שבוע שעבר הייתי בתערוכה בחולון במוזיאון העיצוב

חיימה חיון, מעצב העל הספרדי, אחד מעשרת המעצבים המובילים בעולם, חוזר למוזיאון העיצוב חולון עם תערוכת יחיד רחבת היקף, כחמש שנים לאחר שנשא דברים באירוע הפתיחה ב-2010.
התערוכהFuntastico , שנוצרה עבור אוסף מוזיאון חרונינגר בהולנד בשנת 2014, מציגה מגוון רחב מעבודותיו של חיון, מהמעצבים המובילים בעולם בעשור האחרון. בתערוכה יוצגו פריטים מסחריים לצד מייצבים אומנותיים, הנעים על קו התפר שבין עיצוב לאמנות, פנטזיה ומציאות. כולם כאחד משקפים את סגנונו הייחודי של חיון.
חיון יצר במיוחד לתערוכה פרויקט חדש בחשיפה בינלאומית : פני מראה (2015) . מראת קיר בקנה מידה גדול, המאזכרת מסיכות ענק פרימיטיביות. המסיכה, אותה יצר חיון בעבודת שיבוץ באבן קיסר, כתרומה לאוסף הקבע של המוזיאון, מייצרת מרקמים ותחושות שונים כאילו הייתה מסכת פסיפס עתיק. העבודה מהווה מבחינתו "מראה של ההיסטוריה". לדבריו, "כל התרבויות, מהעמים העתיקים במזרח התיכון ועד לאצטקים באמריקה, עשו שימוש במסכות, וכל מסיכה מספרת סיפור. מאוד רציתי ליצור מסיכה המייצגת דמויות מהקוסמוס שלי, כזו שמשלבת פנטזיה ואיזו משחקיות קלילה, עם עבודת אמנות ואיכות".
חיימה חיון נולד במדריד בשנת 1974. ב-1997, עם סיום לימודי עיצוב תעשייתי במדריד ובפריז, הוא הצטרף ל-Fabrica, מרכז המחקר של חברת בנטון, שם ניהל את המחלקה לעיצוב עד שנת 2003. ב-2000 הקים חיון את הסטודיו שלו וב2003 פרץ לזירה הבינלאומית עם המיצב Mediterranean Digital Baroque.
חיון חתום בין היתר על עיצובים לחברות גדולות כמו קוקה־קולה, אדידס ונעלי קמפר, וכן למותגי עיצוב בוטיקיים יותר, כמו יצרנית הקריסטל הצרפתית Baccarat, חברת כלי הפורצלן היפנית Choemon וחברת הקרמיקה האיטלקיתBosa .
מגזינים נחשבים בעיצוב ובאמנות מסקרים את עבודותיו בקביעות ואף הכתירו אותו בשלל תארים לאורך השנים האחרונות. המגזינים Time ו- Wallpaperכללו את חיון ברשימת מאה היוצרים החשובים והמשפיעים של זמננו.
התערוכה במוזיאון העיצוב חולון משקפת עשור בעבודותיו של חיימה חיון. Funtastico היא הזדמנות יוצאת דופן לצלול לעולמות הפנטזיה אותם הוא יוצר: מוצרים, רהיטים, פריטי עיצוב פנים, ספרי סקיצות, רישומים וציורים פרי מכחולו, ומשחק שחמט ענק ממדים, המוצגים בתערוכה מדגישים את הממדים הפנטסטיים, ההומוריסטיים, ה-פּוֹפּיים והקיטשיים בעבודותיו של חיון.
התרנגולת הירוקה (The Green Chicken, 2006-2013): באובייקט הירוק ומתנדנד זה מציג חיון את הציפור הנפוצה כאובייקט סנסציוני ע"י הגדלת מאפייניו וממדיו והופך אותו ליצירה מודרנית המשלבת שני דימויים פסלי פרשים וסוס נדנדה לכדי דימוי אחד. מעניין לציין שהתרנגולת הירוקה, שנוצרה בהזמנת הגלריסטית פרל לאם משנחאי, תואמת את קישוטי הגגות הסינים המסורתיים: שורה של חיות מיתולוגיות מוצבת לעתים קרובות בשולי הגגות המגולפים, כאשר החיה האחרונה רוכבת כמעט תמיד על תרנגולת.
סט שחמט בגודל אדם (The Tournament, 2009) בהשראת קרב טרפלגר אותו יצר וצבע חיון בעבודת יד עבור פסטיבל העיצוב של לונדון, 2009. מה שהצית את דמיונו של חיון היה הגילוי שכיכר טרפלגר קרויה על שם הקרב הימי שבו לחם הצי הבריטי תחת פיקודו של האדמירל נלסון נגד ברית ספרדית-צרפתית. הבריטים חבו במידה רבה את ניצחונם לאסטרטגיה מסוימת, שהזכירה לחיון טקטיקה של משחק שח. הוא עיבד אייקונים וסמלים שונים של התרבות הבריטית לכלי השח, כולל מגדליה וכיפותיה של לונדון. אחר כך הוסיף על אלה מוטיבים ופרטים נוספים, כמו מלך שמחליק על קליפת בננה.
Mediterranean Digital Baroque, 2003, המיצב העצמאי הראשון שיצר חיון בקנה מידה גדול. המיצב, בהזמנתו של הגלריסט דיוויד גיל, כולל קקטוסים, חזירים וציפורים, מעורר מחשבות על גינה או על נוף. זהו זיכרון קפוא של ביקור בגן קקטוסים באי לנזרוטה. הרישומים משקפים את הקוסמולוגיה האישית של חיון, וגדושים בדיחות ופרטים, יחד עם השפעות ברורות מההיסטוריה של האמנות הספרדית, כמו הסוריאליזם ופיקאסו. לפי חיון זו מעין "בראשית", שבמקרה זה עוסקת ביצירתיות, קקטוסים וחזירים ועלילות שופעות מאבקים, אהבה וגאולה.
ב-Mon Cirque, 2006, בורא חיון מחדש את עולם הקרקס כעולם של פנטזיה בו מתרחשים אירועים בלתי צפויים. זהו ייצוג של עולם סוריאליסטי שחפצים שונים מתעוררים בו לחיים: כדים מתגלים כיצורים חיים, והשולחן מרובה הרגליים כאילו רוקד. בחדר יש גם ליצן. חיון יצר את כל החפצים באופן ידני ללא שימוש בתבניות. זו גם אחת הסדרות הראשונות שתורגמו לגרסה מסחרית. הרוכשים יכולים אפילו לבחור רגליים לפי טעמם, כך שכל שולחן הוא ייחודי.
אני חייבת להשתמש בחלק מהדברים האלו בעיצוב הבית שלי.
תודה רבה.
עיצוב פליירים
עיצוב פוסטרים
סטודיו לעיצוב ומיתוג
http://wp.me/p1Kg5O-9JD