חזרה למגזין אוכל

סבג'י ירקות ופירות

תבשיל הודי צמחוני, עשיר בטעמים, ירקות ופירות, בצ'אטני מעודן
ששת שצ 27/01/14
סבג'י ירקות ופירות

צילום: ששת שצ 

 

המרכיבים לצ'אטני:
1 בצל חתוך לקוביות גסות
4 שיני שום חצויות
כף סילאן
4 כפות שמן זית או שמן אחר
חצי כפית מלח
חצי כפית פפריקה
חצי כפית כמון
חצי כפית כוסברה גרגרים
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית משחת קארי ירוק
חצי כפית גרגרי הל ( לכתוש אותם במכתש ועלי)
חצי כפית כורכום

 

המרכיבים לתבשיל:
4 כפות שמן זית
1 בטטה פרוסה
פלח דלעת קטן
2 גזרים גדולים
קישוא עבה גדול
2 עלי דפנה
אפשר כרובית
6 משמשים יבשים
4 שזיפים מיובשים ללא גלעין
2-3 תאנים מיובשות
2 כפות צימוקים שחורים
1 רצועת פפאיה מסוכרת

 

אופן ההכנה:
טוחנים את הצ'אטני במעבד מזון למשחה אחידה.
יוצקים מים רותחים על הפירות היבשים לחמש דקות ומסננים.
מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את המשחה 3-4 דקות.
מוסיפים את הפירות היבשים ואת הירקות ומערבבים לציפוי התבשיל בצ'אטני.
מבשלים תוך ערבוב קל כחצי שעה עד לריכוך הגזר והדלעת.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 

ששת שצ הוא מנהל קהילת אוכל

 

עוד על אוכל ומתכונים:
צ'קצ'וקה בנוסח מרסיי

לחם בננות ביתי

האימאם התעלף

כשמתחשק משהו חם

שקדים מסוכרים בעשר דקות

 

רוצים לדבר על המתכון עם ששת? יש לכם שאלה על בישול? רוצים לשתף מתכון מנצח? לקהילת אוכל: לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?

אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...

לקריאת הכתבה
חורף חם: חגיגת דגנים וקטניות

הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...

לקריאת הכתבה
מיוחד לימים הקרים: 3 תבשילי בשר

כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה