חזרה למגזין אוכל

עוגת גזר עם טחינה ופירות יבשים

הקונדיטור ירון אלבלק מכין בדרך כלל מאפים וקינוחים בסגנון צרפתי, אבל לכבוד ט"ו בשבט הוא תרם לנו מתכון לעוגת גזר עם טחינה ופירות יבשים
עדי כץ 23/01/13
עוגת גזר עם טחינה ופירות יבשים
צילום: תומר בורמד

 

הקונדיטור ירון אלבלק, הגיע לתנור האפייה אחרי קריירה מוזיקלית כגיטריסט רוק. הוא מאמין שפה וגם פה היצירתיות נובעת מאותם המקומות. "מוזיקה ואפייה הולכים ביחד", הוא אומר. "בשניהם צריך להפעיל את הדמיון, אבל גם להיות מאוד מדויק. אני נהנה משני התחומים".

 

אלבלק (41), ירושלמי בעבר והיום תושב רחובות, מעולם לא הצליח לעמוד בפני ניחוחות של אפייה המתפשטים במטבח, עד שנכנע והחליט להפוך את זה למקצוע. "זה משהו שתמיד היה לי בידיים. בשלב מסוים החלטתי לקחת את זה קדימה, הלכתי ללמוד ב'לגעת באוכל' ואצל קונדיטורים שונים, והתחלתי לאפות".

 

למה דווקא אפייה?

 

"מכיוון שזה תחום מאוד מגוון ועשיר מבחינת חומרי הגלם, מאפשר ליצור המון דברים, והוא גם מאוד אסתטי. הכיוון שלי הוא צרפתי - קרמים, מוסים, מאפי שמרים, טארטים, כשה'שילוש המקודש' הוא חמאה, שמנת ותרמילי וניל".

 

לא בריאותי כל כך.

 

"נכון שהתחום המתוק הוא לא הכי בריא, אבל אין מה לעשות - הוא טעים, ואני עובד לפי הדרישה. יש גם חומרי גלם בריאים יחסית, כמו שוקולד מריר שיש בו נוגדי חמצון והוא מעלה את רמת הסרוטונין במוח".

את המאפים והקינוחים הוא מייצר במטבח הביתי שלו, שהוסב לקונדיטוריה. כיום הוא אופה לפי הזמנה, מעביר סדנאות אפייה ומשמש כיועץ מקצועי ליצרנית החלבה "אחווה". בקרוב יתחיל ללמד את תחום העוגות והמוסים בבית הספר לבישול "פשוט לבשל".

 

במקביל הוא עוסק בתחום שונה לגמרי כשמאי מקרקעין במשרד המשפטים. "יוצא שאני חלק מהיום מתעסק במסמכים ובניירת, ואחר כך מתחיל עם הצד היצירתי של חיי, האפייה".

 

גם את המוזיקה לא זנח. "אני גם מנגן בגיטרות ובמפוחית ובעבר הייתי שייך להרכב של קאברים משנות השבעים בשם 'בראשית'. ניגנו ביחד כמה שנים טובות, והיום אני מנגן רק לעצמי ולחברים".

 

בימים אלה אלבלק עובד על ספר מתכונים. "הספר יאגד את כל העשייה שלי בתחום הקונדיטוריה בשנים האחרונות, בצירוף מתכונים מקוריים, עם דגש על דיוק בחומרי הגלם ושלבי האפייה".

ובמה אתה ממליץ להתמקד בט"ו בשבט הקרב?

 

"בעוגות בחושות מפירות יבשים, בעוגיות בצק פריך ממולאות בתמרים, בעוגיות שיבולת שועל עם פירות יבשים ואפשר גם להכין בישקוטים עם דבלים, שקדים ופיסטוקים". לנו תרם ירון מתכון לעוגת גזר עם טחינה ופירות יבשים. חג שמח.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק


עוגת גזר עם טחינה ופירות יבשים של ירון אלבלק

המצרכים:
2 וחצי כוסות קמח תופח (או שתי כוסות קמח רגיל ושקיק אבקת אפייה)
חצי כפית סודה לשתייה
4 ביצים קטנות
3/4 כוס שמן קנולה (150 גרם)
1/2 כוס טחינה גולמית (100 גרם)
2 כוסות גזר מגורד דק בפומפייה
2 ורבע כוסות סוכר לבן (450 גרם)
1 וחצי כוסות של פירות יבשים (תאנים, משמשים חתוכים, אגוזי מלך, פיסטוק קלוי, דובדבנים מיובשים מושרים לילה בליקר או ברנדי וכו')
2 כפות ליקר אמרטו
1/2 כפית קינמון
קורט ציפורן (כשמינית כפית)
קורט מלח

 

לציפוי העוגה:
שבבי חלבה מסולסלת ופיסטוק קלוי
סילאן

אופן ההכנה:
לחמם תנור במצב טורבו ל-170 מעלות.
להקציף היטב לתערובת תפוחה ובהירה את הביצים והסוכר. לאחר חמש דקות הקצפה בערך להוסיף לאט, תוך כדי ערבול, את השמן, הליקר, הגזר המגורד ולבסוף את הטחינה למספר ערבולים בלבד.
בקערה נפרדת לערבב את כל החומרים היבשים: קמח מנופה, סודה לשתייה, קינמון, מלח, ציפורן. להוסיף לתערובת הביצים המוקצפות ולערבב באיטיות ורק עד קבלת מסה אחידה (זהירות, לא לערבב יותר מדי, אחרת תצא עוגה מאוד דחוסה).
להוסיף כוס וחצי פירות יבשים ולקפל לתערובת בעזרת מרית.
לצקת לתבנית קוגלהוף משומנת או לשתי תבניות אינגליש קייק גדולות ולאפות במשך כ-50-55 דקות, עד שמכניסים קיסם לעומק העוגה והוא יוצא עם פירורים לחים.
להוציא מהתנור, לצנן היטב ולזרות מעל חלבה מסולסלת ופיסטוקים קלויים.
לפרוס ולזלף מעל מעט סילאן.

תגובות  1  אהבו 

דגן שקדם לחיטה של ימינו וחוזר להיות מומלץ על ידי רופאים ודיאטנים.
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה