מוטקה > בלוגים > חיים בטוב.... > איך מנביטים קטניות בקלות וגם מתכונים טעימים ובריאים!!!!

איך מנביטים קטניות בקלות וגם מתכונים טעימים ובריאים!!!!

איך מנביטים קטניות בקלות וגם מתכונים טעימים ובריאים!!!!

ועכשיו לגולת הכותרת- ההנבטה.

אז למה בעצם מומלץ להנביט?

יתרונות  ההנבטה  רבים, ובכלל נעים מאוד להתנסות בזה ולחוות את התהליך, בהנבטה חל שיפור משמעותי בספיגת המינרלים והחלבון מהקטנייה, הפחתה בנטייה לגזים וקיצור זמן הבישול.  המהפך שיוצר את הקטניה מעמילן פשוט לירק בעל ערך קלורי נמוך ובעל ערך תזונתי גבוה מאוד השתכנעתם כבר? 

בנוסף לנבטוטים אפשר להתייחס כמו לקטניה יבשה ולשלב בכל המאכלים הרגילים, בתבשילים וגם בסלט. כלומר ניתן לאכול אותה ללא בישול, או בהקפצה קלה.

הקטניות הכי מומלצות להנבטה מבחינת קלות הן העדשים והמש אבל אם כבר התחלנו ללמוד על הנושא, בואו ננסה להנביט גם אחרות, הקטניות היחידות שצריך לזכור שלא ינביטו הן החצויות, העדשים הכתומות והאפונה החצויה.

משרים את הקטניות במים למס’ שעות, מסננים את המים ושוטפים היטב במים טריים.

משאירים את הקטניות במסננת ללא מים, אך כשהן לחות מהשטיפה,

בתוך כלי כמו קערה שהמים ירדו לתוכה. יש לכסות אותן למניעת הגעה של חיידקים ועובש מהאוויר, ולהרחיק ממקור שמש. וכדי שהקטניה תחוש בתוך לב האדמה.

חיזרו על השלב השני מדי מספר שעות (שלוש עד ארבע פעמים ביום), עד שיתחיל לצאת זנב שורש קטנטן.במזג אויר חמים די מהר תופיע גם תחילתם של עלה וגבעול.

שימו לב שבמזג אויר ישראלי חם הנבטוטים עלולים להתקלקל במהירות. אם אתם יודעים שלא תספיקו לשטוף אותם או לאוכלם בשעות הקרובות, שימו אותם במקרר.

אפשר גם להניח את הקטניות בקערה מכוסה במגבת במקום חשוך ומידי פעם לתת להן שטיפה או עירבוב לשמירה על הלחות וגם זה יעבוד.

האם הבישול הורס את הערך התזונתי?

מבחינה תזונתית, הבישול אמנם הורס חלק מהויטמינים שנוצרו בנבט המתהווה (ביחוד ויטמין C ו-E, שלא חסרים מזונות אחרים בתזונה טבעונית שעשירים בהם) אך דווקא משפר את זמינות המינרלים והחלבון. ניתן להקפיא את הנבטוטים ולהשתמש בהם לאחר מכן, אם כי לא תמיד הם ישמרו על טעמם ומרקמם האופייני. כיום ניתן לרכוש מנבטות מכל סוג..ניתן לרכוש בחנות אופק חדש מוצרי בריאות אני מוצאת שזה מיותר.

מתכונים לבישול הנבטוטים ניתן למצוא באתרים רבים, כמו טבעוניות נהנות יותר,או eatwell ועוד אתרים רבים.. 

ניתן לבשל את הקטניות המונבטות כחמין, הוא יהיה טעים מאוד, מופחת גזים, וזמן הבישול שלו יתקצר.... בתיאבון..

ניתן לצפות בסרטונים ביוטיוב איך מנביטים קטניות...

 

תגובות  1  אהבו 

724

לאורית,

תודה על כתיבתך זו ושלפניה. יש לאחים גיל, אתר עם סירטונים בהחלט טובים בנושא הבריאות. מהסוג שחברות התרופות מאד לא אוהבים. כל טוב, עמיר

 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

אביב בפתח וממש ממש אין צורך להכנס למתח...
מה אפשר לעשות עם כל ההזהרות ותוכניות טלוויזיה מפחידות, והכל סביב האוכל הלא מועיל שאנחנו מכניסים לתוך הגוף המקודש שלנו?לא ממש ברור לי מדוע ברכב אנחנו מקפידים להכניס רק דלק שמתאים לו, ומכניסים את...
לקריאת הפוסט
מתכון טבעוני ובריא לממתק שוקולד מפנק -מומלץ לחורף קרירר
לקקאו תכונות וערכים תזונתיים רבים,אגוז הקקאו- מזון האליםחדשות טובות לכול אוהבי השוקולד וחובבי משקה הקקאו:מהיום הוכח כי השוקולד בריא לנווכי הוא בעל יתרונות אמיתיים לבריאותינו.מוצאו של אגוז...
לקריאת הפוסט
נשים יקרות ואהובות זה בשבילכן לבריאות הנפש
נשים מבוגרות!!!! זה נפלא
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה