חזרה למגזין אוכל

סבג'י ירקות ופירות

תבשיל הודי צמחוני, עשיר בטעמים, ירקות ופירות, בצ'אטני מעודן
ששת שצ 27/01/14
סבג'י ירקות ופירות

צילום: ששת שצ 

 

המרכיבים לצ'אטני:
1 בצל חתוך לקוביות גסות
4 שיני שום חצויות
כף סילאן
4 כפות שמן זית או שמן אחר
חצי כפית מלח
חצי כפית פפריקה
חצי כפית כמון
חצי כפית כוסברה גרגרים
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית משחת קארי ירוק
חצי כפית גרגרי הל ( לכתוש אותם במכתש ועלי)
חצי כפית כורכום

 

המרכיבים לתבשיל:
4 כפות שמן זית
1 בטטה פרוסה
פלח דלעת קטן
2 גזרים גדולים
קישוא עבה גדול
2 עלי דפנה
אפשר כרובית
6 משמשים יבשים
4 שזיפים מיובשים ללא גלעין
2-3 תאנים מיובשות
2 כפות צימוקים שחורים
1 רצועת פפאיה מסוכרת

 

אופן ההכנה:
טוחנים את הצ'אטני במעבד מזון למשחה אחידה.
יוצקים מים רותחים על הפירות היבשים לחמש דקות ומסננים.
מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את המשחה 3-4 דקות.
מוסיפים את הפירות היבשים ואת הירקות ומערבבים לציפוי התבשיל בצ'אטני.
מבשלים תוך ערבוב קל כחצי שעה עד לריכוך הגזר והדלעת.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 

ששת שצ הוא מנהל קהילת אוכל

 

עוד על אוכל ומתכונים:
צ'קצ'וקה בנוסח מרסיי

לחם בננות ביתי

האימאם התעלף

כשמתחשק משהו חם

שקדים מסוכרים בעשר דקות

 

רוצים לדבר על המתכון עם ששת? יש לכם שאלה על בישול? רוצים לשתף מתכון מנצח? לקהילת אוכל: לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה