לסרב כמעט לכל

ווארן באפט וביל גכייטס ה2 ברשימת עשירי עולם ידידים קרוביפ כבר 27 שנים,כאשר הם נפגשו בפעם הראשונה, המארחת אמו של גייטס ביקשה מכל הסועדים בשולחן מהו הגורם האחד החשוב ביותר להצלחתם,השניים שבנו את עצמם מהיסוד במו ידיהם ענו תשובה זהה בת מילה אחת מיקוד.אנשים מצלךיחים אומרים לא כמעט לכל דבר, הוא משפט שמייחסים לוורן באפט. אז במה כן להתמקד?
באופן מפתיע באפט מממקד 80% מזמנו בקריאה ובחשיבה, אפשר לחשוב שלמיליארדר כמוהו יש זמן עודף שאנשים הצריכים לעבוד כדי לגמור את החודש לא יכולים להרשות לעצמם. אבל מתברר שבאפט בילה את רוב זמנו בקריאה ובחשיבה מאז שהיה סטודנט, הזמן העודף שיש לו היום הוא תוצאה של המעשים שעשה בעבר.
כיום שומר באפט בקנאות על זמנו כדי להמשיחך ולהקדיש את רוב זמנו לקריאה ולחשיבה. איך הוא מסלק הסחות דעת מהמטרה שקבע לעצמו? באפט פיתח אסטרטגיה מיוחדת ךתיעדוףזמן שונה מזו של רוב המנכ"לים בעולם העסקים, ןגייטס מודה שהוא למד ממנו. הוא אינו מדבר עם אנליסטים, מתראיין לעיתים רחוקות לתקשורת, אינו משתתף באירועים עסקיים, משתתף לעיתים רחוקות בחברה שלו, ומתגורר כמעט כל חייו מחוץ לעיר ניורק באומהה שבנברסקה.
בתוך הזמן שבאפט מפנה לעצמו הוא מתעדגף בקפדנות רבהאת המשימות שלו,לפי פרסומים בתקשורת, באפט לימד את הטייס הפרטי שלו , מייקל פלינט איך לתעדף משימות כפי שהוא עצמו עושה. תעין רשימה של 25 מטרות שאתה רוצה להשיג, מתוכן תבחר את 5 החשובות ביותר, מה עושים עם 20 הנותרות? מוחקים אותן לגמרי מרשימת המשימות, או בניסוח שלך באפט משאירים אותם ברשימה שהכותרת שלה היא להימנע מלהתייחס אליהן בכל מחיר.
באפט גם מתעדף את האנשים שאיתם הוא מוכן לךעבןד, הוא עובד רק עם מנכל"ים שהוא נותן בהם אמון. כאלה שמראים תוצאות טובות בעבודתם, ושהוא רואה את עצמו עובד איתם לאורך עשורים.
כתוצאה מכך וויתר באפט על רכישה של חברות רבות שנראו אטרקטיביות מבחינה פינמנסית כי הוא לא בטח במנכ"לים שלהם.בחברות שהוא כן רוכש הוא נותן אמון במנכ"לים ולא מנהל אותן באופן פעיל.
