שנה חדשה ובריאה באופן טבעי

הגוף שלנו סופג לא מעט רעלים וכימיקלים מהסביבה, מהאוויר, מהמזון, מהמים ומאיפה לא. עניין אחד שיש לנו שליטה עליו, הוא התרופות שאנחנו נוטלים, על כל כאב ראש קטן או עצירות חולפת.
נכון שהרבה פעמים אי אפשר בלי הכימיקלים אם לא רוצים להקריב את איכות החיים, אבל הם ימשיכו לחכות בסבלנות בארון התרופות, גם אם ננסה אופציות טבעיות כמו צמחי מרפא.
אפשר לקנות אותם מיובשים בבתי טבע, אבל לתוצרת טרייה ועשירה יותר בתכונות מרפא, כדאי לגדל את צמחי המרפא לבד, בגינה או במרפסת שטופת שמש.
נדודי שינה
מתהפכים במיטה כל הלילה, סופרים עדרי כבשים אך מסרבים להיכנע לגזרת כדורי השינה? נסו את הצמחים המרגיעים.
ולריאנה רפואית
צילום: Shutterstock
זהו צמח מרפא שמקור שמו במלה רומית שפירושה "חזק" או "בריא" ונפוץ בעיקר באזורים ממוזגים וקרים. כל חלקי הצמח, בעיקר השורש, מכילים שמנים אתריים בעלי תכונות מרפאות. בוולריאנה השתמשו להרגעת עצבים ולשיכוך כאבים וגם ברפואה המודרנית, מייצרים מקנה השורש שלה תרופה להרגעה, הרפיית שרירים ועידוד השינה, בשם ולריאן.
השימוש: חולטים 2 כפות גדושות של אבקה המיוצרת מהשורש בחצי ליטר מים רותחים, משהים כעשר דקות ושותים.
מליסה רפואית
צילום: Shutterstock
צמח מרגיע נוסף הוא המליסה הרפואית, עשב רב שנתי שגדל בר בישראל וכל חלקיו מכוסים בבליטות המכילות שמן אתרי בריח לימוני, שברפואה העממית שימש לטיפול בבעיות רבות, בהן שינה לא סדירה. מקור שמה של המליסה במלה יוונית שפירושה דבורת הדבש, כי פריחתו מושכת דבורים.
השימוש: חולטים את העלים במים רותחים ושותים לפני השינה.
לחץ דם גבוה
קוראים לו "הרוצח השקט", כי ללא תסמינים, הוא גורם לצרות צרורות. יתר לחץ דם מגיע מתורשה, גיל, הרגלי חיים בעייתיים ולחץ נפשי ואחד מתוך חמישה יסבול ממנו. לפני שמגיעים לטיפול תרופתי, כדאי לשקול שינוי באורח החיים ובתזונה ובמקביל לברר מהי תרומתם האפשרית של הצמחים.
גדילן מצוי
צילום: Shutterstock
הצמח הקוצני נמצא בכל מקום בעונות הגשומות ומוכר בזכות הפרחים הסגולים והמרשימים שלו. העלים הירוקים-לבנים המשוננים וגם הגבעולים של הגדילן, משמשים למאכל ואף בריאותיים מאוד, בין השאר להורדת לחץ דם.
השימוש: קוטפים את גבעולי הגדילן, חותכים לפרוסות ומרתיחים בליטר מים, מבשלים עוד חצי שעה, מסננים, מקררים ומאחסנים במקרר. שותים 4-5 כוסות מהמרתח ליום.
חילבה (גרגרנית יוונית)
צילום: Shutterstock
החלק השימושי בגרגרנית היוונית, עשב חד שנתי הגדל בר בארץ, הם הפירות, שהם זרעים הגדלים בתוך תרמילים. זרעי החילבה משמשים ברפואה הטבעית למטרות שונות, בהן הורדת לחץ דם גבוה.
השימוש: משרים 100 גרם זרעים בחצי ליטר מים פושרים למשך 12 שעות ומסננים. שותים חצי כוס מהמשרה פעמיים ביום.
גזים בבטן
אכלתם ארוחה כבדה, או סתם חטאתם במאכל שלא מתאקלם יפה במערכת העיכול שלכם? התוצאה היא נפיחות וכבדות בבטן, אבל חליטת תה צמחים, יכולה לסדר את העניין ללא התערבות כימיקלים.
בבונג זהוב
צילום: Shutterstock
אחיו הדו-גוני מוכר יותר, אבל גם את הבבונג הזהוב שנקרא כך בשל צבע פרחיו, אפשר למצוא בטבע ובשולי שדות בור ודרכים, עדיף בקרבת מקורות מים.
השימוש: חולטים כפית של קרקפות הפרחים בכוס מים רותחים, משהים כמה דקות, מסננים ושותים.
כוסברה (גד השדה)
צילום: Shutterstock
הירק השנוי במחלוקת מפאת טעמו וריחו (ומלבד העלים, גם זרעיו משמשים לתיבול), הוא גם כן צמח מרפא, הנזכר כבר בתלמוד. בעדות ישראל השונות גייסו את זרעי הכוסברה לריפוי בעיות שונות, בהן נפיחות וכאבי בבטן.
השימוש: חולטים 5 כפות של זרעי כוסברה בליטר מים רותחים, משהים 5 דקות ושותים כוס עד שלוש כוסות ביום.
חולשה
ביידיש היא נקראת חלושעס, תופעה ידועה ומוכרת המופיעה מפאת הגיל, אחרי מאמץ יתר, או כתוצאה משלל סיבות אחרות. מסתבר שגם להתחזק, אפשר בדרך הצמחית.
זוטה לבנה
צילום: Shutterstock
צמח בר רב שנתי, הצומח בארץ באזורים הרריים וכל חלקיו מכילים בלוטות המפרישות שמן אתרי חריף בניחוח מנתה. צמח הזוטה הלבנה הוא תבלין פופולרי לתה שידוע גם בתכונות מרפאות, לרבות חיזוק הגוף והפגת חולשה.
השימוש: יוצרים מרתח על ידי בישול 3 חופנים של עלי וגבעולי הצמח בליטר מים למשך כ-5 דקות. מסננים ושותים.
נענע חריפה
הנענע, שיש כאלה שהתה שלהם איננו תה בלעדיה, גם היא צמח מרפא שהרמב"ם כינה "הירק הגני". ברפואה העממית המזרח תיכונית, שימשה הנענע לריפוי בעיות שונות וגם לחיזוק הגוף.
שימוש: סוחטים תמצית מעלי הנענע, מערבבים בדבש ואוכלים כמה כפיות, כמה פעמים ביום.
איך יודעים מתי זה צינון ומתי זו אלרגיה? ומה עושים? רופא והומיאופטית מייעצים
סודות הטיפוח: לשמור על השיער הלבן
מה כדאי לאכול בקיץ בכדי לקרר את הגוף?
ניתן לחלק את החיים שלנו בחלוקה גסה מאוד לשני חלקים מרכזיים. המחצית הראשונה - מלידה עד גיל 65. על פי רוב, זו...
מי לא אוהב פרחים? זר פרחים יפה הוא מתנה שכיף לתת ולקבל, ולא רק בחגים או באירוע מיוחד. כשאנחנו רוכשים זר,...
מחפשים מה לעשות עם הנכדים בפסח? הנה הצעה לפעילות מיוחדת, שיש בה גם גאווה ישראית וגם...