חזרה למגזין אוכל

פבלובה של פירות אדומים עם קרם לבנה

מחפשים קינוח מושלם לארוחת שבועות? קבלו מתכון לפבלובה נהדרת
רעיה הנרי 03/06/14
פבלובה של פירות אדומים עם קרם לבנה

פבלובה אלכוהולית של פירות אדומים וקרם לבנה. צילום: אפונה וגזר 

 

בשבועות, שהוא כידוע חג מתן תורה, נהוג לאכול מאכלי חלב. אחד ההסברים שניתנו למנהג הזה הוא שבשיר השירים כתוב "דבש וחלב תחת לשונך", וזה רמז למתיקות התורה (כי שלא כמו הבשר המסמל תאווה, החלב הוא חסד - כמו התורה).

 

כיוון שיג השבועות הוא גם חג חקלאי ובארץ ישראל שמו דגש רב על עניין הביכורים, וכבר מהגן הרגילו אותנו לבוא עם טנא עמוס ביכורים, נראה לי שהכי מתאים לאכול בחג הזה טנא של קצפת, גבינה ופירות - למשל פבלובה אלכוהולית של פירות אדומים עם קרם לבנה.

המתכון שלפניכם הוא באדיבות עמר זרניצקי דרומי, השף-קונדיטור של רשת "אפונה וגזר", והטיפ שלי למתקשים בעשייה עצמית של "נשיקה" - מותר לאלתר עם נשיקות קנויות מקונדיטוריה טובה (גם אם הן לא בצורת סלסלה ממש).


פבלובה אלכוהולית של פירות אדומים עם קרם לבנה

 

מרכיבים לפבלובה:

150 גרם חלבון (חלבון מ-5 ביצים)
140 גרם סוכר (שלושת רבעי כוס סוכר)
140 גרם אבקת סוכר (כוס ועוד 2 כפות)

 

אופן ההכנה:

מקציפים במהירות בינונית את החלבון עם מעט סוכר, עד לקבלת קצף לבן. מוסיפים את שארית הסוכר, מגבירים מהירות ומקציפים עד לקבלת קצף קרמי מבריק. מנפים את אבקת הסוכר ומקפלים להקצפת החלבון. מזלפים בעזרת שק זילוף וצנתר חלק, עיגול בקוטר 8 סנטימטר, ומעליו עוד עיגול ועוד עיגול עד שמקבלים קונוסים קטנים. מכניסים לתנור לייבוש ב-90 מעלות לשעתיים-שעתיים וחצי.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 

מרכיבים לקרם לבנה וניל:
250 גרם שמנת מתוקה (1 מכל)
150 גרם לבנה
50 גרם אבקת סוכר (שליש כוס ועוד כף)
1 כפית תמצית ווניל
2 כפות וודקה / קירש
1/2 סלסלת תותים
אוכמניות ופטל אדום


אופן ההכנה:
מקציפים את כל חומרי הקרם (פרט לפירות) במיקסר עם מטרפה לקרם אחיד ויציב.
חותכים את התותים לחצאים. ממלאים את הפבלובה בקרם ובתותים, ומקשטים בחצאי תותים, בפטל אדום ובאוכמניות.

 

עוד על אוכל ומתכונים:

שבועות בלי גבינה

סלט ירקות שורש אסיאתי

קיש פטריות

זה כל הטעם

בואיקוס

 

 לקהילת אוכל: לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה