חזרה למגזין אוכל

עכשיו בצלחת: שעתם היפה של הירוקים

החורף הוא עונת הירוקים: עלי המנגולד, הבצל הירוק, הנענע והכרישה נמצאים עכשיו בשיא תפארתם, ירוקים ופריכים, וזה בדיוק הזמן להכין לזניית גבינות ותרד, פשטידת מנגולד או סלט טבולה. 3 מתכונים
מאת לין לוי 06/02/20
עכשיו בצלחת: שעתם היפה של הירוקים
ירוק שמוסיף טעם ובריאות לכל מנה (צילום: shutterstock)

 

אחד הטרנדים החזקים היום בקולינריה מכתיב צריכה של מזון עונתי מקומי. על זה מתבססת תנועת ה-Slow food שהתחילה באיטליה בשנות ה-80', וזה גם מה שעומד בבסיס הגישה ״פארם טו טייבל״:

יותר ויותר אנשים מעדיפים לאכול ולצרוך ירקות ופירות עונתיים, ונמנעים מצריכה של פירות וירקות שלא בעונה שלהם, למרות שחקלאות מודרנית וגלובליזציה מבטיחים שנוכל להשיג את מרבית הפירות והירקות לאורך כל השנה.

חורף הוא העונה של כל הירוקים - העלים של המנגולד עכשיו ירוקים ופריכים במיוחד, לבצל ירוק יש ארומות חזקות, עגבניות השרי מתוקות יותר והכרישה עבה ועסיסית כל כך, שהיא תגרום לכם לבכות בעת החיתוך. לפניכם מספר מתכונים שיאפשרו לכם לנסות את הגישה העונתית בבית, עם מגוון ירוקים טריים וטעימים:

 

פשטידת מנגולד (פרווה)

 

צילום: Shutterstock

 

מצרכים:

500 גרם מנגולד

4 כפות פירורי לחם

כפית אבקת אפייה

3 ביצים

כפית שטוחה של פלפל שחור

כפית מלאה של מלח

 

ההכנה:

1. קוצצים את המנגולד לרצועות רחבות, מעבירים לקערה וממלאים במים חמים עד שיכסו את כל העלים.

2. משאירים למשך 15 דקות, מסננים וסוחטים מנוזלים. מחזירים לקערה.

3. מוסיפים ביצים, אבקת אפייה, תבלינים ופירורי לחם ומערבבים.

4. שופכים הכל למחבת רחבה או לסיר רחב שטוח עם מעט שמן.

5. מבשלים 5 דקות על אש גבוהה, מנמיכים ומבשלים עוד 15 דקות לפחות מכל צד.

 

המתכון באדיבות פורטל ״מעצמאמא״

 

טבולה עגבניות שרי

 

צילום: אודליה ברבי בקרסקי

 

מצרכים:

1/2 ק"ג עגבניות שרי

5-6 גבעולים של בצל ירוק

1/2 חבילת פטרוזיליה

1/2 חבילת נענע

3 כפות בורגול דק (חשוב: דק ולא עבה)

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/4 כפית פפריקה חריפה (לא הכרחי. לפי הטעם)

1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי (לא משומר או משוחזר)

1/4 כוס שמן זית

 

ההכנה:

1. משרים את הבורגול במים פושרים ומעט מלח.

2. חוצים את עגבניות השרי לחצי.

3. חותכים את הבצל הירוק דק מאוד, וקוצצים את הפטרוזיליה והנענע כמה שיותר דק.

4. מערבבים את כל הירקות החתוכים ביחד, מסננים את שאריות המים מהבורגול וסוחטים את הבורגול עם הידיים. מוסיפים את הבורגול לירקות.

5. מוסיפים פפריקה, מיץ לימון ושמן זית ומערבבים.

6. רצוי להכין לפחות 1/4 שעה לפני ההגשה כדי שהטעמים יתאחדו.

 

המתכון באדיבות מיזם סדנאות בישול ״גלילeat״

 

לזניית תרד וגבינות

 

צילום: חלי ממן

 

מצרכים:

1 קופסת קוטג' 3% שומן

4 פרוסות גבינה צהובה מגורדת 5% שומן

250 גרם גבינה בולגרית מגורדת גס

2 ביצים

1 כף שמן

חבילת תרד טחון

2 פלפלים אדומים קצוצים

1 קופסת עגבניות מקולפות

1/4 כוס מים

מלח ופלפל

9 עלי לזניה

אורגנו

10 פרוסות חצילים דקות שהוברשו בכף שמן זית

1 בצל

1 שן שום

5 עלי בזיליקום

 

ההכנה:

1. מכינים את הרוטב: חותכים את הבצל לקוביות קטנות וכותשים את השום, מחממים כף שמן במחבת ומוסיפים את הבצל, הפלפלים, העגבניות המקולפות והשום.

2. מוסיפים בזיליקום, אורגנו, מלח ופלפל שחור

3. מוסיפים רבע כוס מים. כשהרוטב מוכן מניחים בצד לצינון.

4. מכינים את המלית: טורפים את הביצים עם כל הגבינות (למעט הצהובה) והתרד ומעט מלח.

5. מרכיבים את הלזניה: מרפדים את תחתית התבנית ברוטב העגבניות ומעל מניחים את עלי הלזניה. מברישים את העלים ברוטב ומעל מפזרים את פרוסות החציל. מעל כל זה מפזרים את מלית הגבינה. מרפדים בעלי לזניה וחוזרים על הפעולה עם מלית הגבינה שוב.

6. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומכניסים את הלזניה לכ -40 דקות.

7. אחרי חצי שעה מוסיפים מעט רוטב מעל הלזניה ומפזרים את הגבינה הצהובה המגורדת.

 

המתכון באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא

 

סנוב, מרק סרפדים כבר טעמת?

אוכל גורמה ב-5 דקות

חורף חם: חגיגת דגנים וקטניות

כל הסיבות לאכול עלים

צ'יפס חסה כבר טעמתם?

הצטרפו לקבוצת האוכל של מוטק'ה

0  תגובות  אהבו

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

רוח סתיו: 5 מתכונים שמתאימים לתקופה

אנחנו אולי מסתובבים עדיין עם בגדים קצרים במשך היום, אבל הערבים הקרירים והשקיעות המוקדמות לא מותירות מקום...

לקריאת הכתבה
גם בלי אושפיזין: מתכונים חגיגיים לסוכות

גם את חג סוכות נאלץ לחגוג במתכונת מצומצמת, עם בן או בת הזוג בלבד, אבל זה לא אומר שנוותר על ארוחה חגיגית....

לקריאת הכתבה
הראשונה, העיקרית והקינוח: מתכונים לראש השנה (עם תפוח)

גם אם יש לנו דה ז'ה וו מליל הסדר, וגם אם נאלץ את ראש השנה לחגוג בנפרד מהמשפחה המורחבת, זה לא אומר שלא נפרוש...

לקריאת הכתבה
למעלה
חזרה