הציור ימצא את מקומו הראוי

תמונה היתה תלויה על הקיר בביתי. מקום של כבוד היה לה - מול דלת הכניסה.
התמונה הגיעה אל ביתנו לפני שנים רבות ואז גם שמעתי את סיפורה. לפני כשבוע מסרתי את התמונה ובכך השלמתי מעגל חשוב, שאת סיפורו אני מתכוון לספר כאן.
כשמרים היתה סטאז'רית צעירה בבית המשפט המחוזי בתל אביב, היתה עמה סטאז'רית צעירה אחרת, שושנה שמידט (לימים, שוש ברמן). שתיהן התמחו אצל שופטים ידידים, שתיהן היו חברות ולימים נהיו עורכות דין ואף שופטות.
שוש התחתנה עם ראובן ברמן (לימים ברמן-קדים) והוא היה לצייר מצליח ואף מרצה לאמנות בבצלאל ובטכניון.
את תערוכתו הראשונה ערך ראובן ברמן בשנת 1966 בתל אביב והידידה הצעירה, מרים התאהבה באחד הציורים בשחור/לבן. "באתי לתערוכה כל יום והסתכלתי בתמונה", סיפרה לי לאחר זמן. "כשנגמרה התערוכה, קניתי את התמונה שכל כך הקסימה אותי".
כשעברנו להתגורר ביחד, מרים ואני, תלתה את הציור במקום בולט בדירה ואחר כך עבר הציור ותמיד מצא מקום מרכזי, מול דלת הכניסה.
שוש ברמן ביקרה אותנו ובכל פעם ביקשה לקנות את הציור. לא ידעתי ממנה על כך, אבל מרים סירבה להצעה וסיפרה לי עליה. סיפרה והוסיפה הערה: "אחרי מותי, תן את הציור במתנה לשוש". אמרה לי ולא סיפרה דבר לידידתה.
שנים עברו, התמונה נשארה וגם סיפורה כך.
כאשר מרים נפטרה, פניתי אל בתה ואמרתי שהגיע הזמן לעשות מעשה. היא השיבה בקצת תמיהה: "אמה אף פעם לא אמרה לי זאת, אבל אני מסכימה". עברו שבועות וחודשים אחדים ודבר לא נעשה. אבל קבלתי הודעה: "מלאה שנה למותו של ראובן. יש אזכרה".
נסענו אל ביתה של שוש ברמן והתמונה איתנו. היו שם המון אנשים שאני לא מכיר ונתתי את התמונה במתנה. שוש התרגשה עד דמעות וגם אני התרגשתי. מילאתי אחר הצוואה.
עוד סיפור על שוש ברמן בפוסט
yairdk.wordpress.com/2013/05/12/פנינה-בר-סלע-מתה-עם-ספר-ביד
עונת החופשות
יהודים, שבארץ אינם נכנסים לבית כנסת, בחו"ל ממהרים לכנסיות.
ליאיר
דקל סיפור מרגש . ובסך הכל מדובר רק בתמונה. המרגש הוא בסיפור העומד מאחורי התמונה.
תודה רבה על ההערה.
כרגיל, הסיפור נכון מראשיתו ועד סופו.