הברזיט והבלגן בבריטניה

ב-2016 ההחלטה התקבלה ברוב זעום, 51.5% בעד ההתנתקות מהברקזיט ו-48.9 נגד.לרבים לא היה מושג מה י המשמעות ומה פירוש הדבר להתנתק? כולם התפטרו או עשו אחורה פנה, נותרה רק תרזה מיי.
ב-2016 באוקטובר רמזה שתלך על ברקזיט קשה, התנתקות כוללת מהאיחוד כך תוכל לעצור את המהגרים, ההגירה שממנה חוששים הבריטים, בניגוד לברקזיט רך שהוא ממשיך להשאיר את בריטניה בשוק המשותף, ומאפשר לאיחוד האירופי להעביר סחורות, שירותים, הון, וגם אנשים באופן חופשי, הישארות בשוק המשותף איננה מאפשרת לבריטניה לחסום את ההגירה, הממשלה היתה בכאוס.
בית המשפט העליון בבריטניה הודיע שתרזה מיי לא תוכל להוציא לפועל את הברקזיט בלי הצבעה של הפרלמנט שיאשר זאת.
ב-2017 הודיעה תרזה מיי על הליכה לבחירות כלליות, מטרתה היתה להשיג יותר מושבים בפרלמנט שיאפשר לה להעביר הצבעה על ברקזיט קשה, היא גילתה שזו היתה טעות פוליטית קשה, שאין לה ברירה אלא להתגמש,.
כל זה מוביל אותנו ל-2018 במרץ, הגיעו להסכם ההתנתקות שתחל ב-2019 תהיה גם תקופת מעבר עד ל-2020, זה יתן להם מספיק זמן כדי להגיע להבנה לגבי סוג הפרישה שהם רוצים.
מיי ידעה שכשלון נוסף בבית הנבחרים יגרום למתנגדיה לדרוש את פיטוריה המידיים, החליטה למנוע מעצמה את המבוכה, והודיעה שהיא תתפטר ב-7 ביוני, מתפקיד ראש הממשלה, ומתפקיד מנהיגות המפלגה הקונסרבטיבית.
הדבר החיובי היחיד היכול לצאת מכל זה, הוא שאם ילכו לבחירות כלליות הן יוכלו לשמש כמישאל עם על עתיד הברקזיט, בכל אופן הכאוס לא צפוי להיעלם בקרוב.