חזרה למגזין אוכל

ניוקי ברוטב עגבניות: מתכון לניוקי תפוחי אדמה

מנה איטלקית קלאסית שמתאימה לכל השנה - ניוקי מתפוחי אדמה ברוטב עגבניות עשיר ומרווה
רעיה הנרי 03/06/14
ניוקי ברוטב עגבניות: מתכון לניוקי תפוחי אדמה
צילום: Shutterstock

ניוקי ברוטב עגבניות עשיר. צילום: גולן תשבי

 

ניוקי הם לא בדיוק פסטה. במטבח האיטלקי המסורתי מכינים אותם מתפוחי אדמה, סולת (סומולינה - קמח דורום), קמח או גבינת ריקוטה (אפשר גם עם תרד), ובצפון איטליה גם עם פירורי לחם. רוטב עגבניות ורוטב חמאה ומרווה הם הרטבים הקלאסיים של המנה הטעימה הזו, שכמו מנות רבות מהמטבח האיטלקי הפכה ממנה עממית בסיסית למנה בעלת מוניטין חובקי עולם. וזה לא כל כך פשוט להכנה כמו שחושבים.

 

אנחנו בחרנו להביא לכם מתכון לניוקי של השף גונטר בידרמן ממסעדת יקב תשבי.

 

ניקוי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות

 

לניוקי:
500 גרם תפוחי אדמה מזן דזירה
20 גרם חמאה
125 גרם קמח תפוחי אדמה


אופן הכנת הניוקי:
לקלף את תפוחי האדמה ולבשל אותם במים מלוחים עד לריכוך. לחתוך באמצע ולקרר.
לגרד את תפוחי האדמה במגרדת ולתבל במלח ופלפל. להוסיף את החמאה, ובהדרגה את קמח תפוחי האדמה עד לקבלת בצק. לתת לבצק לנוח כחצי שעה במקום קר.
לכסות את הבצק ב 100 גרם קמח תפוחי אדמה, לחתוך אותו לחתיכות ולגלגל כל חתיכה לרצועה ארוכה. לחתוך כל רצועה מגולגלת לחתיכות של 3 ס"מ.
לבשל במים רתוחים מומלחים עד שהניוקי צפים. להוציא ולקרר על משטח.


לרוטב:
2 קילו עגבניות
500 גרם בצל לבן קצוץ
150 גרם חמאה
100 מ"ל שמן זית
סוכר
מלח
פלפל
10 עלי מרווה
100 גרם גבינת תום עיזים


אופן ההכנה:
להוציא את ליבת העגבניות, להשרות את העגבניות במים רותחים לכמה דקות ולקלף אותן. לקצוץ את העגבניות המקולפות.
לחמם שמן זית וחמאה במחבת ולהוסיף את הבצל. לאדות עד להזהבה.
להוסיף למחבת את העגבניות הקצוצות, מלח, פלפל וסוכר. לבשל כ-40 דקות על להבה נמוכה, עד לקבלת רוטב מחיתי אחיד. לבדוק טעמים ולשפר במידת הצורך.
להוסיף לרוטב את הניוקי המוכנים ולפזר למעלה את גבינת העיזים. לאפות את המנה בתנור עד להמסת הגבינה בלבד.
להוציא מהתנור ולהגיש עם כמה עלי מרווה קצוצים מלמעלה.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 

עוד על אוכל ומתכונים:

שבועות בלי גבינה

סלט ירקות שורש אסיאתי

קיש פטריות

זה כל הטעם

בואיקוס

 

 לקהילת אוכל: לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?

אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...

לקריאת הכתבה
חורף חם: חגיגת דגנים וקטניות

הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...

לקריאת הכתבה
מיוחד לימים הקרים: 3 תבשילי בשר

כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה