לחם במוצ"ש הוספתי עוד מתכון

לחם פרוס מהסוג שאוהבים
גבינה צהובה פרוסה
גבינת כבשים לבנה קשה
עגבניות חתוכות לקוביות גדולות
פלפלים חתוכים לקוביות
בצל קצוץ
שום קצוץ
שמן זית
צמחי תבלין המועדפים עלי: בזיל, זעתר, אורגנו, מהעציץ
ניתן להשתמש במה שאוהבים. פטרוזיליה, שמיר, רוזמרין, לימונית..
מלח גס
פלפל שחור
לזריה על השכבה העליונה
סומסום
פתיתי גבינה צהובה
שמן זית
מכינים תבנית עמוקה להנחת בין 3 ל4 שכבות לחם.
מניחים שכבת פרוסות לחם. מטפטפים שמן זית. מפזרים את עשבי התיבול, מעט מלח גס ופלפל.
מניחים פרוסות גבינה צהובה, עליהם עגבניות ופלפלים, שום ובצל, מניחים עוד שכבת לחם. חוזרים על התהליך עם גבינת הכבשים. חוזרים על התהליך כמה שניתן בתבנית שלכם. זורים על שכבת הלחם הסוגרת פתיתי גבינה צהובה וסומסום. מטפטפים על הכל שמן זית בנדיבות.
מכסים בנייר אפיה. אופים בחום של 160 מעלות צלסיוס 20 דקות. מסירים את הנייר ואופים עוד 20 דקות.
סלט ירוק גדול, כוס בירה ותענוג שמיימי לפניכם.
2 כוסות קמח מלא
1 כוס קמח כוסמין
1 כוס שקדים טחונים בבלנדר ביתי
1 כוס גרעיני חמניה
2 שקיות אבקת אפיה
500 מ"ל בירה
2 כפות סילאן או דבש
מלח כמה שאוהבים, לא הכרחי
בקערה, הכינו תערובת מכל החומרים. העבירו את הבלילה לתבנית אינגליש-קייק או תבנית מארכת אחרת. אפו בתנור בחום של 180 מעלות צלסיוס 40 דקות.
1.5 כוסות קמח מלא
1 כוס שקדים טחונים
1 שקית אבקת אפיה
3 ביצים
150 גרם גבינת כבשים מלוחה קשה מפותתת
600 גרם קישואים מגוררים או חתוכים לקוביות קטנות
250 גרם עגבניות חתוכות לקוביות
1/4 כוס שמן זית
1/2 כוס מים מינרלים.
בקערה מכינים תערובת מכל החומרים. מעבירים לתבנית משומנת. אופים בתנור בחום של 160 מעלות צלסיוס 1 שעה.
לחם שעורה שהעליתי בקהילת האוכל בסופ"ש הנוכחי
1.5 כוסות קמח שעורה
1 כוס שקדים טחונים בבלנדר ביתי
2/3 כוס חלב שקדים + לפי הצורך
3 ביצים
3 כפות פשתן טחון
2 כפות זרעי צ'יה
3 כפות סילאן
4 כפות שמן זית
1 שקית שמרים
1/4 כוס גרעיני דלעת
1/4 כוס צימוקים שחורים
ניסיתי להכינו ללא ביצים. טעמו טוב, אך התפורר לי ולא ניתן לאוכלו כפרוסות אלא כפירורים.
בקערה מאחדים את כל החומרים לבצק רך וגמיש. השאירו לידכם קמח שעורה וחלב שקדים. מדי פעם הוסיפו קמעה קמעה עד לקבלת איכות גמישה.
כסו במגבת מטבח נקיה לתפיחה למשך 40 דקות.
לושו כמה דקות.
הכינו כיכר לחם והניחו אותה על נייר אפיה בתבנית.
אפו בתנור בחום של 150 מעלות צלסיוס 1 שעה.
לחם שעורה טבעוני
2 כוסות קמח שעורה
1/4 1 כוסות מים מינרלים
1/2 כוס טחינה
1/4 כוס שמן זית
2 כפות גרגירי צ'יה
1 כפית הל טחון
1 שקית אבקת אפיה
3 כפות דבש
1/2 כפית מלח ים מועשר ביוד
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1/2 כוס גרעיני חמניה
בקערה מערבבים לבלילה סמיכה מאד שבקושי ניתן לערבב בכף עץ. מעבירים לתבנית. אופים בחום של 220 מעלות צלסיוס 10 דקות. מנמיכים לחום של 180 מעלות צלסיוס ואופים עוד 40 דקות. שימו לב שהלחם לא יתייבש יתר על המידה. בדקו כעבור 30 דקות עם קיסם עץ.
שבת שלום.
<h1 class="yt" style="margin: 0px 0px 10px; padding: 0px; border: 0px; font-size: 24px; color: rgb(34, 34, 34); font-weight: normal; overflow: hidden; font-family: arial, sans-serif; background-image: initial; background-attachment: initial; background-size: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-position: initial; background-repeat: initial;"><span class="watch-title " dir="ltr" title="Yevgeni Shapovalov - Adagio Albinoni" style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; background: transparent;"></span></h1>
<h1 id="watch-headline-title" class="yt" style="margin: 0px 0px 10px; padding: 0px; border: 0px; font-size: 24px; color: #222222; font-weight: normal; overflow: hidden; font-family: arial, sans-serif; background-image: initial; background-attachment: initial; background-size: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-position: initial; background-repeat: initial;"><span id="eow-title" class="watch-title " dir="ltr" title="Yevgeni Shapovalov - Adagio Albinoni" style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; background: transparent;">Adagio Albinoni</span></h1>
<h1 id="watch-headline-title" class="yt" style="margin: 0px 0px 10px; padding: 0px; border: 0px; font-size: 24px; color: rgb(34, 34, 34); font-weight: normal; overflow: hidden; font-family: arial, sans-serif; background-image: initial; background-attachment: initial; background-size: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-position: initial; background-repeat: initial;"></h1>
<p></p>
<p><a rel="ugc" href="http://he.wikiquote.org/wiki/%D7%94%D7%92%D7%A9%D7%A9_%D7%94%D7%97%D7%99%D7%95%D7%95%D7%A8">http://he.wikiquote.org/wiki/%D7%94%D7%92%D7%A9%D7%A9_%D7%94%D7%97%D7%99%D7%95%D7%95%D7%A8</a></p>
<p>תודה על המירשם הראשון,אותו אנסה.אני לבד.לכן לאדם אחד לא כדאי לי לטרוח על שאר המתכונים,אם כי אני בטוחה שמי שיטרח לבצעם,יהנה מריח ניפלא במטבח.</p>
<p>כך תהני ממה שרצי לנסות.</p>