 - בקערת מערבל להכניס את החומרים לפי הסדר הנ"ל - בתבנית משומנת ומקומחת היטב (בסיר פלא או שתי תבניות אינגליש) - לאפות בין 40-35 דקות - להוציא מהתבנית ולמרוח מעל סילאן של חצר כנרת
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה