תגובה לבלוגר אבי-"גמר חתימה טובה"

לאבי ידידינו, שבת שלום.
כשקוראים פוסט צריך לקרוא ולהבין את הכתוב, לפני שכותבים תגובה.
תגובה, צריכה להתבסס על נתוני אמת, ולא על רצון להתנגח ולהעליב.
כדי להגיע לאמת, צריך לנבור טוב טוב בחומר ובמקורותיו, ולהיות מגובה, ורק לאחר מכן להגיב.
אני מצרף קטע פרשנות, כפי שמפורסם בויקיפדיה:
"עכשיו, שיקום מי שיודע מה ההבדל בין הברכה "חתימה טובה" ל"גמר חתימה טובה" - ולא רק זה, אלא גם יודע באיזה שלב אומרים כל אחת מהן: לפני יום כיפור או בסיום הצום? אז הנה ההסבר.
לפני, אחרי ולמה?
בחב"ד מסבירים שהברכה שנהוג לומר בין ראש השנה ליום הכיפורים היא "חתימה טובה", ואילו "גמר חתימה טובה" נאמרת לאחר יום הכיפורים ועד ליום השביעי של חג הסוכות, הנקרא "הושענא רבה".
ומהי הסיבה לכך? אז ככה: כשאנחנו מברכים מישהו שיזכה לחתימה טובה, אנו מאחלים לו ששמו ייחתם ביום הכיפורים בספר החיים ושחייו יהיו טובים. עם זאת, ביום הושענא רבה נחתם סופית הדין על העולם ואז נקבע מה יהיה עתידו של האדם, אז אנחנו מאחלים שלא ייחתם ביום כיפור בלבד, אלא גם כשרשימת השמות הנכתבים בספר החיים תיסגר סופית.
ומדוע ניתנה הארכה מיום כיפור, שנחשב כיום הקדוש שאנו יראים מפניו? כדי לתת לאנשים הזדמנות נוספת להתחרט על עוונות שעשו ולתקן את מעשיהם. על פי גישה זו, הקב"ה ממתין עוד כמה ימים, ורק בהושענא רבה הוא גוזר על כולנו "גמר חתימה טובה" (ולכן אנו מאחלים זאת האחד לשני).
גישה אחרת אומרת שאומרים "כתיבה וחתימה טובה" עד ראש השנה - כולל, ו"גמר חתימה טובה" מראש השנה ועד יום כיפור - ויש כאלה שממשיכים לברך עד הושענא רבא.
והנה עוד גישה: באתר "ישיבה" מופיעה דעה נוספת של הרב חיים כץ, האומר כי לשתי הברכות אותה משמעות, וכי ההבדל היחיד ביניהן הוא שאשכנזים נוהגים לומר "גמר חתימה טובה" והספרדים "חתימה טובה" (וגם כאן יש שממשיכים לומר גמר חתימה טובה עד הושענה רבא).
אז לא משנה על פי איזו גישה תנהגו, הכי חשוב שבסופו של דבר תהיה לכולנו שנה טובה, של בריאות, אושר, פרנסה טובה וכל מה שאנחנו מאחלים לעצמנו ולקרובינו."
<p>חתימה טובה לך.</p>
<p>לידיעתך:בקטע אחר של ויקיפדיה מצויין: "גמר חתימה טובה שהיא אחת הברכות הנפוצות ביותר...." כפי המופיע בתוכן המצורף.</p>
<p></p>
<p> </p>
<p><span lang="HE" style="line-height: 107%; font-family: 'Times New Roman','serif'; font-size: 12pt; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-ansi-language: EN-US; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: HE;" dir="RTL">עם סיום ראש השנה נהוג לברך בברכת "גמר חתימה טובה" שהיא אחת הברכות הנפוצות והמוכרות ביותר מהברכות שנהוג לברך בהן מהבחינה הרעיונית של עשרת ימי תשובה, ישנם שנוהגים להשתמש בברכה זו עד </span><span style="line-height: 107%; font-family: 'Calibri','sans-serif'; font-size: 11pt; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-ansi-language: EN-US; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: HE; mso-ascii-theme-font: minor-latin; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-hansi-theme-font: minor-latin; mso-bidi-font-family: Arial; mso-bidi-theme-font: minor-bidi;" dir="RTL"><a title="הושענא רבה" rel="ugc" href="http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%95%D7%A9%D7%A2%D7%A0%D7%90_%D7%A8%D7%91%D7%94"><span lang="HE" style="color: blue; line-height: 107%; font-family: 'Times New Roman','serif'; font-size: 12pt; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman';">הושענא רבה</span></a></span><span lang="HE" style="line-height: 107%; font-family: 'Times New Roman','serif'; font-size: 12pt; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-ansi-language: EN-US; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: HE;" dir="RTL">. המשמעות של ברכה זו היא תכלית עצם הכתיבה והחתימה כאשר המילה הפותחת את המילה היא "גמר", המטרה היא התייחסות ישירה לסיומה של הכתיבה שנעשתה במשך עשרת הימים וסיומה של החתימה שהגיע ביום הכיפורים.</span></p>
<p><span lang="HE" style="line-height: 107%; font-family: 'Times New Roman','serif'; font-size: 12pt; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-ansi-language: EN-US; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: HE;" dir="RTL">גמר חתימה טובה לכולנו.</span></p>
<p><span lang="HE" style="line-height: 107%; font-family: 'Times New Roman','serif'; font-size: 12pt; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-ansi-language: EN-US; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: HE;" dir="RTL"></span> </p>
<p><span lang="HE" style="line-height: 107%; font-family: 'Times New Roman','serif'; font-size: 12pt; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-ansi-language: EN-US; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: HE;" dir="RTL"></span> </p>
<p></p>
<p>תודה לך על הרשומה המעניינת וחתימה טובה</p>
<p>תודות על תגובתך</p>
<p>יש לי תשובה בגין שאלתך,ואני מנסה מספר פעמים להכניסו לתגובות, אך בגלל אורכו הוא לא עובר.</p>
<p>אני אמצא דרך להעבירו, מאוחר יותר.</p>
<p>גמר חתימה טובה.</p>
<p>תודות על תגובתך.</p>
<p>גמר חתימה טובה.</p>