פסטו ריחן וצנוברים

צילומים: Shutterstock
את ריחו של הריחן אי אפשר לפספס. הוא עוצמתי ומשכר, ובניגוד לניחוחם ולטעמם של כמה עלים אחרים, כמו הכוסברה השנויה במחלוקת, הוא חביב כמעט על כולם. אבל הריחן, או הבזיליקום בשמו הלועזי, הוא לא רק ריח טוב. הוא גם צמח מרפא רב שימושים, מהרגעת מתחים ועד מניעת עששת, ואפילו קדושה נקשרה בו. הריחן שייך למשפחת השפתניים וכולל כ-60 מינים, בהם ריחן ענק, סגול, קדוש, יווני, לימוני ועוד. מוצאו של הצמח בהודו ובדרום מזרח אפריקה, והוא משמש כבר מאות שנים למאכל, לצורכי פולחן וכצמח מרפא נגד ברונכיט, חום, שפעת, כאבי אוזניים, מלריה, הכשות נחשים, כאבי בטן ועוד.
כמו שאר ירוקי העלים, הריחן מכיל כלורופיל, שידוע כמנקה מרעלים. בנוסף, יש בצמח נוגדי חמצון, חלבונים, ויטמין A בכמות גדולה, ויטמינים מקבוצת B, ויטמין C, ויטמין K, חומצה פולית, מינרלים כמו סידן, ברזל, מגנזיום, זרחן ואשלגן וגם חומצות שומן מסוג אומגה 3 ואומגה 6.
לקהילת אוכל: לחצו |
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...