יום האישה הבינלאומי

בוקר טוב וברכות לכולם ביום זה.
מן הראוי שהיום הזה יהיה בכל יום וכי שיוויון בין המינים יתקיים - פשוט יתקיים, מפני שכל בני האדם שווים הם.
יום האישה הבינלאומי מצוין בעולם כולו בתאריך ה-8 במארס. יום זה מוקדש לציון הישגיהן של הנשים בעולם בתחומים שונים ולזכרן של הנשים בכל רחבי העולם, אשר לחמו בעבר למען השגת שיווין זכויות ולמען נשים אשר נלחמות בהווה. כמו כן, מציינים ביום זה את תרומתן של הנשים למען חיזוק השלום בעולם והבטחת ביטחונו.
הרקע ליום האישה - ב-8 במארס 1857, פתחו מאות של פועלות במפעלי טקסטיל בניו-יורק בשביתה ובמחאה על תנאי העסקתן שכללו, בין השאר, עבודה של שעות ארוכות בשכר נמוך. הרושם שהותירו אחריהן נשים אלו היה כה עז, עד שהוחלט למסד את היום זה ולציינו בעולם כולו.
כך הפך התאריך ה-8 במארס ליום בו נשים ערכו מחאות על זכויותיהן מול זכויות הגברים במדינתן. ב- 1908 צעדו אלפי נשים ברחובות ניו-יורק בדרישה לשכר טוב יותר וזכות הצבעה. ב- 1910 נערך בקופנהגן כינוס נשים בינלאומי. ב-1911 צוין יום האישה הבינלאומי במדינות שוויץ, גרמניה, אוסטריה ודנמרק.
בחודש דצמבר 1977, החליטה האסיפה הכללית של האומות המאוחדות לאמץ את ה-8 במארס כיום המוקדש לציון זכויות האישה ולשלום עולמי.
אמנם המודעות לשוויון זכויות לנשים הולכת וגדלה בשנים האחרונות, אך מדד השוויון המגדרי, המשווה את מעמד האישה בישראל למעמד האשה בעולם ולמצבן בשנים קודמות, מראה כי מגמת השיפור אינה אחידה וכי הפער המגדרי נותר בעיקרו יציב.
אחד הגורמים העיקריים לכך הוא עומק הפער בשוק העבודה, הכולל פערים בשכר, באחוזי המשרה ובסגרגציה התעסוקתית.
פער נוסף אשר נשמר יציב לאורך השנים הוא במדד העוצמה, ולראייה מספר הנשים בקרב חברי הכנסת, הממשלה, ורשויות מקומיות.
המימד היחידי שהצטמצם באופן משמעותי מאז 2004 הוא ממד ההשכלה:
על פי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בשנת תשע"א 56.3% מהסטודנטים בישראל היו נשים, ובאופן כללי נשים היוו את הרוב בכל התארים: 55.9% נשים בתואר ראשון, 58.6% מהסטודנטים לתואר שני, ו-52.4% מהסטודנטים לתואר שלישי. בנוסף, הסטודנטיות צעירות יותר מהסטודנטים, והגיל הממוצע בתואר ראשון עומד על 24.6 לעומת 26.2. גם בקרב המגזר הערבי בארץ נשים בהשכלה גבוהה היוו את הרוב, ושיעורן נע בין 64% ל-67%.
אולם גם זה אינו מבטיח עבודה לנשים!.
חשוב להבין כי אם שכר עבודתן של הנשים נמוך בגיל פרישה תהיה ההכנסה שלהן נמוכה יותר גם כן. אלה הנתונים המופיעים כיום.
ובנימה אישית חייכנית ...הרי הגברים לא יכולים להסתדר בלי נשים...נכון?...גם להיפך! ומכאן צריך שיהיה שיוויון!