תגובתי לאבי - בנושא חומר למחשבה

היות ותגובתי לא נקלטה במלואה לפוסט של אבי,
אני מרשה לעצמי לכתוב פוסט:
בתגובה לפוסט שלך, אני מעתיק קטע מחומר שמפורסם באינטרנט, לידיעתך ולידיעתם של חברי הבלוגיה.
"ברכות עשרת ימי תשובה הן מקבץ ברכות שנהוג כי אדם מברך בהן את רעהו (כברכה מתוך נימוס). ברוב הברכות ניתן דגש על הרעיון המרכזי של עשרת ימי תשובה שהוא רעיון הדין וכן לכל הברכות ישנה כוונה דתית כשמברכים אותן.
תוכן עניינים
[הסתרה]
לעשרת ימי תשובה[עריכת קוד מקור | עריכה]
עשרת ימי תשובה ביהדות (ניתן גם בין כסה לעשור) הן עשרת הימים החלים מיום א' בתשרי שהוא היום הראשון בשנה היהודית בו חל היום הראשון של ראש השנה עד ליום י' בתשרי שהוא היום הקדוש ביותר בלוח השנה העברי - יום הכיפורים. על פי האמונה הדתית ביהדות, בימים אלו עוברים כל בני אנוש לפני הקב"ה. לפי הפיוט 'ונתנה תוקף' אותו כתב רבי אמנון ממגנצא חולפים בני מרון שהם נמשלים לבני אדם וליצורים החיים לפני הקדוש ברוך הוא שהוא כותב וחותם וסופר ומונה את בני האדם.
ראש השנה[עריכת קוד מקור | עריכה]עוד טרם ראש השנה נוהגים יהודים רבים ממגוון סוגים, גם כאלה חילונים וכן מסורתיים ודתיים להשתמש באחת הברכות הנפוצות ביותר לזמן זה והיא ברכת "שנה טובה" שהיא תמצית האיחולים, כלומר שנה חיובית מכל הבחינות. טרם ראש השנה ישנם נוספים שסוברים כי יש להשתמש בברכת "כתיבה וחתימה טובה". ברכה זו היא ברכה עם עומק דתי רב מברכת "שנה טובה" ועצם הרעיון בה הוא ההדגשה לכמיהה שהגורל שייכתב ושייחתם יהיה לטובה.
מיום הכיפורים[עריכת קוד מקור | עריכה]עם סיום ראש השנה נהוג לברך בברכת "גמר חתימה טובה" שהיא אחת הברכות הנפוצות והמוכרות ביותר מהברכות שנהוג לברך בהן מהבחינה הרעיונית של עשרת ימי תשובה, ישנם שנוהגים להשתמש בברכה זו עד הושענא רבה. המשמעות של ברכה זו היא תכלית עצם הכתיבה והחתימה כאשר המילה הפותחת את המילה היא "גמר", המטרה היא התייחסות ישירה לסיומה של הכתיבה שנעשתה במשך עשרת הימים וסיומה של החתימה שהגיע ביום הכיפורים.
אחת הסברות שתפסו יותר מקום בנושא זה היא הסברה שב
