תזונה נכונה בגיל המעבר

חייו של זוג נשוי מתחלקים לשניים: בתחילה לו חם ולה קר. אחר כך, ברוב המקרים, לה חם ולו באופן יחסי אליה קר. לזמן הזה, שבו מתחלפות היוצרות, קוראים "גיל המעבר". בשלב זה של החיים כל לילה אצל האישה נהפך לחלום בלהות שטוף זיעה. כאן המקום להבהיר: "לפי הספר" גיל המעבר מפציע אל חיינו בין גיל 45 ל- 55. בפועל הטווח רחב יותר, כך שהוא מתפרס גם חמש שנים קדימה וחמש שנים אחורה. ישנם סימפטומים הנראים כאילו הם סימפטומים של גיל המעבר, אך הם לא. שימי לב, אל תמהרי לשים על כל בעיה גופנית או נפשית את הכותרת "גיל המעבר" כדי שחלילה לא תפספסי משהו אחר. גיל המעבר אינו מילה נרדפת לגלי חום ולהזעות לילה. למרות שגלי חום והזעות לילה קיימים ברוב המקרים בגיל המעבר. כשאני שואלת נשים איך עבר גיל המעבר, התשובה לעתים היא - עבר ללא בעיות. זוהי בדרך כלל טעות, כיוון שלגיל המעבר ישנם סימפטומים רבים נוספים, כגון: בעיות קרדיו וסקולריות (לב וכלי דם): דופק מואץ, הפרעות בקצב הלב, עלייה של שומנים בדם ועוד. יובש בכל מקום אפשרי: בעור, בשיער, בפה, בעיניים, בצואה ובנרתיק, וכן שינויים במצב הרוח, בלבול, דיכאון, חרדות ועצבנות, נדודי שינה ועייפות, ירידה בזיכרון, חוסר ריכוז, ירידה בחשק המיני, השמנה, ירידה בחילוף החומרים והידלדלות במסת העצם. גיל המעבר הוא הגיל שבו את "פורעת את הצ'ק", כך שאם נטלת גלולות או הורמונים במשך כל השנים, ובמיוחד אם התחלת ליטול גלולות עוד בגיל ההתבגרות (כחלק מטיפול באקנה) ובנוסף נטלת תרופות, עישנת, שתית אלכוהול, לא עסקת בפעילות גופנית, סבלת מעודף משקל ושבת בבוקר היה יום יפה כי שתית המון קפה - תעברי את גיל המעבר אחרת ממישהי שהקפידה כל חייה על אורח חיים בריא. משמע - יש מה לעשות. תופעות של גיל המעבר אינן גזירה משמים. גיל המעבר אינו מחלה. זהו שלב טבעי בחיים. דווקא בגיל שבו האישה יכולה להתפנות ולהשקיע בכישורים הייחודיים שלה, דווקא אז החברה המודרנית מזכירה לנו שזה נגמר. התפקיד שלנו, שהוא הולדה, הסתיים, ובכך הסתיימה תרומתנו לעולם. ובכן, מי שמרגישה שתרומתה לעולם עדיין לא הסתיימה מוזמנת לקרוא את ההמלצות הבאות: הטיפול הטבעי בתופעות גיל המעבר מתבסס על תזונה, תוספי תזונה, צמחי מרפא, פעילות גופנית ועוד. בכתבה אתייחס רק לעניין התזונה. יש להעשיר את התפריט במזונות המכילים פיטואסטרוגנים: פיטו פירושו צמחי, ופיטואסטרוגנים הם אסטרוגנים ממקור צמחי. תפקידם הוא איזון האסטרוגן בגופנו. המזונות העשירים בפיטואסטרוגנים הם: קטניות - סויה ובטנים. דגנים - נבט חיטה, חיטה מלאה ושמרי בירה. פירות - תפוחים, דובדבנים, זיתים, שזיפים וקוקוס. ירקות - בטטות, גזר, בצל, חזרת, מלפפון, נבטים וירקות ממשפחת הסולניים: פלפלים, חצילים, עגבניות ותפוחי אדמה. שורשים, עלים וזרעים - אלפלפה, זרעי אניס, שום, שוש קרח - ליקוריץ, פטרוזיליה, עלי פטל אדום, מרוה ואורגנו.
מיניות וזוגיות לאחר גיל 50 (א')
גיל המעבר על פי הרפואה הסינית
גיל המעבר בנשים: איך מתמודדים איתו?
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום גיל המעבר
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
ב-2006 מחלת הסוכרת הוכרזה על ידי האו״ם כמגיפה כלל עולמית. בישראל ידוע על כ-600 אלף חולי סוכרת מאובחנים,...
האם אבטיח הוא בעיקר סוכר, והאם זה נכון שאשכולית ולימון שורפים שומנים? האינטרנט מלא במיתוסים וברבעי אמיתות...
החרדה היא חלק מהקיום האנושי, ולהבדיל מהפחד, היא לא תמיד תלויה בעובדות. מי שלוקה בהפרעת חרדה לא זקוק...