מוטקה > בלוגים > הבלוג של בנדיק > דור תש"ח שעל כתפיו קמה המדינה

דור תש"ח שעל כתפיו קמה המדינה

דור תש

ברבים מבני הדור שלי היה מין תום שכזה, היו לנו המון חסרונות ומוגבלויות, צדיקים לא היינו, אבל היינו מין דור עשו לא קדוש אבל נאמן קצת שתקן עם הרבה עצבות וכח עשוי מאדמה מריח השדה, תיד שם כשצריך אותו, להילחם לעשות את מה שצריך לעשות, מתבונן אני היום סביבי אני לא רואה די מהתום הזה. כך אמר חיים גורי.

דור תש"ח גדל בצילן של סכנות מוחשיות ביותר, מאורעות תרפ"ט ומלחמת העולם השניה  היישוב היהודי עמד בפני סכנת פלישה,, גרמנית.ילדות ובגרות זו משלבים חוויה מעצבת בהתבגרותם.  

תנועות הנער היו המשך טבעי להתרחק מאנוכיות ומתחרותיות, להיענות לצרכי הארץ ולעמד לרשות הכלל.בפעולות שוחחנו על מעורבות חברתית הגשמה, הגנה עצמית, על היחסים עם הערבים, התנועה חיברה אותנו להזדהות של אמת עם גורל העם.

זו היתה מלחמה צודקת, ההבנה היתה שאם לא ננצח נחוסל, היתה זו גאווה של חיל חלוץ אוונגרד, לקחנו סיכון גדול שילמנון מי בחייו מי בגופו מי בצלקות נפשו.
ההיסטוריונים החדשים והשמאל הרדיקלי טוענים כי התחלנו במלחמהכמזימה לגזילת אדמות    מהערבים, זה עיוות האמת.
בשנת 1947 היה מאמץ פלסטיני   ערבי לכבוש בכח את שטחי היהודים ולהביא קץ על נוכחותם כאן, כאשר חבר המופתי הגדול להיטלר הסכנה הפכה למוחשית.

האו"ם הציע בשנת 1947 דו קיום, הנהגת היישוב הסכימה, הערבים גייסו את עוצמתם לפלישה שתבטל את חלוקת הארץ על ידי מחיקת המדינה. מפקדינו בחרו בחיים, היישוב ניצל מגורל השואה, במחיר כבד של הקרבנות שלנו, והנכבה שלהם.
טרגדיית הגירוש היא בחירתם הם יכלו להחליט אחרת, הגישה הדורסנית של הערבים היא שדחפה את ישראל למלחמה צודקת על עצם קיומה. בחירה זו היא טרגית לנו ולהם, היא נועלת את שני העמים באיבה ובקרבנות נוספים. הלאומנות הערבית לא חדלה עד היום לחפוש דרכים לחיסול  ישראל.

מה מיוחד בדור תש"ח?
בתכונת הצבריות הבלתי ממוסדת, חף מכל דמיון ליהודי הגלותי, או אפילו לדור האבות, נטוע בנוף זרימת החיים שלתוכם נולד, נושאים את עברם בגאווה, לא כהוריהם, במקום אתמול יש להם מחר.

תנועות הנער עיצבו אתוס שלם   מותר ואסור, נכון ולא נכון, יפה ומכוער, צורת דיבור, סגנון לבוש, היחסים שבינו לבינה. הרגשנו עצמנו כנסיכים חסרי פרוטה, אבל בעלי דם כחול, מתאר אברהם בלבן את נעוריו בקבוץ חולדה, תחושה משימתית ורוח אין קץ של מסירות והתמסרות  וזה היה החיבור בין תנועות הנער לבין הפלמ"ח אשר גרם לתחושת השתייכות עמוקה.

בעיני דור סוף ה-50 וה-60 הועמד דור תש"ח בפרספקטיבה היסטורית, תרבות הפולקלור העולץ והייחודיות החברתית, אלו שגרמו להערצה הם שבשפיעו על נער איכותי להתנדב ליחידות העילית, לסיירות לצנחניםלטייסת ולשייטת.
אלו שלא חוו את חווית החיים ערב המלחמה לא יבינו זאת, אי קטן מוקף בים של ערבים, החברה הישראלית איננה יכולה לוותר לאומיותה בזמן שהחברה הערבית נושפת בעורפה ללא הרף.

מה שמחבר את החברה הישראלית לארץ הזאת הוא הזכרון ההיסטורי, כחוויות מכוננות תופסות מקום מרכזי השואה ומלחמת העצמאות .
צריך להבין שהנכבה  יושבת לערבים על קרקעית הבטן מאז תחילת הסכסוך, ואצלנו חרדת הקיום וזכרון החורבן יושבים אצלנו כבר אלפיים שנים.

דור תש"ח מגיב בכעס (ובצדק) על ההיסטוריונים החדשים  המציגים את מלחמת העצמאות כחל ממהות קולוניאלית ראשיתה בציונות והמשכה בגירוש הערבים. והפקעת אדמותיהם, רבים מכירים בעוול הגירוש, אך היה זה כורח המציאות אשר נכפתה על היישוב, והאלטרנטיבה היתה אבדון גמור. מציגים הם את הערבים בדמות הטובים, ואת דמות היהודים כקלגסים זו תעמולה אנטי ציונית המונחית על ידי שנאה עצמית, אומר אהרון מגד, לא היתה שטיפת מח, תרבות כזו לא מביימים, ותחושות כאלו לא ממציאים, אנחנו חווים תחושת פגיעות אל מול האצבע המאשימה.

העולם הזה בו גדלתי אומר גורי, היתה בו נוקשות היה בו עיוורון, אבל הוא לא היה שקר, היינו שקועים כל הזמן בלבטים מוסריים, בנסיון לשמר על צלם.

וותיקי תשח נושאים כצלקת את מחיר האובדן, אנו חשים כי תכנית הלימודים וספרי הלימוד אינם עושים צדק עימנו, ממשיך מגד לא העבירו כיאות את הסכנה הקיומית שבה עמד היישוב, אם אינך מעביר את האווירה כפי שהיתה , הפחד מםני השמחדה, כאשר סובבים אותנו חמישה מליון אויבים שאנחנו מוקפים בהם,ומנסים לחסל אותנו, אם אתה לא מעביר זאת לא הצגת אמת היסטורית. ומוסיף חגאי הורוביץ, לא הוצגה מלחמת העצמאות כמלחמת קיום במידה הנדרשת ואת אווירת העליהום ואיך נקלענו למלחמה שהיתה יכולה להגמר בעוד מצדה. קשה היום להאמין לחוש ולהפנים כי היום יש לנו צבא חזק.

לכן אל מול מבטם של ההיסטוריונים החדשים , המלחמה הזו היא נעוריהם האבודים, חבריהם המתים, הם נושאים את המורשת על צלקותיה  בגאווה והשלמה.

בערוב ימיהם נדרשים הם    לא רק להתנתק מעברם , אלא כל מה שהיה תכלית לקיומם, הם לא ציפו שיציגו את ימי המלחמה הקשים בדימויים של רוע. לדעתם זה בטוי לאוטיזם רגשי,  פינוק וצדקנות העושים עוול לא רק לנעוריהם אלא למורשת  ההיסטורית של מדינת ישראל.




  


 

תגובות  3  אהבו 

901
10/12/16
היטבת לתאר, בנדיק, את רוח התקופה של המלחמה על הישרדות היישוב בארץ ,ואת הצורך הממשי ללחום על הקיום. לא רק הסטוריונים בני הדור החדש לא מבינים את זה, גם לצערי חלק גדול מאיתנו, הישראלים היהודים שצימחו כנפ...
היטבת לתאר, בנדיק, את רוח התקופה של המלחמה על הישרדות היישוב בארץ ,ואת הצורך הממשי ללחום על הקיום. לא רק הסטוריונים בני הדור החדש לא מבינים את זה, גם לצערי חלק גדול מאיתנו, הישראלים היהודים שצימחו כנפיים לבנות, מעוותים את ההסטוריה ורוצים להציג את עצמנו כעם כובש שהגיע מהגלות לכבוש עם אחר שיש לו זכויות מימים ימימה על מדינה זו. מה שמעוות את כל העובדות ההסטוריות .

השלום הוא היעד הנכסף של שני העמים כאן, אבל לא במחיר של כליון העם היהודי. שם כבר היינו,במשבצת הזו ,פעמים רבות.

משפט נכון כתבת שהנכבה יושבת לערבים בקרקעית הבטן ולנו האיום להשמדתנו.

 אווירת המלחמות הראשונות היתה של מלחמת קיום, תחושת מצדה ריחפה בכמה הזדמנויות . זה קורה כשאין בשר מיותר במתנים של מדינה קטנטנה שהיא כל מה שיש לעם היהודי ,וזאת אכן ההכרה של כל היוצאים להלחם להגנתה אז וגם מאוחר יותר. מלחמת יום כיפור היא דוגמא מובהקת לכך. פוסט ראוי מאוד כתבת ואהבתי גם את הציטוטים של גורי ואחרים. 
לבנדיק, תודה על הפוסט. אני חש את זעקתו. המכונים "ההיסטוריונים החדשים", הם קבוצת חלאות, המחשיבה את עצמה, בפעולתה להאדרת שמה, המבוסס על שקר. קבוצות כאלה, קמות בכל חברה, חדשות לבקרים. ...
לבנדיק,



תודה על הפוסט. אני חש את זעקתו. המכונים "ההיסטוריונים החדשים", הם קבוצת חלאות,



המחשיבה את עצמה, בפעולתה להאדרת שמה, המבוסס על שקר. קבוצות כאלה, קמות



בכל חברה, חדשות לבקרים. זו אינה הקבוצה האחראית לעיוות האמת. מי שאחראי לכך,



היא החברה בארץ, שלא סילקה את הקבוצה הזאת, מהשיח האקדמי, שם התנחלה.



