מוטקה > בלוגים > הבלוג של בנדיק באתר מוטקה > הגולאגים (מחנות העבודה) בסיביר הקפואה

הגולאגים (מחנות העבודה) בסיביר הקפואה

את מחנות העבודה הקים לנין והמשיך במלוא המרץ סטאלין
הגולאגים (מחנות העבודה) בסיביר הקפואה

זו היתה מעראכת גדולה שהוקמה בברית המועצות בתחילה על ידי לנין ובהמשך על ידעי סטאלין.

נערכו משפטי ראווה קצרים,בהם לנאשמים לא היתה כלל זכות תגובה.פסק הדין היה הגליה לגולאג.אוכלוסיית הגולאגים עלתה במהירות,  משפחות שלימות על על קרונות ומשאיות , כל מי שהסתיר במרתפו חיטה, הצפיפות בקרונות היתה נוראה.

 

שיעור התמותה בגולאג היה גבוה בגלל תנאי מזג האוויר, רעב, התעללות, ועבודה בת שעות מרובותבכריתת עצים ועובודות כרייה. אלו היו העבודות הנפוצות והקשות ביותר, הם נאלצו לעבוד בתנאים בלתי אנושיים, סבלו מחוסר ביגוד וטיפול רפואי,עבור כל רוסי ה גולאג הפך לסיוט, מעצרים, חקירות, עינויים הרס משפחות הרס משפחות ואיבוד צלם האדם, רעב קור ומוות.כל מחנה היה מעין גוף נפרד,האסירים חולקו לפי גזר הדין לפי מקצוע ויכולת פיזית, במרכז הגולאג היה שטח פתוח שבו התייצבו האסירים לספירה פעם בבוקר ופעם בערב, מסביב היהגדר תיל גבוה והשומרים עקבו אחרי האסירים ממגדל פקוח נעזרו בכלבים אימתניים, כל מי שהתקרב לגדר נורה.

 

הבגדים היו מרוטשים והתאורה עמומה, בדרך כלל עששית נפט שהסריחה, הצפיפות והלכלוך תנאי ההיגיינהנ הקשים הובילו למגיפת פשפשים וכינים, הם הסתובבו מגרדים את כל גופם.

 

במקלחות שרר קור נוראי האסירים סירבו להתרחץ, העבודות המבוקשות היו נגר, סנדלר, טכנאי, מקום מבוקש היה סביב המטבח , האוכל היה זוועתי, מרקים צלולים מאד תפל וחסר טעם לא פעם נעשה מתפוחי אדמה רקובים.

 

בטמפרטורה של 40 מעלות מינוס האסירים היו לבושים בבלואי סחבות, היו סוטרים לעצמם כדי להתחמם. הסופה יצרה ערפל שחא ניתן לראות מבעדו, כאשר נפסקה האסירים מצאו חלקי גופות, לחיי אדם לא היה ערך, מי שהצליח להינצל מהסופה, סבל מפצעי קור נוראיים, שמנע מהם לצאת לעבוד.

 

בגולאגים היתה חלוןקה ברורה בין פושעים פליליים לבין אסירים פוליטיים, החיכוחים ביןם הקבוצות היו רבים, הפושעים היו ידועיםפ באכזריותם, באונס נשים,בגניבות, בשפתם הגסה, היו מכוסים בקעקועים.

 

המקומות שבחרו בהם לנו וסטאלין היו מקוצות מרוחקים במקומות קפואים כמו צפון סיביר, הדרכים היו שוממות ללא כבישיםפ וללא מקורות מזון. אך הם היו עשירים במחצבים ובמשאבים טבעיים. בדרך כלל הם היו בתוך ברית המועצות, אך גם היו במדינות אחרות  פולין, מונגוליה וצ'כוסלובקיה.

 

שומר שבמשמרתו נמלט אסיר היה הופך לאסיר, הגולאג שימש ככלי לדכוי בקנה מידה רחב.

 

גם אם האסיר הצליח להשתחרר הוטלו עליו מגבלות חמורות, נטרלו אותם במקומות עבודה רבים כמו כן נאסר עליהם להתגורר בערים גדולות.

תגובות  0  אהבו 

282
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

אליזבט הראשונה מלכת אנגליה ב-116
לפתור את כל הקונפליקטים באמצעות דיפלומטיה איפיין את רובהמלכות ששלטו בתקופות שונות מאד בהיסטוריה, אליזבט לא...
לקריאת הפוסט
הצעירה שברחה נגד כל הסיכויים מצפון קוריאה
שיאונמי פארק שנאמה בא"ם ריגשה עד דמעות את הקהל באולם ואת מליונחי הצופים שצפו בסרטון בבית. מעטים שהצליחו...
לקריאת הפוסט
רמאויות בעולם המדע
הפוליטיקה ועולם הפרסום אינם יכולים להתקיים בלי שקרים ובדיות, במדע אחד התחומים היחידם שהמטרה ה יא חקר...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה