מוטקה > בלוגים > הבלוג של ששת שצ > סלט שורשים גרעיני רימון אדום חמוציות ואגוזי מלך מסוכרים בויניגרט הדרים
סלט שורשים גרעיני רימון אדום חמוציות ואגוזי מלך מסוכרים בויניגרט הדרים
באדיבות השף סהר רפאל מסעדת כרמים וכדיתא

באדיבות השף סהר רפאל מסעדת כרמים וכדיתא
2 יח גזר
1 צנון או 4 יח צנונית
2 יח קולורבי
1 שורש פטרוזיליה
1 בצל סגול קטן
1 שומר
חופן עלי רוקט
1 רימון
חופן אגוזי מלך
3 כפות סוכר
2 כפות מים
לרוטב
רבע כוס רכז תפוזים
2 כפות שמן זית
חצי לימון סחוט
2 ענפי תימין מעולעלים
קורט מלח גס
קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
את הגזר הקולורבי השורש פטרוזיליה הצנונית השומר והבצל סגול אנו קולפים וחותכים לרצועות דקיקות (ג'ולייאנים) ומניחים בקערת ערבוב מוסיפים את עלי הרוקט וגרעיני הרימון משאירים כ 2 כפות רימונים בצד
אגוזי מלך מקורמלים – מחממים במחבת את המים והסוכר ביחד מוסיפים את האגוזים מערבבים היטב ומסירים מהאש לצלחת ומקררים
רוטב-בקערת ערבוב בוזקים את הרכז תפוזים שמן זית לימון סחוט מוסיפים את התימין המלח והפלפל ומערבבים היטב עד התחברות הטעמים לקערה שבה מונחים הירקות מוסיפים את אגוזי המלך ורוטב ההדרים מערבבים היטב ומגישים ומעל הכול מפזרים חופן נוסף של גרעיני רימון ניתן להחליף את אגוזי המלך המקורמלים באגוזי פקאן מסוכרים ויחס הירקות יכול להשתנות לפי עדיפות אישית בתאבון
החיים על פי פנסיה
פנסיה והחיים
המון אנשים מחכים לפנסיה , מתכננים את הטיולים והחופשים הבילויים והמסעדות כל מה שלא היה זמן...
לקריאת הפוסט
ט"ו בשבט גם לאצות:
ט"ו בשבט מתקרב ובמרכז 'מגלים' חוגגים לא רק את האילנות, אלא גם את האצות.
במהלך חודש פברואר, לכבוד ט"ו בשבט,...
לקריאת הפוסט
כל יום הוא היום האחרון לשארית חיי
צַוָּאָה
הָיִיתִי כּוֹתֵשׁ אֶת הַדְּמָעוֹת שֶׁלִּי
עַד דֹּק לְאַבְקָה
תַּמְצִית הַכְּאֵב.
מִפַּעַם...
לקריאת הפוסט
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות
העתקתי ואשמור עד ששוב יהיו רימונים על העץ... :)
ממש לוקח אותי לסלט שאכלתי בארוחת הבוקר בטיול מאורגן לרומניה, היינו באיזה מלון קטן והסלט המרענן הזה פשוט עשה לי את הבוקר!