מוטקה > בלוגים > חיים בטוב.... > טחינה בעד או נגד...

טחינה בעד או נגד...

טחינה  בעד או נגד...

שבת שלום,

טחינה, היא למעשה תוצר של טחינת זרעוני סומסום,לכלל האנושות תמיד טוב יותר בריא ומזין לאכול טחינה מסומסום מלא, וכמובן אם הוא מונבט אז עוד הרבה יתרונות תזונתיים, שהם מעבר לשומן יתקבלו בברכה על ידי תאי הגוף שלנו.

אז תקפידו בפעם הבאה לרכוש טחינה מסומסום מלא ומונבט.

איך מכינים טחינה. טחינה באיכות גבוהה מאוד טעימה כשהיא גולמית ללא צורך בהכנה, ניתן לערבב אותה עם סילאן( הקפידו לבדוק שלא הוסף לו סוכר,ויש הרבה סילאן בשוק עם סוכר) מערבבי יחד ואוכלים,זה מאכל שאבי המנוח היה נוהג לאכול בשבת בבוקר.. טעם של חלווה מאיכות גבוהה.

הכנת טחינה קלאסית:

לערבב טחינה עם מיים קרים מאוד.

להוסיף מיץ מלימון אחד, טיפה מלח ,ופטרוזיליה קצוצה, אפשר שן שום לאוהבי השום( שיש לו יכולות ריפוי יוצאות דופן, ואת הריח שלו ניתן לנטרל ע"י לעיסת פטרוזיליה או קפה שחור האבקה). מערבבים עד לקבלת המרקם הרצוי.

אני גם משתמשת בטחינה כשאני מכינה ריבועי גרנולה לאחרי ספורט, טחינה לטבעונים גם יכולה להיות החומר המחבר בעוגות במקום ביצה. בתיאבון.

שבוע טוב.. מצרפת כתבה מתוך מגזין eatwell שווה קריאה. תהנו...שווה להיות מנוי שלהם במייל...

"לעבור את גיל המעבר בשלום"

גיל המעבר מתאפיין בשינויים פיזיולוגיים, רגשיים ונפשיים, המתרחשים על רקע הירידה הניכרת ברמות הורמון המין הנשי - אסטרוגן - בגוף. כ- 70% מהנשים בעולם המערבי סובלות מתסמיני גיל המעבר, הנמשכים בממוצע כ- 5 שנים. 

התסמינים שונים ברמת הקושי / הסבל מאישה לאישה ואלו העיקריים שבהם:

גלי חום (בעיקר בשעות אחה"צ והלילה), עליה במשקל, ירידה משמעותית בספיגת הסידן ובעקבות כך ירידה בצפיפות העצם, דלקות חוזרות בדרכי השתן, עליה בלחץ הדם וברמות הכולסטרול, מחלות לב וכלי דם, יובש ואגינלי וירידה בחשק המיני, ירידה בזיכרון, עייפות ושינויים במצב הרוח (דיכאון, הפרעות שינה וחרדה), נשירת שיער, כאבי ראש, אקנה, שיעור בפנים ושינויים בזהות האישית והנשית.

הנטורופתיה חותרת למיתון חוסר האיזון ההורמונאלי הקיצוני, האופייני לגיל המעבר, ומתוך כך להטבה משמעותית ואף להעלמת התסמינים שהוזכרו לעיל. כלי הטיפול העיקריים, המשמשים להטבת המצב ולאיזונו, הנם ייעוץ תזונתי, תוספי מזון וצמחי מרפא.

הייעוץ התזונתי כולל הנחיות מפורטות לצריכת מזונות המפחיתים משמעותית את תסמיני גיל המעבר ולהימנעות ממזונות המגבירים אותם. תוספי המזון וצמחי המרפא מטפלים בחסרים הנוצרים בגוף בעקבות השינויים הפיזיולוגיים הרבים והמהירים המאפיינים תקופת חיים זו. הם מסייעים לוויסות ההורמונאלי, להפחתת גלי החום, לשיפור רמות האנרגיה, להעלאת המורל ולחיזוק מנגנוני ההסתגלות של הגוף ומותאמים לכל מטופלת באופן אישי על פי מצבה וצרכיה.
 