אי סילוק הקבוצה, נבע ממה שהאוניברסיטאות הגדירו כחופש דיבור, ולמעשה גם כהצדק



המשך העסקתם של הרבה ישויות עלובות, בעלות תפקידים באקדמיה. האקדמיה בארץ,



רוויה בדומן וסחי, המבוסס על בורות, רוע, ושקר, כהצדקה להמשך קיומה.



החברה שלנו, שצריכה, והיתה צריכה, להיפטר מהחולירות ולהבטיח את יושרה ורמתה,



הינה חברה מושחתת. חברה מושחתת זו, לא עושה דבר, מלבד לקטר, כדי לתקן ולשפר



את עצמה, מפני שאינה רוצה לשנות את דרכיה. בעשייתה כך, היא מאפשרת לעצמה,



להמשיך ולהיות מושחתת, ושחיתותתה מעוגנת בבסיס היותה, לאחרונה והיום. 



דור תש"ח, לדעתי, הינו האנחנו האמיתי, וכל נסיון לעוות את היותו, נעשה על ידי בני עוולה 



שונאי ישראל, הן מתוכנו והן מבחוץ.



שוב, תודה על הפוסט.









 
לבנדיק קראתי והבנתי את מה שכתבת. כן,הייתי שם וידעתי כמה גדול היה העול המוטל עלינו.ראינו את הנופלים  ולא שכחנו אותם . היינו נערים שטרם צימחו שיער על  לחייהם. וכבר ניגררנו לתוך המערכה. . ידענ...
לבנדיק

קראתי והבנתי את מה שכתבת. כן,הייתי שם וידעתי כמה גדול היה העול המוטל עלינו.ראינו את הנופלים  ולא שכחנו אותם . היינו נערים שטרם צימחו שיער על  לחייהם. וכבר ניגררנו לתוך המערכה. . ידענו שאנו חייבים לנצח כי אחרת נאבד את המדינה . . המוכנות להקרבה הייתה טבועה בכל אחד מאיתנו. הקרבת החיים על מיזבח הניצחון.

ללא נשק מתאים ובכוח התעוזה ניצחנו את המילחמה. לאויב לא היה מה להפסיד בלחימה פרט לחיים ולנו הפסד במילחמה היה הפסד החיים והמדינה  וזה היה הנשק שהביא את הניצחון.  הם לא יכלו לעמוד מול התעוזה של חיילי צהל וברחו. .

המלחמה תמה והיו עוד מילחמות שניכפו עלינו. בכולם ניצחנו גם במילחמה הקשה של יום כיפור. 

כמה כאב הסבו לנו אנשים מתוכנו שציירו אותנו  באור שלילי. . בין אם היו אלו ההיסטוריונים פלד ופפה שסירסו את ההיסטוריה והציגו אותנו כקלגסים כובשים.  הגדיל לעשות פלד שכתב את הספר בנו של  הגנרל. . ראיתי את הסירטון המתאר את ההרצאות שלו בעולם מול קהל פרו פלסטיני. . הוא מספר להם על הציונים ומגחך כשהוא מזכיר אותם ומתאר כיצד הגיעו הציונים אחרי השואה. רצחו וגרשו את הפלסטינים  ,גזלו את אדמתם עליה ישבו אלפי שנים והתישבו בבתיהם. . איזה רוע וסילוף ההיסטוריה.  . ומה שמעניין בסיפור שהפלסטינים אימצו את התאור הזה  ובנו עליו את הנרטיב של הנכבה.

דם החללים זועק מן האדמה כאשר אנו שומעים את הטיעונים מצד אנשי שמאל כי אנו כובשים  שגרש את הערבים וגזלו את אדמתם. . .































 
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

משפחת אהרונסון
משפחת אהרונסון עלתה לארץ מרומניה ב-1882, בעלייה הראשונה, האב אפרים מייסד המושבה זכרון יעקב, וממקימי ארגון המחתרת ניל"י היה מחלוצי הכורמים,הקים משק בזכרון יעקב,חרוץ ומצליח, הראשון בזמנו שסירב...
לקריאת הפוסט
הנרי פורד יצררן המכונית הראשטנה
היה אחד האנשים הבולטים בהשפעתם על התחבורה ועל החברה בתחילת ה-120אישיותו היתה מורכבת מניגודים והפכים, הואהיה אב קשה, דיקטטור קשוח גזעני,אנטישמי ענק, וידידו האישי של היטלר. היו בו שילוב של התנשאות,...
לקריאת הפוסט
ילדי הפרחים
פסטיבל וודסטוק סימל את שיא התרבות של ילדי הפרחים, בשנת 1969, 400.000 איש, שלושה ימים, מאז חלפו חמישים שנה, בני העשרים אז בני שבעים פלוס היום.מיואשים מדור ההורים שלא הבין אותם, מלאי תקווה ואמונה,...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה