חזרה למגזין אוכל

שתהיו לראש: מנות נאות

רוצים מנות ראשונות מקוריות, מרעננות ומפתיעות? הרשו לנו להציע לכם סביצ'ה דג, קרפצ'יו סינטה וקרפצ'יו דג ים – עם תפוח
מיה אבידן 29/09/16
שתהיו לראש: מנות נאות
קרפציו עם רביולי תפוחים. צילום: נופר בוגנים

 

 

שימו רגע בצד את הרימון, התפוח בדבש ואפילו את ראש הדג. אל סעודת ראש השנה הקרובה נגיע עם כמה מנות ראשונות וקלות להכנה שירעננו קצת את הפורמט העייף של תקופת החגים. בואו לפתוח שנה חדשה עם שלוש מנות נאות שנכבשות בלימון, ליים או בחומץ בלסמי, יוציאו אתכם מהשגרה ויתנו לארוחה תחושה של מסעדה טובה. ושתהיה לכולנו שנא טובה.

 

סביצ'ה דג לבן, קולורבי, אספרגוס וענבים

 

צילום: סיון שוב עמי

 

המרכיבים:

 

1 פילה דג לבן קטן, חתוך לריבועים בגודל 1 ס"מ

 

הרוטב:

 

1 צ'ילי ירוק חריף

1 שן שום

1 חתיכת ג'ינג'ר קלוף

150 מ"ל מיץ לימון

מספר עלי כוסברה

מספר עלי נענע

1 מלפפון קצוץ

6 עגבניות שרי חתוכות לארבע

1 בצל סגול חתוך דק

4 גבעולי אספרגוס שטופים וחתוכים בגדלים של 3 ס"מ

1/2 קולורבי קלוף וחתוך

6 ענבים, חתוכים לחצי

 

אופן ההכנה:

 

1. הדג: מעבירים את קוביות פילה הדג בקערה.

 

2. הרוטב: בקערית מערבבים את הצ'ילי, השום והג'ינג'ר עם מיץ הלימון. מעבירים דרך מסננת.

 

3. סידור המנה: מזלפים את הרוטב על הדג ובוזקים מעט מלח. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים. מסדרים על גבי על צלחת קרה ומגישים.

 

באדיבות מסעדת לימה ניפו בתל אביב

 

 

קרפצ'יו סינטה

 

צילום: יח"צ

 

המרכיבים:

 

150-200 גרם בשר סינטה טרי

מיץ לימון

שמן זית

חומץ בלסמי מצומצם או רגיל

50 גרם זיתי קלמטה מגולענים

שום קונפי (שום שבושל בשמן זית על חום נמוך ב-100 מעלות במשך שעה עד לריכוך)

מלח אטלנטי

פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

 

1. פורסים את הסינטה דק-דק ומשטחים על צלחת.

 

2. מטפטפים מעל מיץ לימון שמן זית וחומץ בלסמי.

 

3. מפזרים את הזיתים והשום קונפי ובוזקים מלח ופלפל.

 

4. מומלץ להגיש עם לחם טרי וחם ליד.

 

באדיבות מתחם האירועים לארה

 

 

קרפצ'יו דג ים, תפוחים, ויניגרט רימונים וסויה, "רביולי" תפוח, קרם תפוחים וחזרת

 

צילום: נופר בוגנים

 

 

המרכיבים:

 

200 גרם פילה דג ים (מוסר, אינטיאס, או פלמידה), פרוס לנתחים דקים

3 תפוחי גרני סמית מקולפים

כף סוכר

2 כפות מיץ לימון

5 עלי בזיליקום, קצוצים

כפית ממרח חזרת לבנה

 

לרוטב:

 

1 כוס מיץ רימונים טרי

3 כפות  רוטב סויה

1/2 כפית זרעי כוסברה

1/2 כפית פלפל חריף, קצוץ

1 כפית עלי אורגנו טריים, קצוצים

שמן זית

כף מיץ לימון

מלח

 

אופן ההכנה:

 

1. לקרפצ'יו התפוחים: בעזרת תפוחן מוציאים את ליבת התפוחים ופורסים תפוח אחד דק ככל האפשר. מסדרים על גבי צלחת. מערבבים את הסוכר עם מיץ הלימון ומשרים בנוזל את הקרפצ'ו.

 

2. לרביולי תפוחים: חותכים תפוח לקוביות קטנות מאוד של כ-2 מ"מ, מניחים את קוביות תפוח העץ במרכז קרפצ'ו התפוח ומעט מהבזיליקום הקצוץ ועוטפים מכל הכיוונים ליצירת "רביולי". מניחים במקרר.

 

3. את התפוח האחרון חותכים לקוביות גסות ומבשלים עם רבע כוס מים על אש נמוכה במשך כ-10 דקות עד לריכוך מלא. טוחנים בעזרת בלנדר למחית חלקה, מוסיפים את ממרח החזרת, מערבבים היטב ומניחים במקרר.

 

4. את מיץ הרימונים מניחים בסיר קטן ביחד עם הפלפל החריף, זרעי הכוסברה והסויה ומצמצמים לכדי מרקם סמיך וסירופי, מורידים מהאש ומוסיפים מיץ לימון ואורגנו.

 

5. הדג: מתבלים את נתחי הדג הנא במלח ושמן זית, פורסים על צלחת הגשה מהקרפצ'ו תפוחים ועליהם נתחי דג מתובלים. מזלפים על הדג מעט מוויניגרט הרימונים ומעט מקרם התפוחים והחזרת. מניחים על כל נתח דג מה"רביולי" תפוח ומגישים.

 

באדיבות מסעדת מריפוסה, קיסריה

 [#middleBanner] 

 

מנות עיקריות לראש השנה

 

חידון מוטק'ה לחגי תשרי

 

ומה לובשים לארוחת החג?

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה! 

 

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה