ניוקי ברוטב עגבניות: מתכון לניוקי תפוחי אדמה

ניוקי ברוטב עגבניות עשיר. צילום: גולן תשבי
ניוקי הם לא בדיוק פסטה. במטבח האיטלקי המסורתי מכינים אותם מתפוחי אדמה, סולת (סומולינה - קמח דורום), קמח או גבינת ריקוטה (אפשר גם עם תרד), ובצפון איטליה גם עם פירורי לחם. רוטב עגבניות ורוטב חמאה ומרווה הם הרטבים הקלאסיים של המנה הטעימה הזו, שכמו מנות רבות מהמטבח האיטלקי הפכה ממנה עממית בסיסית למנה בעלת מוניטין חובקי עולם. וזה לא כל כך פשוט להכנה כמו שחושבים.
אנחנו בחרנו להביא לכם מתכון לניוקי של השף גונטר בידרמן ממסעדת יקב תשבי.
ניקוי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות
לניוקי:
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
עוד על אוכל ומתכונים:
לקהילת אוכל: לחצו |
חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...
החג הכיפי ביותר בלוח השנה, לפחות לטעמנו, עוד רגע כאן, ואנחנו כל כך לא מדברים על פורים. ארוחות החג המכופתרות...
אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....