מתכוני קטניות קיציים

צילומים: Shutterstock
הקטניות - חומוס, פול, עדשים, שעועית, סויה, אפונה, תורמוס, מאש - משמשות מרכיב חשוב בתזונה ויש להן ערך תזונתי גבוה הכולל חלבונים, פחמימות, סיבים, וויטמינים שונים מקבוצת B.
פעם נחשבו הקטניות למיניהן כמזון של עניים, אבל למעשה זהו מזון עשיר מאוד. כשאוכלים אותן עם דגן הן משמשות כמקור טוב לחלבון על בסיס צמחי, ואנו מכירים זאת ממטבחים עממיים רבים ברחבי העולם: חומוס עם פיתה, מג'דרה (עדשים עם אורז), אורז עם שעועית, ועוד. גם טעים, גם זול, גם משביע וגם בריא. מושלם.
הקטניות מככבות אמנם בעונת החורף, אך לדברי עתליה דלל, מומחית לנטורופתיה ולאיזון גוף-נפש, מומלץ וכדאי לאכול אותן גם בחודשי הקיץ. כיוון שבקיץ יש פחות חשק למזונות חמים ולמזונות עם אנרגיה כבדה המתפרקת לאט והגוף מבקש מזון קליל וטרי, כדאי להשתמש בקטניות כבסיס לסלטים ולממרחים. אבל לפני שאנו מתפנים למתכונים הבריאים שעתליה דלל נידבה לנו (כולל טיפים נגד גזים!), חשוב שנדע עוד כמה דברים.
כמה עובדות על קטניות
לקהילת אוכל: לחצו |
בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...
חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...
אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....