ככה עושים אצלנו קבב

יש על מדף ספרי הבישול שלי 3 ספרים דומים.בישול ערבי ארץ-ישראליטחינה - נענע - צנובר - כבשבישול ערבי גלילירוב המתכונים דומים, שהרי בבישול ערבי עסקינן, הוסף או החסר מצרך זה או אחר.אתם ודאי שואלים, אז למה לך שלושה ספרים דומים?אז זהו, שקיבלתי אותם ככה "בקשיש", בלי כסף.אז אני לא אקח? :-) "שונא מתנות יחיה", אומרים ואני אומרת "אוהב מתנות יחיה" רק עם הרבה יותר אפשרויות............ :-)אני חולה על קבב בכל צורה שיש, הנה המתכון הסופי שהוא ערבוב הלקוח משלושת הספרים דלעיל בתוספת טאץ` אישי משלי.1/2 ק"ג צואר טחון 1/3 כוס סולת1 ביצה1 כף קטשופ חריף2 בצלים קצוצים1 חב` פטרוזיליה קצוצה דק4 גבעולים בצל ירוק חתוך גסמלח, פלפל, תבלין קציצות*תבלין היקורי (ראה מטה)צנוברים - אופציונלי
***המהדרין יוסיפו רבע כוס מי סודה מכניסים את כל המצרכים לקערה ומערבבים היטב. יוצרים מהבשרקציצות מאורכות, מניחים על מגש ומכניסים למקרר למספר שעות.חוסאם עבאס ממסעדת "אלבאבור" אומר כי על מנת שהקבבים לא יתפוררו בזמן הטיגון יש לקרר אותם היטב.מטגנים במחבת או צולים על האש, 7 דקות בערך מכל צד. להיזהר שהקציצה לא תישרף.תבלין היקורי - תבלין המוסיף טעם מעושן לבשר. מגיע באבקה ובמשחה. את האבקה יש לערבב עם תערובת הבשר ואת המשחה יש למרוח על קציצות הקבב תוך כדי הטיגון.