ניוקי ברוטב עגבניות: מתכון לניוקי תפוחי אדמה

ניוקי ברוטב עגבניות עשיר. צילום: גולן תשבי
ניוקי הם לא בדיוק פסטה. במטבח האיטלקי המסורתי מכינים אותם מתפוחי אדמה, סולת (סומולינה - קמח דורום), קמח או גבינת ריקוטה (אפשר גם עם תרד), ובצפון איטליה גם עם פירורי לחם. רוטב עגבניות ורוטב חמאה ומרווה הם הרטבים הקלאסיים של המנה הטעימה הזו, שכמו מנות רבות מהמטבח האיטלקי הפכה ממנה עממית בסיסית למנה בעלת מוניטין חובקי עולם. וזה לא כל כך פשוט להכנה כמו שחושבים.
אנחנו בחרנו להביא לכם מתכון לניוקי של השף גונטר בידרמן ממסעדת יקב תשבי.
ניקוי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות
לניוקי:
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
עוד על אוכל ומתכונים:
לקהילת אוכל: לחצו |
אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...
הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...
כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...