חזרה לבריאות טובה

רפורמת טיפולי השיניים לבני 75+: כל מה שרציתם לדעת

האם צריך הפניה כדי לקבל את הטיפולים? האם הם כוללים גם מקרים של עזרה ראשונה דחופה? איך ניתן לממש את ההטבות של הרפורמה והאם צריך לגשת למרפאות של קופות החולים? המדריך המלא עם כל התשובות על רפורמת טיפולי השיניים של משרד הבריאות
מערכת מוטק'ה 22/04/21
רפורמת טיפולי השיניים לבני 75+: כל מה שרציתם לדעת
כל מה שרציתם לדעת על רפורמת טיפולי השיניים לבני 75+ של משרד הבריאות (צילום: shutterstock)

 

בשיתוף מועצת הבריאות - משרד הבריאות

 

השנה החולפת היתה לא פשוטה מבחינה בריאותית – עקב החשש מהידבקות בנגיף הקורונה, חלקנו נאלצנו לדחות טיפולים שאינם דחופים, וזה כולל גם טיפולי שיניים. לשמחתנו החיסונים כבר כאן והגבלות רבות הוסרו, כך שאין סיבה להימנע עוד מביקור במרפאות השיניים, להפך – טיפולי שיניים משמרים ומניעתיים, כמו גם בדיקות תקופתיות, יסייעו למנוע בעיות שיניים וחניכיים והתדרדרות במצב הפה. ועם הרפורמה האחרונה של משרד הבריאות בתחום, הטיפולים כיום נגישים מתמיד לבני הגיל השלישי והרביעי: כפי שפרסמנו כאן בעבר, המדינה הכניסה לסל הבריאות מגוון רחב של טיפולי שיניים משמרים ומניעתיים לבני 75 ומעלה, וכן טיפולי שיניים משקמים לבני 80 ומעלה. חלק מהטיפולים ניתנים ללא שום עלות, חלקם בהשתתפות עצמית נמוכה.

 

לפירוט המלא של רשימת הטיפולים הניתנים במסגרת הרפורמה לחצו בבקשה כאן

 

הרפורמה החשובה מעוררת לא מעט שאלות בקרב בני הגיל השלישי והרביעי, חלקן אף הועלו במסגרת הכתבות שפרסמנו במוטק'ה בנושא. כדי לעשות סדר בדברים, ביקשנו מד"ר דן דקל, מומחה ברפואת שיניים ציבורית, מנהל המחלקה לשירותים דנטליים באגף לבריאות השן במשרד הבריאות, להשיב על השאלות שלכם, הגולשים:

 

האם צריך הפנייה מרופא השיניים כדי לקבל את הטיפולים במסגרת הרפורמה?

"טיפולי השיניים ניתנים לזכאים במרפאות קופות החולים, או במרפאות שנמצאות בהסדר עם קופות החולים. הבדיקה ותוכנית הטיפול נערכות באותן מרפאות, וללא קשר להפניות מרופאי שיניים פרטיים".

 

האם הטיפולים במסגרת הרפורמה כוללים גם מקרים של עזרה ראשונה דחופה?

"בהחלט כן, למבוטחים מעל גיל 75. כמובן, ההמלצה היא לבצע בדיקה וטיפול בצורה מסודרת, ולא להגיע למצבי עזרה ראשונה ככל הניתן".

 

הטיפולים כוללים מקרים של עזרה ראשונה דחופה וניתנים במרפאות הקופות או מרפאות ההסדר. צילום: Shutterstock

 

האם חייבים לגשת למרפאות של קופות החולים כדי לקבל את הטיפולים, דוגמת מכבידנט או כללית סמייל?
"כן, הטיפולים ניתנים במרפאות קופות החולים או במרפאות שנמצאות בהסדר עם הקופות, בדרך כלל באזורי פריפריה, היכן שאין מרפאות שיניים של הקופות. קופת חולים לאומית עובדת רק עם רופאי הסכם, אין לה מרפאות משלה".

