רבותי ההיסטוריה חוזרת
אירופה
מוֹחָה אֶת שְׂפָתֶיהָ מִשֻּׁמָּן בִּשְׂבִיעוּת רָצוֹן,
מְחַיֶּכֶת בְּבִטָּחוֹן אֶל הֶעָתִיד
וּמַטִּיפָה טִפּוֹת מוּסָר נוֹצְרִי תָּפֵל
אֶל כּוֹסוֹ שֶׁל הַיְּהוּדִי.
צִבְעוֹנִית מִצְּבִיעוּת הִיא מְחַיֶּכֶת
אֶל אֵלֶּה הַמְּאַיְּמִים לְכָבְשָׁהּ
אֵירוֹפָּה הַמְּדֻשֶּׁנֶת – עוּרִי, עוּרִי
הָסִיטִי מַבָּטֵךְ לְאָחוֹר.
רְאִי שָׁם מַה צוֹפֵן לָךְ הֶעָתִיד,
מֻסְלְמִים עָלַיִךְ תְּמִימוֹנֶת וְטִפְּשָׁה.
הָכִינִי צְעִיפַיִךְ לִרְעָלוֹת
יֵשׁוּעַ הַיְהוּדִי מְצַפֶּה
לִסְטִירַת הַלֶּחִי
שֶׁתִּסָּטֵר עַל לֶחְיֵךְ:
הוּא רוֹאֶה בָּהּ עֹנֶשׁ
עַל כָּל שֶׁעוֹלַלְתְּ לְעַמּוֹ.
וְאַתְּ עִוֶּרֶת מִתַּעֲנוּגוֹת הָהוֹוֶה
תַּגִּישִׁי אֶת לֶחְיֵךְ הַשְּׁנִיָּה – לַסּוֹטְרִים.
נורית שושני 12.11.15
תזכורת מימים רחוקים
התפשטות עות'מאנים לאירופה החלה באמצע המאה ה- 14 - הם הורשו להתיישב בגליפולי.
תוך תקופה קצרה, האימפריה הביזנטית נותקה מבעלי בריתה בבלקן ובמערב אירופה.
האימפריה הביזנטית הכירה בשליטה עות'מאנית באסיה הקטנה.
במהלך המחצית השנייה של המאה ה-14 התפשטו העות'מאנים לכיוון בולגריה וסרביה. בקרב קוסובו המכריע שהתחולל בשנת 1389 הובסו הסרבים ולמעשה איבדו את עצמאותם.
העות'מאנים כבשו את כל מדינות הבלקן וסיימו את מסע הכיבוש באזור תוך השתלטות על קונסטנטינופול בשנת 1453.
העות'מאנים פלשו גם להונגריה, אך הכוחות ההונגרים בראשות המלך שטפן החמישי הצליחו לשמור על עצמאות המדינה.
העות'מאנים המשיכו בהתקדמות לעבר המערב בתקופת סולימאן הראשון. בלגרד נכבשה בשנת 1521, רוב שטחי הונגריה הועברו לשליטה עות'מאנית ובשנת 1529 הם הגיעו לפאתי וינה.
לאחר מספר מערכות צבאיות, הכיר פרדיננד הראשון, קיסר האימפריה הרומית הקדושה, בשליטה עות'מאנית על הונגריה. חלקים של הונגריה היו תחת השליטה העות'מאנית במשך 150 שנים (עד לשנת 1718) גם רומניה ובוסניה נכבשו ע"י העות'מאנים. (פרטים מתוך הויקיפדיה)
אירופה הצבועה. נורית.
שיר כואב. כל מילה חקוקה בסלע.
סוף שבוע שקט. נורית היקרה.
אירופה אינה מוחה את שפתיה בשומן ואינה שמחה. אירופה היום טובעת בקשיים כלכליים וכמה ממדינות אירופה קורסות ועומדות בפני פשיטת רגל. . איני יודע מה מחזיק את איר...
אירופה אינה מוחה את שפתיה בשומן ואינה שמחה. אירופה היום טובעת בקשיים כלכליים וכמה ממדינות אירופה קורסות ועומדות בפני פשיטת רגל. . איני יודע מה מחזיק את אירופה כאיחוד. לבטח לא יוון וספרד ופורטוגל ואירלנד שכלכלתן באדמה כשחלקן שוקעות באבטלה של למעלה מ25%. גם לא התרבות ששונה בין המדינות ולעיתים היא קיצונית . תלוי באיזו מדינות מדובר ועד היכן שינו המוסלמים את אופיה של אותה מדינה. מה שמחזיק את אירופה מאוחדים וגם זה בערבון מוגבל, היא גרמניה החרוצה ששם יש משמעות לעבודה. שם עובדים ומיצרים והם צריכים את שוק הקונים של שכנותיה ולכן הם נותנים למדינות השוקעות חבל הצלה בדמות הזרמה של מיליארדי יורו. . אז אירופה לא מלקקת שומן . היא מלקקת את פצעיה . ראיתי סירטון עם תמונות מערי צרפת היפיפיות ונחרדתי. הבתים נראים כמו בשכונות הסלאמס במדינות העולם השלישי. מרסיי היא למעשה מוסלמית וזו השפה שנישמעת ברחובות. .
זו אירופה ההולכת ונעלמת בתוך ים הפליטים המוסלמים. זו אירופה שאיבדה את הזוהר שראינו בסרטים. זו אירופה שצריכה לשלם מס שפתיים כי הקונים הם בעיקר מוסלמים והם גם הכוח האלקטוראלי שצריך ללקק לו את הישבנים. אז החלטה להחליט עוד החלטה אנטי ישראלית היא עוד ליקוק תחת לאיסלם הכובש.
רבים אינם יודעים על הכיבושים של האיסלם ב1400 השנים האחרונות. הם לא יודעים מפני שהכיבושים האלה אינם מוזכרים בסיפרי ההיסטוריה. כיבושים שקטים שבהם כבשו המוסלמים מדינות רבות והטמיעו בהן את דת האיסלם. . כך צמחה הדת שמונה כיום כרבע מאוכלוסיית העולם.
האימפריה העותומנית שלטה בין היתר על המיזרח התיכון ועל ארץ ישראל מעל 400 שנה עד שנפלה במלחמת העולם הראשונה. היא נפלה משום שזו טיבען של אימפריות להתפרק כאשר העמים רוצים להשתחרר מהן. כך נפלה גם האימפריה הבריטית הזכורה לנו לשימצה.. וזה כבר סיפור ארוך וחשוב בהיסטוריה שלנו. סיפור חלוקת המיזרח התיכון בין השבטים שישבו באיזור ויצירת מדינות באיזורים גאוגרפים שכללו שבטים בעלי תרבויות שונות . יצרו את עירק ,סוריה, סעודיה ועוד. מה שנוגע לנו שבחלוקה הזו הקצו לנו שטח להקמת הבית היהודי. השטח הזה היה ארץ ישראל ההיסטורית בהחלטה של חבר הלאומים שהתקיימה בסן רמו לאחר מלחמת העולם הראשונה. חשוב לקרוא על הנושא. כיצג גנבו לנו את הבית היהודי.
העלאת נושא חשוב הנוגע לאימפריה העותומנית. הוא חשוב מאחר והיינו צריכים להנות ממדינה בחלוקת האזור למדינות. אולם האם הייתה זו שאלה של הזהב השחור שבעטיה הפרו הבריטים את החלטת חבר הלאומים ? כן, הנפט היה חשוב יותר מהדם היהודי. הם פשוט תלשו את חלקו הארי של השטח שיועד לנו ומסרו אותו לשבטים הבדווים שישבו במידבריות עבר הירדן עליו הקימו את הממלכה האשמית טרנס ג'ורדאן.. יש כאן חומר רב למחשבה מה שוות החלטות האומות המאוחדות שהרי חבר הלאומים היה האו"ם של אותה תקופה וההחלטות שקיבל היה להן תוקף מישפטי שהופר ביד גסה על יד האימריה הבריטית.
אסור לשכוח את העובדות כאשר מדברים על כיבושים והתנחלויות .