קטניות? בעד או נגד?

איך להפוך קטניה מסוג של אויב לחבר טוב ומזין?
קטניות ? מי אלו הקטניות?גרגירי
אורז, חומוס,עדשים למיניהן שעועיות למינהן,לוביה,במיה פול כוסמת...ועוד רבות.
כשקטניה יבשה וקשה כמו אבן, שזה המצב שרוכשים קטניות בד"כ הן למעשה נמצאות במצב של תשמורת, כלומר המרכיב העיקרי בהן הוא עמילן, עמילן בין היתר הוא סוכר פשוט שאין לו ערך "תזונתי" גבוהה עבור גוף האדם. ובפועל מה שאנחנו אוכלים זה סוכר פשוט שיהפוך עצמו בגוף מהר מאוד לשומן.
אז מה עושים? בתוך לב ליבה של הקטניה שהיא הלכה למעשה זרע...זרע שעועית, זרי עדשים... וכו ישנה קופסית או כספת בתוכה יש מאגש לש ויטמינים מינרלים ברזל סידן ועוד אוצרות גלומים, שתפקידם להשתחרר כשהזרע"נרקב" על מנת שיוכל לצמוח ממנו שיח גדל תפארת או עץ אדיר.
ואיך אנחנו יכולים להשיג גישה לכל השפע הזה שכולל בתוכו, סידן ברזל ויטמיני A B C Dבשפע ובזמינות גבוהה? התשובה היא הנבטה ,והנה עוד יתרון ברגע שהקטניה הופכת לנבט הערך הקלורי שלה ירד פלאים, והערך התזונתי שלה עלה לשחקים, והקטניה הפכה מעמילן פשוט לירק נפלא.. מה לא תנביטו?? בפעם הבאה נגלה כמה פשוטה ההנבטה.. שבוע טוב.
א-ו-ר-י-ת יקרה-כבר אוהבת אותך סופית וניצחית
מחכה בכיליון עיניים ל'כלים' להנבטה!
מאמינה מאד גדולה!
*וגם מחכה להמשך 'ההנשמה' מהבלוג שלך אלי...
א-ו-ר-י-ת יקרה-כבר אוהבת אותך סופית וניצחית
מחכה בכיליון עיניים ל'כלים' להנבטה!
מאמינה מאד גדולה!
*וגם מחכה להמשך 'ההנשמה' מהבלוג שלך אליי-
גם זה נחוץ וחשוב-גם זו 'הנבטה' של ה'ריאות'...
האם כל החמינים והצ'ולנט שאנו אוכלים הוא זבל עמילני? כמעט בכל בית יהודי בעיקר בבתים הדתיים והמורטים נוהגים להכין את הצולנט. אולי זו הסיבה להשמנה? תהייה
הי יעקב
לשאלתך, זה אוכל שאין לו כל ערך תזונתי שמיטיב עם הגוף שלנו, וגם אם היה איזה ערך בזכות הבישול הארוך המעט מאוד שיש גם הוא איננו.
לתשומת ליבך איך הבטן שלך מגיבה לחמין? יש נפיחויות? ...
הי יעקב
לשאלתך, זה אוכל שאין לו כל ערך תזונתי שמיטיב עם הגוף שלנו, וגם אם היה איזה ערך בזכות הבישול הארוך המעט מאוד שיש גם הוא איננו.
לתשומת ליבך איך הבטן שלך מגיבה לחמין? יש נפיחויות? יש כאבים? יש עצירו? שלשול? או תחושת שובע נעים קלילות ובריאות? האם התחושה היא של אוכל מלא חיים? או אוכל נטול חיים?
אשמח לשמוע מה דעתך..אורית
השאלה שלי היא שאלה רטורית המתיחסת לנוהג הישראלי או יותר נכון הנוהג היהודי להכין צ'ולנט לשבת. . אם אין לו ערך קלורי יתכן וזה מאכל טוב לשמירה על גיזרה. חחח. לא חשוב מה התשובה באלפי בתי יהודים ימש...
השאלה שלי היא שאלה רטורית המתיחסת לנוהג הישראלי או יותר נכון הנוהג היהודי להכין צ'ולנט לשבת. . אם אין לו ערך קלורי יתכן וזה מאכל טוב לשמירה על גיזרה. חחח. לא חשוב מה התשובה באלפי בתי יהודים ימשיכו להכין חמין. כי זו מסורת טעימה.