מעמד האשה ביפן

יפן היא חברה מעמדית הבעיה היא המגדריות ןהמעמדות.
מעמד האשה ביפן

יפן עדיין נמצאת בפיגור מאחורי מדינות מתפתחות בקשר למעמד האשה.קיימיפ פערים חברתיים, ישנן חברות מסורתיות, מהגבר היפני מצופה לעבוד שעות ארוכות, ולאחר שעות העבודה עליו ל צאת עם עמיתיו או לקוחותיו לבר ולשתות עד השעותץ הקטנות של הלילה, הטיחפול בבית ובילדים נופל בלעדית על האשה.

יפן היא חברה מעמדית הבעיה היא המעמדות והמגדריות, השניים משתלבים זה בזה, ןקשה לדעת איפה עובר הקו המפריד.

 

ישנן תפישות עולם שמחזיקים בהם שנים ארוכות, השאלה היא למה אנשיםיוצרים עוד אנשים על אףשחייהם כה קשים.

 

בקשר לאפליה על רקע מיני, השלטונות מקלךים ראש בכל הקשור לפשעי מין באופן קיצונ י, ישנה קצת התקדמות משרדים נמנעים מהמדיניות הישנה,  שחייבה נשים להיות אחראיות על הכנת הקפה והתה. ולאט לאט מבינים גם הגברים שנוגעים הנשים וזורקים בדיחות מינ יות, וזה היום נקרא הטרדה מינית, בעיני החברה שבעבר זה נקרא "מיזמוז" שהוזכר כתחביב, נחשב עכשיו לפלילי.

 

כמעט כל המחוקקים ביפן הם גברים, כך שהדרך לקראת שוויון מגדרי, מבחינת החוק ישנה עוד דרך ארוכה.

 

המדינה אינה מרשה שיהיו שמות משפחה נפרדים לזוגות נשואים, מה שקשור גם בנושאי נשים וילדים תלויה בידיהם של מחוקקים, גבריםפ שאין להם מושג  עם איזה דברים מתמודדים נשים וילדים.

 

בקשר להפריה מתורמת זרע אנשים אשר נעיזרים בכך על מנת להכנס להריון נהפכים לחלק אשר הוא מחוץ למשפחה. יפן ידועה במיעוט הילודה, גם זה משפיע עלמעמדן של הנשים.

 

במשך שניחם רבות ליחדה, הורות, ועבודות בית דרשו הקרבה גדולה מצד הנשי, כיום יש להן יותר חופש כי מביאים מעט ילדים לעוןלם, זו לא הבחירה שהחברה רוצה, אבל זו עובדה שלנשים יש יותר חופש בחירה.

 

יפן ממוקמת במקום ה-121 מבין 153 מדינות בהקשר לשוויון מגדרי, ככלל זו חברה שמרנית, נשים מופלות לרעה במערכת הפטריכאלית שמתנהלת כמו דת.

נראה מבחוץ שיפן מסתדרת מבחינה כלכלית, אך שניחם של דפלציה דחקו צעירים לפינה, הם נאבקיםפ כל כך שאי אפשר לקרוא ליפן מדינה מפותחת.

 

כל אחת משלוש נשים עוברת ניתוח פלסטי, זה קשור להשפלה שעוברת אשה כאשר גבר לא חושק בה זה קוד חזק בחברה היפנית גם בקוריאנ ית, החזות החיצונית חשובה בתרבות היפנית.

 

ישנפ מקוןמות שמחייבים נ שים לנעול נעלי עקב כל היום, זה מקשה עליהן מאד, זו מדיניות סקסיסטית,ישנה תנוענ שמתנגדת לזה והיא נקראת "קוטו"

 

נשים בכל מקום בעולם נבחנות במבט הגברי בהתאם למראה החיצוני שלהן' מציאות זו מחלחלת לתודעתן מילדותן.אףאחת מהנשים היפניות איננה מסתירה את זה שעברה ניתוח פלסטי,להיף הן גיאות בזה, זה כמעט אות כבוד, זה אומר שיזמת שינו בעצמך כדי להיות האדם שאת רוצה להיות, בעיני רבים את נחשבת לשורדת.

 

הלחץ לקונפורמיות חזק בחברה היפנית, במיוחד כאשר זה מגיע למראה החיצוני,אין זה מפתיע שרוב היפניות לובשות את אותם הבגדים, יש להן אותן התסרוקות, והן מתאפרות באותה הצורה. ישנן נשים שרוצות לבלוט רבים מעריכים את האינדיוידואליות שלהן אך יפנים גדלים עם תחושה שעדיף לא למשוך תשומת לב, כי להיטמע בהמון זה נכון,

 

כך גם בקשר לדעתנות את לא יכולה להיות חכמה מדי או דעתנית מדי (זה רק ביפ]ן?) אם את רוצה להסתדר עם אנשים.הדרך הטוטבה ביותר לשרוד בעולם אם לא תאיימי על הבכירים ממ ך.

 

היפנים אינם מבינים שלאיניוידואליות יש תפקיד חשוב, ןלחינוך יש תפקיד גם בתפישה זו.

 

כל עוד גברים מניעים את הכלכלה ומחוקקים את החוקים (ביפן) נראה שנשים יצעדו קצת מאחור.

ידואליות שלהן 

 

תגובות  0  אהבו 

96
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

אליזבט הראשונה מלכת אנגליה ב-116
לפתור את כל הקונפליקטים באמצעות דיפלומטיה איפיין את רובהמלכות ששלטו בתקופות שונות מאד בהיסטוריה, אליזבט לא...
לקריאת הפוסט
הצעירה שברחה נגד כל הסיכויים מצפון קוריאה
שיאונמי פארק שנאמה בא"ם ריגשה עד דמעות את הקהל באולם ואת מליונחי הצופים שצפו בסרטון בבית. מעטים שהצליחו...
לקריאת הפוסט
רמאויות בעולם המדע
הפוליטיקה ועולם הפרסום אינם יכולים להתקיים בלי שקרים ובדיות, במדע אחד התחומים היחידם שהמטרה ה יא חקר...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה