סלט תפוחי אדמה עם מלפפונים חמוצים וצלפים
סלט הפיקניקים הקלאסי זוכה כאן לשידרוג שיוכל לעלות על כל שולחן של הארוחה הסטייליסטית ביותר
מערכת מוטק'ה
13/04/07
המרכיבים (4 מנות)
1 ק"ג תפוחי אדמה אדומים קטנים, חצויים (אם הם גדולים ? לרבעים) 2 כפות + 1.5 כפיות מלח גס 2 כפות חומץ בן יין אדום 1 כף חרדל דיז'ון 1/3 כוס שמן זית טרי מאוד 1 בצל אדום קטן, חתוך לקוביות של חצי ס"מ כל אחת (כ-1/3 כוס) 5 מלפפונים חמוצים, שטופים וחתוכים לעיוגלים דקים (כ-1/4 כוס) 2 כפות צלפים, שטופים וחתוכים באופן גס 2 כפות פטרוזיליה טרייה חתוכה גס 1/4 כפית פלפל טרי (גרגרים)
אופן ההכנה
1. כסו את תפוחי האדמה במים בסיר בינוני. הוסיפו 2 כפות מלח. הביאו לרתיחה. הנמיכו את האש ובשלו על אש קטנה עד שהם מתרככבים, 7-9 דקות. יבשו את תפוחי האדמה, והשאירו בצד 1 כף מים מהסיר. הניחו לתפוחי האדמה להתקרר מעט. 2. [u]הרוטב[/u]: ערבבו יחד את החומץ, החרדל ואת שארית המים מהסיר בקערה קטנה. הוסיפו בהדרגה את השמן וערבבו עד שהתערובת מסמיכה. העבירו את תפוחי האדמה לקערה בינונית והתיזו עליהם את הרוטב. הוסיפו את הבצל, המלפפונים, הצלפים, הפטרוזיליה, יתרת 1.5 כפית המלח והפלפל. השתמשו במרית רחבה כדי לערבב בעדינות את התערובת.
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
רוח סתיו: 5 מתכונים שמתאימים לתקופה
אנחנו אולי מסתובבים עדיין עם בגדים קצרים במשך היום, אבל הערבים הקרירים והשקיעות המוקדמות לא מותירות מקום...
מנות לסוכות: 3 מתכונים חגיגיים
ראש השנה עם מנות הדגים מאחורינו, ועכשיו הזמן לחשוב על ארוחת החג הבאה – סוכות. סוכות הוא החג היהודי היחיד...
טיפים ומתכונים לארוחה מפסקת
אם אתם מתכננים לצום בכיפור, אתם בוודאי יודעים שהארוחה המפסקת שונה מכל ארוחה אחרת, שכן עליה לספק לגוף...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות