עוגת גזר עם טחינה ופירות יבשים

צילום: תומר בורמד
הקונדיטור ירון אלבלק, הגיע לתנור האפייה אחרי קריירה מוזיקלית כגיטריסט רוק. הוא מאמין שפה וגם פה היצירתיות נובעת מאותם המקומות. "מוזיקה ואפייה הולכים ביחד", הוא אומר. "בשניהם צריך להפעיל את הדמיון, אבל גם להיות מאוד מדויק. אני נהנה משני התחומים".
אלבלק (41), ירושלמי בעבר והיום תושב רחובות, מעולם לא הצליח לעמוד בפני ניחוחות של אפייה המתפשטים במטבח, עד שנכנע והחליט להפוך את זה למקצוע. "זה משהו שתמיד היה לי בידיים. בשלב מסוים החלטתי לקחת את זה קדימה, הלכתי ללמוד ב'לגעת באוכל' ואצל קונדיטורים שונים, והתחלתי לאפות".
למה דווקא אפייה?
"מכיוון שזה תחום מאוד מגוון ועשיר מבחינת חומרי הגלם, מאפשר ליצור המון דברים, והוא גם מאוד אסתטי. הכיוון שלי הוא צרפתי - קרמים, מוסים, מאפי שמרים, טארטים, כשה'שילוש המקודש' הוא חמאה, שמנת ותרמילי וניל".
לא בריאותי כל כך.
"נכון שהתחום המתוק הוא לא הכי בריא, אבל אין מה לעשות - הוא טעים, ואני עובד לפי הדרישה. יש גם חומרי גלם בריאים יחסית, כמו שוקולד מריר שיש בו נוגדי חמצון והוא מעלה את רמת הסרוטונין במוח".
במקביל הוא עוסק בתחום שונה לגמרי כשמאי מקרקעין במשרד המשפטים. "יוצא שאני חלק מהיום מתעסק במסמכים ובניירת, ואחר כך מתחיל עם הצד היצירתי של חיי, האפייה".
גם את המוזיקה לא זנח. "אני גם מנגן בגיטרות ובמפוחית ובעבר הייתי שייך להרכב של קאברים משנות השבעים בשם 'בראשית'. ניגנו ביחד כמה שנים טובות, והיום אני מנגן רק לעצמי ולחברים".
בימים אלה אלבלק עובד על ספר מתכונים. "הספר יאגד את כל העשייה שלי בתחום הקונדיטוריה בשנים האחרונות, בצירוף מתכונים מקוריים, עם דגש על דיוק בחומרי הגלם ושלבי האפייה".
"בעוגות בחושות מפירות יבשים, בעוגיות בצק פריך ממולאות בתמרים, בעוגיות שיבולת שועל עם פירות יבשים ואפשר גם להכין בישקוטים עם דבלים, שקדים ופיסטוקים". לנו תרם ירון מתכון לעוגת גזר עם טחינה ופירות יבשים. חג שמח.
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
המצרכים:
לציפוי העוגה: |

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...
חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...
אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....