חזרה למגזין אוכל

2 מתכוני דגים לראש השנה

ראש שנה לא הולך בלי דגים, כמובן. אז הנה שני מתכונים מנצחים, לאו דווקא של הקרפיון הנצחי, אלא של סטייק סלמון ברוטב ג'ינג'ר ופטריות, והשני - פילה אמנון ברוטב הכפר. באדיבות דגי תנובה
עדי יהלום 06/09/07
2 מתכוני דגים לראש השנה

[u]סטייק סלמון ברוטב ג'ינגר ופטריות[/u]
[u]חומרים[/u] 4 יחידות סטייק סלמון חצי כוס שמן זית חצי כוס מיץ לימון מלח פלפל 2 כפות חמאה תנובה 3 כפות שורש ג'ינגר טרי מגורד כף שום כתוש סלסלת פטריות שמפיניון טריות פרוסות 2 כפות רוטב סויה אוליביה חצי כוס יין לבן יבש [u]אופן ההכנה[/u] 1. שוטפים את הדגים ומייבשים בנייר סופג 2. משרים את הדגים למשך שעה בתערובת של שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל. 3. צולים את הדגים על הגריל או על מחבת פסים כחמש דקות מכל צד 4. במקביל - מכינים את הרוטב: ממיסים חמאה, מטגנים את הג'ינגר השום והפטריות, מוסיפים את הסויה והיין הלבן לרוטב ומרתיחים על אש קטנה 5. מניחים את הדג על גבי צלחת יוצקים מהרוטב בנדיבות ומקשטים בפלחי לימון [u]הצעת הגשה [/u]: מומלץ להגיש עם תפוח אדמה אפוי, או ירקות שורש מוקפצים.


[u]
פילה אמנון ברוטב הכפר
[/u]
חומרים
(ל-4 סועדים): 8 יחידות פילה אמנון 3\2 כוס שעועית חומה 3\2 כוס שעועית לבנה 2\1 כוס יין 2\1 כוס שמן זית פטרוזיליה, מיץ לימון 4 שיני שום מלח פלפל שחור גרוס
ההכנה
: [u]הרוטב [/u] 1. משרים את השעועית למשך הלילה בקערת מים. 2. מעבירים את השעועית לאחר שטיפה לסיר עם מים ומבשלים עד לריכוך של השעועית לאחר מכן יש לקרר את השעועית להוסיף מעט שמן זית, מלח לפי טעם, פטרוזיליה קצוצה, שום חתוך לחתיכות קטנות, מעט פלפל שחור גרוס, לימון לפי טעם. [u]הכנת הדג לאפייה[/u] 1. מזליפים מעט שמן זית לתבנית ומניחים את הפילה אחד ליד השני. שופכים על הפילה את היין, מעט מלח ופטרוזיליה. 2. לאפות בתנור בחום של 200 מעלות למשך 25 דקות. 3. לאחר שהפילה נראה מוכן יש לחמם מעט את סלט השעועית לפזר מעל או ליד הפילה ולהגיש. [u]הצעת הגשה[/u]: מומלץ להגיש עם אורז לבן.


תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?

אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...

לקריאת הכתבה
חורף חם: חגיגת דגנים וקטניות

הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...

לקריאת הכתבה
מיוחד לימים הקרים: 3 תבשילי בשר

כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה