חזרה למגזין אוכל

פופקורן מקורמל

התירס הגיע מהאינדיאנים באמריקה והתאזרח בקלות ובמהירות בכל העולם. אפשר להכין ממנו שפע של מאכלים טעימים. למשל פופקורן מתוק
עדי כץ 21/05/14
פופקורן מקורמל

צילומים: Shutterstock 

 

תירס חם בקליפתו הנשלף ממכל מהביל ברחובה של עיר הוא זיכרון ילדות חביב במיוחד. אחר כך הגיעו הגרגרים המתוקים בקופסת השימורים והפכו לפריט חובה בכל פיקניק וטיול שנתי, ובהמשך פרץ בן חלציו של התירס, הפופקורן, והיה לחלק בלתי נפרד מתפריט מזנוני הקולנוע ומחוויית הצפייה בסרטים בכלל.

 

התירס הוא התרומה האינדיאנית למדף הדגנים. הוא צמח טרופי חד שנתי, שגודל לראשונה על ידי בני תרבות המאיה במרכז אמריקה והגיע לאירופה עם גילוי אמריקה במאה ה-15. המילה Corn היא שם כללי לדגן, והתירס נקרא בתחילה בארצות הברית Indian Corn. באירופה הוא כונה דווקא "חיטה טורקית", כי מטורקיה הופצה בשורתו ליבשת. כיום התירס הוא הגידול הנפוץ בעולם, עוד לפני החיטה והאורז, כשארצות הברית מגדלת כמחצית מהתוצרת העולמית.


קלח התירס הוא למעשה שיבולת גדולה המכוסה בגרגרים, צהובים ברוב המקרים, אבל יש גם פיתוחים בצבעים אחרים המשמשים בעיקר לקישוט. התירס הוא מגידולי הקיץ, אבל אפשר להשיג אותו קפוא או משומר כל השנה. בשונה מדגנים אחרים, את גרגיריו אוכלים כשהם עסיסיים ולא בשלים ויבשים, ולכן הוא נחשב גם לירק.

 

 

לקהילת אוכל: לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?

אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...

לקריאת הכתבה
חורף חם: חגיגת דגנים וקטניות

הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...

לקריאת הכתבה
מיוחד לימים הקרים: 3 תבשילי בשר

כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה