פירות יבשים ממולאים בכבד אווז
שילוב של ט"ו בשבט ופסח - לאלה שרוצים לגוון את הסדר בכבד, הנה מתכון שבו שפע פירות יבשים המארחים בתוכם את הכבד. מעדן
מערכת מוטק'ה
31/03/07

החומרים
600 גרם כבד אווז 20 תמרים 20 משמשים 20 דבלים 20 שזיפים 1/2 + 1/2 כוס יין פורט 4 כפות שמן מלח פלפל פפריקה קינמון טימין 1 בצל גדול 200 גרם צימוקים
אופן ההכנה
1. חותכים את הכבד לקוביות בגודל שיתאים למילוי הפירות 2. מכינים משרה מחצי הכוס יין הפורט הראשונה והתבלינים 3. משרים את קוביות הכבד לחצי שעה 4. משרים את הפירות במים לפחות שעה 5. ממלאים את הפירות בכבד 6. בסיר רחב (או במספר סירים) מחממים את השמן, קוצצים את הבצל ומזהיבים 7. מחממים את השמן, קוצצים את הבצל ומזהיבים 8. מוסיפים את הצימוקים ואת התבלינים ואת חצי הכוס השנייה של היין, מקטינים את האש ומבשלים כמה דקות. 9. מכניסים בעדינות את הפירות הממולאים ומבשלים על אש קטנה מאוד כ-40 דקות. 10. מגישים חם.
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות