חזרה למגזין אוכל

עוגת שזיפים בקלי-קלות

טריים או יבשים, בעוף או בעוגה, כמיץ או כריבה - השזיפים מלאים בריאות, ובאמת נלחמים בעצירות. ויש גם מתכון קיצי
גלית עדות 27/08/14
עוגת שזיפים בקלי-קלות
עוגת שזיפים בקלי-קלות

צילומים: Shutterstock 

 

לפעמים נדמה שפירות הקיץ הם המתנות שאלוהים העניק לבני האדם על מנת שיעברו בשלום את החודשים החמים. הם לא רק טעימים ועסיסיים, אלא גם מלאים בריאות. קחו את השזיף, למשל. רק מלומר את שמו מתמלא הפה בזיכרונות של הטעם החמוץ-מתוק, זה שמכה בנו ברגע שאנו נועצים בו את שיננו לנגיסה הראשונה.

 

באביב, כשעץ השזיף מעטר את נופי הגולן במרבדים צבועים לבן, עוד קר שם, בצפון הארץ, והפריחה המרהיבה מזכירה לנו שעוד רגע יהיה כאן חם. בחודש יוני, כחמישים אחוז מהפרחים יהפכו לפירות ותתחיל עונת הקטיף. היא תארך כחודשיים, עד ראשית ספטמבר, ואז תסתיים באחת. בחודשים אלה מתמלאים מדפי הפירות בשזיפים בשלל זנים, טעמים וצבעים, לכולם שלל יתרונות תזונתיים.

 

קהילת אוכל: לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חגיגה אש: ל"ג בעומר, גרסת המבוגרים

למעלה
חזרה