כלי טיפול רלוונטיים נוספים הנם: פרחי באך - התורמים לייצוב הפן הנפשי-רגשי, טיפולי מגע - המשמשים להנעה, וויסות הורמונאלי הרגעה וחיבור אל הגוף וטכניקות גוף-נפש כגון נשימות, מדיטציה ודמיון מודרך.
נשים, הסובלות מהתסמינים הבלתי נעימים של גיל המעבר, עשויות לחוש הקלה משמעותית אם יאמצו אתההמלצות התזונתיות וההתנהגותיות הבאות או לפחות את חלקן:

צריכת פיטואסטרוגנים- מומלץ להעשיר את התזונה בפיטואסטרוגנים, שהם הורמונים צמחיים דמויי אסטרוגן, המצויים בעיקר בפולי סויה ובמוצרי הסויה השונים כגון: חלב סויה, טופו, מיסו, טמפה וכן, בלחמים המועשרים בקמח סויה. צריכת סויה ומוצריה על ידי נשים לאחר הפסקת הווסת הנה בטוחה, בתנאי שאין היסטוריה של סרטן השד או אלרגיה לסויה.

העשרת התזונה בסידן- בגיל זה, כאמור, גובר הסיכון לאוסטאופורוזיס (דלדול במסת העצם) ועל כן מומלץ לצרוך כ- 1200 מ"ג סידן ביום. אפשר להיעזר בתוסף או / ו להעשיר את התזונה במזונות עתירי סידן. כדאי להעדיף מזונות, כגון: טחינה מלאה ושקדים על פני חלב ומוצריו, המכילים אמנם סידן, אך מכילים גם זרחן המפריע לספיגת הסידן. בנוסף, מוצרי חלב נוטים גם להגביר את גלי החום. לגבי מזונות המועשרים בסידן, כדאי לשים לב האם מדובר בסידן הנספג היטב בגוף. במקרים רבים, ספיגת הסידן מהמזון המועשר אינה אופטימלית, ועל כן הוא אינו מגיע ליעדו (שוקע בכלי הדם ובכליות וחוסם אותם). 

אכילת מזונות מלאים- מזונות כגון: לחם מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, כוסמת, קינואה, שיפון, חיטה מלאה, קטניות ועוד מספקים ויטמינים (בעיקר ממשפחת ויטמיני B), מינרלים, סיבים תזונתיים וחומצות שומן חיוניות. מומלץ להימנע ממזונות מעובדים ומתועשים, שהנם בעלי ערך תזונתי מופחת ומכילים על פי רוב, תוספים כימיים המזיקים לבריאות. 

הפחתת חלבון מהחי- יש להמעיט באכילת בשרים ובמיוחד בשרים צלויים על האש ולצרוך במקומם ביצה אורגנית אחת ליום, דגים העשירים בחומצת שומן אומגה 3 החשובה לייצור הורמונים, מניעת דלקות ושמירה על גמישות העור  וסרדינים העשירים בסידן. במקרה של אנמיה כדאי לצרוך בשר הודו אורגני לא שמן.

העשרת התזונה בשומנים בלתי רוויים- כדאי להימנע ממאכלים המכילים שומנים רוויים וחומצות שומן טרנס (מרגרינה) המחמירים את התסמינים. רצוי לאכול טחינה מסומסום מלא, אבוקדו, שקדים, אגוזים, שמן זית מכבישה קרה, זרעי פשתן (1-2 כפות ליום) המכילים פיטואסטרוגנים ואומגה 3 הידועה כאנטי דלקתית, זרעי שומשום שחור, גרעיני חמניות ונבט חיטה, העשיר בויטמין E ופועל כנוגד חמצון ולכן מגן על הלב וכלי הדם ומסייע בשמירה על העור.