 

כשמקבלים הצעת מחיר, איך אפשר לדעת אם כבר נכללות בה כל ההטבות המגיעות?
"קופות החולים חייבות להציע למטופלים הזכאים טיפולים לפי סל הבריאות. אם רוצים להציע תוכניות נוספות, כלומר טיפולים שלא נמצאים בסל, על רופאי המרפאה להסביר למטופלים בדיוק מה היתרונות והחסרונות של התוכניות האחרות לעומת הטיפולים שבסל, כולל העלויות".

 

מה עושים כשקופת החולים לא יודעת על הרפורמה ולא יודעת לאן להפנות?
"כל קופות החולים יודעות על הרפורמה. אם רופא מסוים אינו מעודכן, יש לפנות להנהלת המרפאה או הקופה. במקרה הצורך, ניתן להגיש קבילה נגד הקופה לנציב הקבילות לחוק ביטוח בריאות ממלכתי במשרד הבריאות". 
 

האם יש הסדר גם עם מרפאות פרטיות, כלומר עם רופאי שיניים פרטיים?

"כאמור, קופת חולים לאומית עובדת רק עם מרפאות הסדר פרטיות. לשאר הקופות יש גם הסדרים עם מרפאות שיניים פרטיות, בעיקר באזורי פריפריה. רשימות מרפאות ההסדר נמצאות באתרי קופות החולים".

* למרפאות ההסדר של קופ"ח כללית לחצו בבקשה כאן

* למרפאות ההסדר של קופ"ח מכבי לחצו בבקשה כאן

* למרפאות ההסדר של קופ"ח מאוחדת לחצו בבקשה כאן

* למרפאות ההסדר של קופ"ח לאומית לחצו בבקשה כאן

 

האם רשימת הטיפולים במסגרת הרפורמה צפויה להתעדכן ויתווספו טיפולים נוספים בעתיד?
"אנחנו מקווים שכן, זה תלוי בהימצאות משאבים תקציביים. ייתכן שרשימת הטיפולים תורחב או שגיל הזכאות ירד. נכון לעכשיו גיל הזכאות הוא 75 עבור טיפולים משמרים - בדיקה, צילומים, הסרת אבנית, סתימות, עקירות, טיפולי שורש ועזרה ראשונה, ו-80 עבור טיפולים משקמים - תותבות, שתלים לעיגון תותבות תחתונות ועוד".

 

האם יש פיקוח על המרפאות שנמצאות בהסדר?
"משרד הבריאות לא מבצע פיקוח ייעודי לנושא טיפולי שיניים לקשישים. מרפאות ששייכות לקופות או לחברות הבת שלהן, וגם מרפאות שיניים של תאגידים בהסדר עם הקופות מפוקחות בהיבטים של תשתית, מניעת זיהומים ועוד. חלק מהמרפאות הפרטיות בהסדר עם הקופות אינן מפוקחות על ידי משרד הבריאות".

 

איך בפועל זה עובד? אחרי שקיבלתי הצעה מהמרפאה, כיצד ניתן לממש את ההטבות של הרפורמה?
"צריך להגיע למרפאות הרלוונטיות, להיבדק, לקבל תוכנית טיפול ולבצע את הטיפולים באותה מרפאה. במרפאות הקופות מכירים את זכאות המבוטחים ואמורים להציע תוכנית טיפול בהתאם. ניתן לבדוק שההצעה היא בהתאם לזכאות, כפי שמופיעה, כאמור, באתר משרד הבריאות".

 

הצטרפו לקהילת הבריאות של מוטק׳ה

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה

פרקינסון: מה עושים כשהכדורים כבר לא עוזרים?


פרקינסון היא מחלה ניוונית של המוח בה הולכים ונפגעים הדרגתית תאים, בעיקר באזור בגזע המוח שאחראי על ייצור...

לקריאת הכתבה
המחלה הקטלנית שאין לה תסמינים

בשיתוף מדטרוניק ללא מעורבות בתוכן

כדי להבין מהי מפרצת בטנית (או אאורטה בטנית), יש להבין תחילה איך פועל...

לקריאת הכתבה
איך שעון החורף משפיע על הגוף שלנו?

הלילהכולנו הזזנואת השעונים שעה אחת אחורה (אוקי, בואו נודה בזה, בעידן הדיגיטלי הרוב הוזז אוטומטית, ולנו רק...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה