קישואים: מוקפצים, מטוגנים וגם ממולאים
צילומים: Shutterstock
"זכרנו את הקישואים ואת האבטיחים", אמרו בני ישראל בצאתם מארץ מצרים. האמנם התגעגעו הצועדים במדבר אל הירק הזה? אם תשאלו את הבלשנים, הרי שלא לקישואים יצאה נפשם של ההולכים, אלא למלפפונים. והבלבול על שום מה? על שום שמו של המלפפון בערבית - כ?ו?ס?ה. גם בימי תחיית השפה העברית השתמשו במילה "קישוא" במשמעות מלפפון, כי אם להאמין לעדויות המוקדמות, אף אחד לא אמור היה להתגעגע לטעמו של קישוא הבר שהיה נפוץ באזור והיה מר וכמעט בלתי אכיל.
אבל מקורו של הקישוא שאנחנו מכירים הוא מיבשת אמריקה, שם גדלים גם התירס והשעועית. ואכן, שלושת המאכלים הללו היו כוכבים במטבחם של ילידי אמריקה, והוא מאפיין את המאכלים המסורתיים, בעיקר במרכז היבשת.
יש לכם שאלה על בישול? רוצים לשתף מתכון מנצח? לקהילת אוכל: לחצו
אנחנו אולי מסתובבים עדיין עם בגדים קצרים במשך היום, אבל הערבים הקרירים והשקיעות המוקדמות לא מותירות מקום...
ראש השנה עם מנות הדגים מאחורינו, ועכשיו הזמן לחשוב על ארוחת החג הבאה – סוכות. סוכות הוא החג היהודי היחיד...
אם אתם מתכננים לצום בכיפור, אתם בוודאי יודעים שהארוחה המפסקת שונה מכל ארוחה אחרת, שכן עליה לספק לגוף...