מכונית חשמלית, כן או לא? חלק ב'

מה כן?
עובדה: מנוע חשמלי הוא הרבה יותר יעיל מכל מנוע שריפה פנימית אשר נולד עד היום באחוזים רבים, ולכן חשוב למצוא פתרונות אחרים כגון "סופר מצבר" אשר ניזון ממים (פיתוח ישראלי ) ועד אז רצוי לפתח את האפשרויות הבאות כאשר המטרות הן צמצום השינוי בדלק מאובנים , צמצום זיהום האווירכאשר המטרה: מכונית חשמלית ששווה לפחות מבחינת הביצועים והמחיר למכונית עם מנוע שריפה פנימי.
האפשרויות הקיימות היום
אפשרות א': מנועי שריפה פנימית המונעים על גז
המיסוי הממשלתי מעוות את התמונה הנראית לעין לדוגמא הפקת נפט בערב הסעודית והפקת גז בים התיכון, מחירם דומה.לנו המשתמשים, מחיר הדלק כפול ממחיר הגז לתדלוק המכונית . לכאורה היתה אמורה הממשלה לעודד שימוש בגז ( אשר פליטת החלקיקים כתוצאה משריפה יחסית נמוכה), אבל בינתיים זה לא קורה אולי בגלל הפסד הכנסה ממסים כתוצאה מהמהלך.
אפשרות ב': בנית מכוניות קטנות "עירוניות " אשר טווח של 160 ק"מ הוא בהחלט סביר (כמו שבונה חברת רנו וחברות נוספות ) בתנאי שניתן למלא את המצבר בכל שקע ביתי רגיל ( בניגוד לחזון של בטר פלייס ) .
אפשרות ג': מכוניות היברידיות אשר משלבות מנוע חשמלי עם תמיכה של מנוע רגיל . פתרון זה טוב בתנאי שהמיסוי יתמוך בשימוש זה. זה עשוי להוות פתרון ביניים עד יצור מצברים חזקים בהרבה ממה שקיים היום וקטנים יותר .
אפשרות ד' : לטווח רחוק יותר - סוגי מנוע אחרים לגמרי כגון מנוע אטומי, מנוע הפועל על מימן או שילוב של אנרגית סולרית.
תודה, שי

