פבלובה של פירות אדומים עם קרם לבנה

פבלובה אלכוהולית של פירות אדומים וקרם לבנה. צילום: אפונה וגזר
בשבועות, שהוא כידוע חג מתן תורה, נהוג לאכול מאכלי חלב. אחד ההסברים שניתנו למנהג הזה הוא שבשיר השירים כתוב "דבש וחלב תחת לשונך", וזה רמז למתיקות התורה (כי שלא כמו הבשר המסמל תאווה, החלב הוא חסד - כמו התורה).
כיוון שיג השבועות הוא גם חג חקלאי ובארץ ישראל שמו דגש רב על עניין הביכורים, וכבר מהגן הרגילו אותנו לבוא עם טנא עמוס ביכורים, נראה לי שהכי מתאים לאכול בחג הזה טנא של קצפת, גבינה ופירות - למשל פבלובה אלכוהולית של פירות אדומים עם קרם לבנה.
מרכיבים לפבלובה: 150 גרם חלבון (חלבון מ-5 ביצים)
אופן ההכנה: מקציפים במהירות בינונית את החלבון עם מעט סוכר, עד לקבלת קצף לבן. מוסיפים את שארית הסוכר, מגבירים מהירות ומקציפים עד לקבלת קצף קרמי מבריק. מנפים את אבקת הסוכר ומקפלים להקצפת החלבון. מזלפים בעזרת שק זילוף וצנתר חלק, עיגול בקוטר 8 סנטימטר, ומעליו עוד עיגול ועוד עיגול עד שמקבלים קונוסים קטנים. מכניסים לתנור לייבוש ב-90 מעלות לשעתיים-שעתיים וחצי.
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
מרכיבים לקרם לבנה וניל:
עוד על אוכל ומתכונים:
לקהילת אוכל: לחצו |
בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...
חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...
אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....