סמל ומודעות.

הסמל בא להרחיב את המודעות שלנו, למשוך את תשומת לבנו, אך זאת דווקא ע"י עקיפת המודעות "הרגילה" שלנו.
נשמע מוזר? פרדוקסלי? - נכון. הסמל אינו כפוף לכללי ההגיון. אם אכן היה כפוף לצורת החשיבה הרגילה שלנו – לא היה ממלא את ייעודו. זוכרים מה ייעודו – לאתגר את הרוח, להכניס מימד שלא היה קיים קודם מול עיני רוחנו. לכן הוא דווקא אמור להפתיע, לחרוג, למשוך את העין והלב, להקסים, להפנט.
אם היה 'נורמלי', 'הגיוני', כפוף לחוקי הסיבתיות (כמו התופעות המדעיות) – היינו אומרים: "נחמד", או "מעניין", או "חשוב מאוד", וממשיכים בדרכנו הרגילה, בדיוק כמו לפני שפגשנו את הסמל. אך הסמל אמור לחדור לתוך קיומנו, לעורר בנו משהו רדום, לשנות אצלנו משהו, לקדם את מצבנו הרוחני. לשם כך הוא חייב להיות שונה. כזה שיעצור את ההתנהלות המעגלית האינסופית הסיזיפית שלנו בתוך המוכר והידוע שיצרנו לעצמנו, ויגרום לנו לומר: רגע, מה פספסנו פה?
כמובן שדבריך הגיוניים.יחד עם זאת,לדעתי,חייב להיות איזשהו קשר הגיוני בין הסמל למסומלנניח שלחנות מסויימת בקניון קוראים "הנשר"באנגלית..אז הנשר מופיע בסמל ארה"ב והשם באנגלית,אז אולי הקשר הוא שבחנות זו יש מוצרים של ארה"ב
אבל זה גם קשור לתרבות,כי אם ליהודי אומרים '"כמו גוזלים על כנפי נשרים"זה מייד מזכיר לו את הבטחות ה' יגן על שבי ציון \כלומר הנשר כאן יסמל הגנה,לעומת זאת,בספרות הארופאית,ישנם סיפורים על נשר שחוטף ילדים מהערישה בשדה,אז שם הנשר יסמל את האכזר,הטורףזה בעצם די קרוב למה שאתה כתבת.אני רק הירחבתי מעט.