פסטו ריחן וצנוברים

צילומים: Shutterstock
את ריחו של הריחן אי אפשר לפספס. הוא עוצמתי ומשכר, ובניגוד לניחוחם ולטעמם של כמה עלים אחרים, כמו הכוסברה השנויה במחלוקת, הוא חביב כמעט על כולם. אבל הריחן, או הבזיליקום בשמו הלועזי, הוא לא רק ריח טוב. הוא גם צמח מרפא רב שימושים, מהרגעת מתחים ועד מניעת עששת, ואפילו קדושה נקשרה בו. הריחן שייך למשפחת השפתניים וכולל כ-60 מינים, בהם ריחן ענק, סגול, קדוש, יווני, לימוני ועוד. מוצאו של הצמח בהודו ובדרום מזרח אפריקה, והוא משמש כבר מאות שנים למאכל, לצורכי פולחן וכצמח מרפא נגד ברונכיט, חום, שפעת, כאבי אוזניים, מלריה, הכשות נחשים, כאבי בטן ועוד.
כמו שאר ירוקי העלים, הריחן מכיל כלורופיל, שידוע כמנקה מרעלים. בנוסף, יש בצמח נוגדי חמצון, חלבונים, ויטמין A בכמות גדולה, ויטמינים מקבוצת B, ויטמין C, ויטמין K, חומצה פולית, מינרלים כמו סידן, ברזל, מגנזיום, זרחן ואשלגן וגם חומצות שומן מסוג אומגה 3 ואומגה 6.
לקהילת אוכל: לחצו |
אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...
הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...
כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...