פירות וירקות- הנם מקור חשוב לויטמינים, למינרלים ולסיבים תזונתיים. הם תורמים לתחושת השובע וצריכה קבועה שלהם מסייעת במניעת התפתחות של כמה סוגי סרטן. המומלצים ביותר הנם: תפוחים (בעיקר ירוקים), אבטיח, מלון, חמוציות, אוכמניות, שזיפים, לימון, מלפפון, קולורבי, סלרי (עשיר מאוד בסידן), חסה, אספרגוס, ברוקולי, שעועית ירוקה, שומר, נבטים ופטרוזיליה.

הקפדה על צריכת נוזלים- מומלץ להקפיד על שתייה נאותה ולהעשיר את התזונה במזונות בעלי תכולת מים גדולה, כגון: ירקות, מרקים ודייסות.

הפחתת מזונות ותבלינים חריפים- מומלץ להימנע או להפחית מזונות ותבלינים חריפים ומחממים היכולים להביא להחרפה בגלי החום, כגון: סחוג, פלפל שחור, פלפל אדום חריף, צ'ילי, חילבה, הל, קארי, ג'ינגר, חרדל, ציפורן, רוזמרין, עלי דפנה, קינמון ושום. 

הימנעות מאלכוהול, קפאין, סוכרים ועישון- כדאי במיוחד להימנע או לכל הפחות לצמצם, עד כמה שניתן, את צריכת האלכוהול, הקפאין (קפה, תה רגיל, קקאו, שוקולד, משקאות מוגזים כגון קולה ומשקאות אנרגיה) והסוכרים, המגבירים כולם את גלי החום. העישון – בנוסף לשאר נזקיו הבריאותיים - גורם גם להקדמת גיל המעבר ולהחרפת התסמינים האופייניים לגיל זה. 

פעילות גופנית- מומלץ לבצע פעילות גופנית סדירה, המעודדת את בניית העצם ומסייעת לשמור על משקל תקין, מקלה על המתח וגורמת לייצור אנדורפינים (חומרים דמויי מורפין) המשפרים את מצב הרוח.

תגובות  4  אהבו 

2307

 

יופי~תודות

ואם רוצים עוד יותר להישתבח

ליבחור את הטחינה בצינצנת! וטחון ידני!

מנועה מלפרסם...אך ישנה 'אחת כזו חיפאית' שחבל''ז

 

***הקלידו בגוגל,,,עוגיות טחינה,,

תקבלו,,,מגוון של עוגיות בריאות,,,,

טעימות,,,

לאורית האלה,

תודה על העצות הטובות ועל ההפנייה לאותו האתר .אכנס אליו בהחלט.

הצלחת מקסימה . . . 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

אביב בפתח וממש ממש אין צורך להכנס למתח...
מה אפשר לעשות עם כל ההזהרות ותוכניות טלוויזיה מפחידות, והכל סביב האוכל הלא מועיל שאנחנו מכניסים לתוך הגוף המקודש שלנו?לא ממש ברור לי מדוע ברכב אנחנו מקפידים להכניס רק דלק שמתאים לו, ומכניסים את...
לקריאת הפוסט
מתכון טבעוני ובריא לממתק שוקולד מפנק -מומלץ לחורף קרירר
לקקאו תכונות וערכים תזונתיים רבים,אגוז הקקאו- מזון האליםחדשות טובות לכול אוהבי השוקולד וחובבי משקה הקקאו:מהיום הוכח כי השוקולד בריא לנווכי הוא בעל יתרונות אמיתיים לבריאותינו.מוצאו של אגוז...
לקריאת הפוסט
נשים יקרות ואהובות זה בשבילכן לבריאות הנפש
נשים מבוגרות!!!! זה נפלא
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה