פופקורן מקורמל

צילומים: Shutterstock
תירס חם בקליפתו הנשלף ממכל מהביל ברחובה של עיר הוא זיכרון ילדות חביב במיוחד. אחר כך הגיעו הגרגרים המתוקים בקופסת השימורים והפכו לפריט חובה בכל פיקניק וטיול שנתי, ובהמשך פרץ בן חלציו של התירס, הפופקורן, והיה לחלק בלתי נפרד מתפריט מזנוני הקולנוע ומחוויית הצפייה בסרטים בכלל.
התירס הוא התרומה האינדיאנית למדף הדגנים. הוא צמח טרופי חד שנתי, שגודל לראשונה על ידי בני תרבות המאיה במרכז אמריקה והגיע לאירופה עם גילוי אמריקה במאה ה-15. המילה Corn היא שם כללי לדגן, והתירס נקרא בתחילה בארצות הברית Indian Corn. באירופה הוא כונה דווקא "חיטה טורקית", כי מטורקיה הופצה בשורתו ליבשת. כיום התירס הוא הגידול הנפוץ בעולם, עוד לפני החיטה והאורז, כשארצות הברית מגדלת כמחצית מהתוצרת העולמית.
לקהילת אוכל: לחצו |
אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...
הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...
כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...