ירקות מוקפצים לקיץ

מעולם לא הייתי בסין או במזרח הרחוק בכלל וכרגע אין לי תוכניות להיות שם.
אינני יודעת האם מה שאנחנו מכנים אוכל סיני, הינו באמת אוכל סיני.
מה קרה ומי המציא אותו ולמה?
מה שברור לי שהאוכל במתכונתו הנודעת כיום בארץ, קל להכנה, בריא, כי אין מבשלים את הירקות זמן ארוך וטעים ורענן בשל התיבול המסויים המקובל בארץ כתיבול סיני.
לפני שנים רבות התוודאתי למטבח הסיני באמצעות ספרה של רות סירקיס "המטבח הסיני" בהוצאת ספרית מעריב תשל"ט 1978.
יש קסם בהכנת אוכל שבו מתערבבים טעמי הירקות והמרכיבים אלה באלה ללא תיבול כבד. מנות ירקות המבושלות ללא תיבול כלל, הינן טעימות להפליא.
אגיש לכם כאן את המנות שהכנתי מאז ושתמיד אכין. הסימניות בלויות כי הן נמצאות משנות השבעים בואתם מקומות בספר. נוסטלגיה אמרנו?
מרק נטיפי ביצים
סיר מרק עוף צח
הכמויות שלהלן מחושבות לכל 1 ליטר מרק
1 כף שרי
1 כפית שמן שומשום
בצל ירוק
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
קורט סוכר
2 כפות קורנפלור
3 כפות מים
מלח פלפל שחור
לנטיפים
לכל ליטר מרק 1 ביצה
לאחר שהמרק רותח, מעבים אותו מעט באמצעות בלילת קורנפלור ומים. מוסיפים תוך בחישה את בלילת הקורנפלור למרק. כדי למנוע גושים יש להמשיך לבחוש כמה דקות. מוסיפים את הג'ינג'ר קורט סוכר ושרי.
יוצקים את הביצה הטרופה בזרם דקיק לתוך המרק הרותח. מערבבים מעט. מכבים את האש.
להגשה
מוסיפים לכל קערית מרק מעט שמן שומשום ותלתלי בצל ירוק.
בשר עם פלפלים ירוקים
לבשר
1/2 ק"ג בשר סטייק
2 כפות רוטב סויה
1 כף יין אדום יבש
1 כף קורנפלור
1/4 כפית פלפל שחור
1 כף מים
מכינים בלילה ומשרים את הבשר החתוך לרצועות. כיום יש להשיג בשר חתוך לרצועות בסופרים.
ירקות ותוספות
2 בצל יבש בינוני
2 פלפלים ירוקים גדולים
1 שן שום
6 כפות שמן
מלח
ג'ינג'ר קצוץ
רוטב
3 כפות מים
2 כפיות קורנפלר
1 כפית רוטב סויה
1/2 כפית סוכר
בזמן שהבשר נמצא בהשריה חותכים את הירקות.
בווק מוסיפים את השמן, מלח וג'ינג'ר. מקפיצים את הבצל והפלפלים 4 דקות.
מוציאים מהווק לכלי.
מוסיפים 2 כפות שמן, מכניסים את הבשר מקפיצים אותו עד שצבעו הופך מאדום לחום.
מחזירים את הירקות לווק. מקפיצים 3 דקות. מוסיפים את חומרי הרוטב ומבשלים עוד 1 דקה.
קוביות הודו ברוטב חריף
לבשר
1/2 ק"ג חזה הודו חתוך לקוביות
2 כפות רוטב סויה
2 כפות יין אדום יבש
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כף קורנפלור
ירקות
3 שיני שום
2 פלפלים ירוקים
4 בצלים ירוקים
2 פלפלים אדומים חריפים
ג'ינג'ר קצוץ
4 כפות שמן
מלח
לרוטב
1/4 כוס מרק
1 כף רוטב סויה
1 כף יין אדום
1 כף מים + 1 כף קורנפלור
מכניסים את ההודו החתוך לקוביות או רצועות לתוך חומרי השריה.
חותכים את הירקות לרצועות.
בווק מכניסים את השמן השום, הג'ינג'ר והמלח. מקפיצים את הירקות
2-3 דקות.מוציאים את הירקות מהווק. מוסיפים מעט שמן, מקפיצים את ההודו עד שצבעו משתנה. מחזירים את הירקות לווק. מקפיצים יחד עוד 2 דקות. מוסיפים את חומרי הרוטב ומבשלים יחד עוד 2 דקות.
צ'ופ סואי ירקות
ירקות
2 גזר
1/4 כרוב אדום
2 קישואים צעירים
1 פלפל ירוק
1 פלפל אדום
1 פלפל חריף
1 צרור בצל ירוק
2 גבעולי סלרי עלים
1/2 סלסלת פטריות
1 קולרבי
1 שן שום
שמן
1 כף בוטנים
1 כף שקדים
לרוטב
1/4 כוס מרק צח
מלח, פלפל שחור
ג'ינג'ר קצוץ
1 כף רוטב סויה
2 כפיות קורנפלור מהולים ב1 כף מים
חותכים את הירקות לרצועות דקות.
מחממים שמן בווק מקפיצים את הירקות 3-4 דקות. מוסיפים את חומרי הרוטב מבשלים עוד 3-4 דקות יחד.
צ'ופ סואי עוף
ירקות ורוטב כנ"ל
1/2 ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות. היום ניתן למצוא במרכולים עוף לסיני..
מקפיצים בווק בשמן חם מתובל בג'ינג'ר, מלח ושום את הירקות, 2-3 דקות. מוציאים אותן מהווק. מקפיצים באותו אופן את רצועות העוף. מחזירים לווק את הירקות.
כופתאות מתוקות מבצק שמרים מאודה
3 כוסות קמח
1 כף מים פושרים
1 כף סוכר
3/4 כוס מים פושרים
200 גרם תמרים מגולענים מעוכים
בקערה מכינים את הבצק. מכסים. מתפיחים כשעה.
לאחר ההתפחה. מכינים מהבצק גליל ארוך. חותכים לחתיכות. מורחים את החתיכות בשמן למניעת התייבשותם. מניחים להתפחה חצי שעה. ניתן לשמור במקרר ליום אחר. מכינים מכל חתיכה כופתא.
מכניסים לתוך כל כופתא כפית תמרים מעוכים.
מאדים בסיר אידוי 30 דקות.
ניתן להגיש עם סירופ רימונים או רוטב קרמל.
בננה ספליט
4 בננות
1 ביצה
3 כפות מים
4 כפות קמח תופח
לקרמל
3/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים
1 כף שמן
קינמון
ציפורן
מכניסים את הבננות הקלופות לבלילה.
מחממים שמן במחבת. מכניסים את הבננות ומטגנים עד לקבלת הצבע הנכון.
בסיר קטן מכינים את הקרמל.
מניחים את הבננות על צלחות הגשה ומוזגים עליהן את הקרמל.